Archief

Indoor

Golfcenter Seve maakt slag in de toekomst van golf. “Nieuwe visie op de meest beoefende sport ter wereld”

Golfcentrum Rotterdam is compleet vernieuwd. Ruim 25 jaar ervaring in het faciliteren van golf, nu in een geheel nieuw jasje. Nieuwe eigenaar Robin Bravenboer vond het aan het begin van dit jaar tijd voor een grote metamorfose. Het golfcentrum is volledig gemoderniseerd en er zijn tal van nieuwe mogelijkheden voor golfers gecreëerd. Door dit unieke nieuwe concept rekent Golfcenter Seve af met alle misvattingen over het stoffige imago van golf. Vooroordelen de deur uit en tijd voor een nieuwe approach: Nederlands meest complete Golfcenter Seve!

Golfcenter Seve is vernoemd naar de Spaanse golfspeler Severiano Ballesteros (in de jaren ’70 en ’80 de beste speler ter wereld). Wegens zijn grote charme en populariteit werd hij door het publiek vaak Seve genoemd. Deze naam past dus perfect bij het vernieuwde golfcenter dat o.a. populair is door zijn charmante 9 holes par 3 baan, en de zeer grote driving range. Maar ook zeer charmant is het geweldige moderne mediterrane restaurant.

Golfcenter Seve biedt optimale trainingsfaciliteiten. Er is in het trainingscentrum een leuke uitdagende Par 3 baan aanwezig, met 9 holes maar wel 18 afslagplaatsen, welke binnen een uur te doorlopen is. Er zijn nieuwe studio’s bijgeplaatst waardoor Golfcenter Seve met de meeste afslagplaatsen de grootste indoor driving range van Nederland heeft. Daarnaast zijn alle 80 afslagplaatsen verlicht en overdekt en daardoor winterproof. Golfcenter Seve maakt gebruik van de nieuwste technieken zoals de Trackman driving range om het spel te optimaliseren. Tevens heeft de beste professionele golfer van Nederland Joost Luiten (winnaar KLM Open en het Oostenrijks Open 2013) Golfcenter Seve, vanwege de hoge kwaliteit aan faciliteiten, gekozen tot zijn thuisbasis en hier zijn eigen swingstudio gevestigd.

Ga hier naar de website van Golfcenter Seve voor meer informatie.

Binnen een balletje slaan in Rijpwetering

Niet buiten, maar binnen een balletje slaan. Als het aan Ron Hogeboom ligt, kan dat binnenkort in zijn bedrijfsloods aan de Pastoor van der Plaatstraat in Rijpwetering, waar een indoorgolfbaan moet verrijzen. Eén van de buurtbewoners is het daar niet mee eens en heeft bezwaar gemaakt.

De laatste tijd ziet aannemer Hogeboom het aantal bestratingsklussen teruglopen. ,,Met slecht weer en vorst ligt het werk stil. Een indoor golfbaan wordt vooral in de winter veel gebruikt. Daarom is het voor mij een goede aanvulling.’’

Volgens de bezwaarmaker tast een ’indoorgolfbaan’ echter het dorpsgezicht van Rijpwetering aan, dat is aangewezen als ’topgebied cultureel erfgoed’. Volgens de buurtbewoner is de vergunning onrechtmatig verleend, omdat de bestemming van het gebied alleen kan worden veranderd in bijvoorbeeld wonen, groen en water.

Lees hier verder op de website van het Leidsch Dagblad.

Met 4 golfsimulatoren, een outdoor putting green, een restaurantkeuken en vergaderruimte heeft eigenaar Ruud Goetjaer nu alle faciliteiten om een indoor golfbaan van het hoogste niveau aan te bieden. In het weekend van 26 oktober en zondag 27 oktober zijn er van 12.00 tot 16.00 uur 2 inloopdagen bij Indoor Golf aan de van Bergenplein 15-17 in Etten-Leur.

Nederland telt ongeveer 160 golfbanen en inmiddels spelen ruim 400.000 Nederlanders golf. Brabant heeft een golfcultuur want binnen een straal van ongeveer 20 km met Etten-Leur als middelpunt zijn er al 17 golfbanen. In deze regio is er echter geen indoormogelijkheid!

Lees hier verder op de website van de WeekKrant.

Best of both worlds

Het beste van twee werelden: als het zonnetje schijnt, speel je het liefst in de buitenlucht op Golfbaan Bentwoud. Maar omdat we in Nederland ook donkere avonden en grijze regenachtige dagen kennen, heeft Golfbaan Bentwoud de samenwerking met Golfin’ the City gezocht. Hier golf je lekker behaaglijk binnen op een geweldig goede simulator.

De faciliteiten van Golfin’ the City zijn uitermate geschikt om je spel te verbeteren. Golfacademy Bentwoud speelt daar op in met een speciaal trainingsprogramma voor spelers van verschillende niveaus. Het programma bestaat uit een mix van ‘indoorthemalessen’ bij Golfin’ the City en gevarieerde baanlessen op Bentwoud. Beginnende golfers die nu vooral bij Golfin’ the City spelen, kunnen via dit programma ook hun baanpermissie behalen. Golfbaan Bentwoud (nabij Zoetermeer) en Golfin’ the City (Den Haag) bezetten beiden een unieke positie in Zuid-Holland: Golfbaan Bentwoud is de grootste baan van deze provincie en Golfin’ the City vormt de eerste onbemande golffaciliteit in deze regio.

Lees hier verder op de website van Golfnet.nl

Golfen in eerste indoorgolfbaan

Dit weekend opent in Maldegem de eerste indoorgolfbaan van België. Ideaal voor wie de sport wil leren of zijn swing wil verbeteren in optimale weersomstandigheden.

Eeklonaar Keith De Vlamynck is een fervent golfer, maar in de winter worden de golfclubs enkele maanden opgeborgen om in het voorjaar terug aan de slag te gaan. Een golfpartijtje in Nederland bracht hem echter op andere ideeën. ‘Daar worden momenteel heel wat indoorgolfbanen gebouwd en toen ik vernam dat dit in België nog niet bestond, begon ik samen met mijn vader op plannen te broeden voor een dergelijke baan in onze contreien’, zegt hij.

Lees hier verder op de website van Nieuwsblad.be

Roy’s Indoor Golf Academy is uniek in Oost-Nederland

Roy Nijenhuis (26) uit Losser opende onlangs zijn nieuwe Roy’s Indoor Golf Academy (RIGA) in Nijverdal. Daar kan de golfer vanaf 5 november terecht om zijn swing te oefenen met simulatoren.

„Dit heb je nergens anders in Oost-Nederland”, stelt de jonge ondernemer. „Ja, Kartplaza Actionworld heeft twee golfsimulators, maar zij richten zich vooral op amusement en verhuur aan groepen. Hier krijg je professionele begeleiding die je leert hoe je moet staan en hoe je een club vasthoudt.”

Lees dinsdag in de krant meer over RIGA in Nijverdal.

Indoor golfen met KidsPower

Samen met indoor golfcentrum Swingaway in Den Haag organiseert KidsPower een uniek golfkamp tijdens de aankomende kerstvakantie voor iedereen tussen de 10 en de 13 jaar oud.
Bij Swingaway is het mogelijk om in het grootste indoor centrum van Nederland te trainen, onder begeleiding van een golfpro spelen de deelnemers op verschillende oefenbanen en op simulators. Op de simulator wordt de swing geanalyseerd door zowel de computer als de golfpro, waardoor de deelnemers alle technieken goed kunnen aanleren.

Lees hier verder op de website van Golf.nl.

Golfodrome: Een droom?

Dus tóch een golfbaan in Amstelveen? Het plan van de heer Loogman om een golfbaan in Amstelveen te laten verrijzen, leek vorig jaar een stille dood te zijn gestorven.

Wie nu langs de Bovenkerkerpolder rijdt, kan echter al wat bulldozers of vrachtwagens aan het werk zien. De eerste stappen voor de definitieve 9-holes golfbaan? “Nee, er is nog helemaal niets zeker. De initiatiefnemer pleegt alleen onderhoud, wat ook nodig zou zijn als de golfbaan er helemaal niet komt,” aldus de gemeente Amstelveen. Anders dan wat Weekkrant Amstelveen afgelopen dinsdag berichtte (‘Golfbaan komt eraan’), is Loogman nog geen millimeter dichter bij realisatie van zijn Golfodrome gekomen. Wel heeft het maandenlange overleg tussen het ministerie van VROM, de gemeente en de provincie ervoor gezorgd dat het terrein een opknapbeurt nodig heeft. ‘Een dusdanige woestenij waarbij enige vorm van onderhoud niet meer mogelijk was,’ zo beschrijft de Golfodrome-organisatie de grond op haar website. Lees hier verder op de website van de Sport Amstelveen.

Indoor Golf Arena

Indoor Golf Arena is een initiatief van Outstanding Enterprises en Managing Director Jon Standing. Indoor Golf Arena wordt ’s werelds grootste, meest unieke en diverse indoor golf trainingcentrum, is 365 dagen per jaar open en biedt een hoge kwaliteit aan indoor golf trainingfaciliteiten. Indoor Golf Arena is zowel complementair aan, als een alternatief voor outdoor golf. Indoor Golf Arena streeft er naar het golfende hart van Nederland te worden en er voor te zorgen dat de manier waarop golfers over golf denken, ongeacht hun ervaring of capaciteit, zal veranderen. In Indoor Golf Arena kunnen golfers het hele jaar door trainen en werken aan het korte – en het lange spel. Alle aspecten van golf zullen zich onder één dak bevinden. Ga hier naar de officiele website voor meer informatie over dit project.

Spelen op elke golfbaan ter wereld

Tussen al zijn seksuele escepades door, zou je bijna vergeten dat Tiger Woods ook gewoon een erg goede golfer is. En dat zou wel eens kunnen komen door de aboutGolf PGA Tour Golf Simulator, die Woods zelf ook thuis heeft staan. Maar in Nederland moet je ervoor naar Hoogezand in het Squash en Golf Centrum. Bijzonder is dat je op bijna elke golfbaan ter wereld kunt spelen. Zelfs de weersomstandigheden instellen is geen probleem. Alles wordt zo berekend dat trainen zeer gericht kan zijn op het verbeteren van je beperking, want zelfs Tiger Woods heeft zo zijn lichamelijke grenzen… Bekijk hier het filmpje op Dagblad van het Noorden.

Social Media

Buienradar