Archief

Inder van Weerelt

  • Pagina 1 van 2
  • 1
  • 2
  • >

Golftitels voor Van Weerelt en Weber (17)

De pas 17-jarige Dewi Weber heeft zaterdag het Nationaal Open golf bij de vrouwen op haar naam geschreven. Ze had na vier ronden op de Rosendaelsche Golfclub bij Arnhem vier slagen voorsprong op Myrte Eikenaar, de nummer 2. Britt Steeghs eindigde als derde op zes slagen van Weber.

Oudgediende Inder van Weerelt was de sterkste bij de mannen. De 33-jarige oud-speler van de Europese Tour eindigde met een birdie en troefde daarmee zijn laatste concurrent af, Ralph Miller. Die maakte een bogey op de 18e hole en moest daardoor de titel laten aan Van Weerelt. Michael Kraaij en Rowin Caron deelden de derde plaats op vijf slagen van de winnaar.

18 Nederlanders in KLM Open

Fernand Osther en Robbie van West waren maandagochtend de laatste Nederlanders van wie de namen op de deelnemerslijst werd ingevuld.

Osther is bezig met zijn eerste seizoen als professional. Hij speelt voornamelijk op de EPD Tour en op de Order of Merit van dat circuit – een niveau onder de Challenge Tour – is Osther de beste Nederlander met een 25ste plaats.

Robin Swane, Sven Maurits en Floris de Haas deden het goed in het 36-holes kampioenschap op de Twentsche Golfclub en zij ontvingen van toernooidirecteur Daan Slooter ook een wildcard.

Van West, Osther en de drie van de Twente Cup voegden zich bij Joost Luiten, Robert-Jan Derksen, Maarten Lafeber, Reinier Saxton, Tim Sluiter, Richard Kind, Inder van Weerelt, Taco Remkes, Guido van der Valk, Daan Huizing, Robin Kind, Rowin Caron en Max Albertus.

Wil Besseling en Jurrian van der Vaart geven deze week overigens de voorkeur aan deelname aan een Russische wedstrijd van de Challenge Tour.

Lees verder.

Tim Sluiter leidt in Q-school in Spanje

Met 69, 65 en 66 slagen heeft Tim Sluiter de leiding genomen in een van de kwalificatietoernooien voor de Europese Tour. Sluiter staat met 13-onder bovenaan het klassement. Ook Wil Besseling doet het goed op dezelfde baan als waar Sluiter speelt. Met 68, 71 en 67 slagen kwam Besseling op de gedeelde 6e plaats terecht. Jurrian van der Vaart die op +6 staat voor het toernooi, is eigenlijk al uitgeschakeld.

In Spanje worden de kwalificatieronden op verschillende banen gespeeld. Zo wisten Taco Remkes, Inder van Weerelt en Richard Kind na drie dagen spelen op de 8e, 42e en 66e plaats te komen.

Lees verder.

Negen Nederlandse golfers naar ‘Qualifying school’

Negen Nederlandse golfers doen volgende maand een gooi naar een speelkaart voor de Europese Tour in 2012. Alleen routinier Maarten Lafeber is rechtstreeks toegelaten tot het finale kwalificatietoernooi van 10 tot en met 15 december op het Catalunya Resort nabij het Spaanse Girona, de overige acht moeten zich vanaf 2 december eerst door de tweede voorronde van de zogeheten ‘qualifying school’ zien te werken.

Onder die acht Tim Sluiter en Floris de Vries, die dit jaar hun entree maakten op de Europese Tour. Zij verdienden in hun eerste seizoen op het hoogste profniveau te weinig geld om hun tourkaart te behouden. De andere spelers zijn Taco Remkes, Inder van Weerelt, Jurrian van der Vaart, Richard Kind, Wil Besseling en Reinier Saxton.

Lees verder.

Niemand wil een modderfiguur slaan

Hij moet het als een enorm voorrecht ervaren. Want Pierre Verlaar, pas 12 jaar, mag dan wel als golftalent beschouwd worden, ook hij loopt niet dagelijks aan de hand van een speler uit de Nederlandse top tien.

Naast balletjes zo snel mogelijk op de green slaan en te putten, is Verlaar daarom op een donderdag in juni vooral bezig met aandachtig, bewonderend toekijken. Naar de machtige swing van Inder van Weerelt, de wijze en accuratesse waarmee hij de laatste meters naar de put benadert en overbrugt.

Lees hier verder op de website van BN De Stem.

FortaRock Golf voor Inder van Weerelt

Inder van Weerelt is de winnaar geworden van het FortaRock Golf Tournament in Wijchen. De voormalige Europese Tourspeler leverde twee ronden in 70 slagen af en versloeg met 140 (-2) het hele veld onder aanvoering van Joost Steenkamer. Ben W. Collier, de Schot die na dag 1 het klassement aanvoerde, eindigde pas op de 9de plaats door een matige ronde in 76.

Joost Steenkamer leek op de laatste hole de overwinning voor het grijpen te hebben. Op de par-5 maakte hij echter bogey. Van Weerelt passeerde de routinier met een birdie en triomfeerde met één slag voorsprong.

Lees hier verder op de website van GolfWeekly.

Wil Besseling beste Nederlander in Rusland

Geen makkelijke golfbaan de Tseleevo Golf Club dichtbij Moskou. De scores logen er niet om, maar weinig spelers wisten hun eerste ronde onder par te blijven.

Van de Nederlanders had Wil Besseling de beste start met een ronde van 72 slagen. Floris de Vries, al zeker van een kaart voor de European Tour, opende in Rusland met een ronde van 73 slagen. Richard Kind en Inder van Weerelt die later dit jaar opnieuw naar de Qualifying school moeten, begonnen met een ronde van 75 en 65 slagen.

Lees verder

Nieuwe kans voor Floris de Vries

© Golfsupport

Na de prachtige overwinning van Floris de Vries in Toscane werd hij afgelopen zondag tweede in Oostenrijk. De Vries staat inmiddels tweede op de Money List en het verschil met de nummer 1, Robert Dinwiddie, is niet meer dan 500 euro. Op de par-71 baan van Macdonald Spey Valleyi in Aviemore, Schotland staat deze week de Scottish Hydro Challenge op het programma.

De 17-jarige Matteo Mannasero maakt zijn debuut op de Challenge Tour en de overige Nederlanders die meedoen zijn: Floris de Vries, Wil Besseling, Taco Remkes en Inder van Weerelt.

Live scoring

Uitstel, afstel en autoritten

De beperking van het Europese vliegverkeer als gevolg van de aswolk zorgt ook op golfgebied voor grote problemen.
De Moroccan Golf Classic, is tot nader order uitgesteld omdat het voor spelers te moeilijk wordt om de baan in te bereiken.
De zeven Nederlanders die aan de start zouden verschjinen – Reinier Saxton, Wil Besseling, Rolf Muntz, Inder van Weerelt, Taco Remkes, Floris de Vries en Richard Kind – hebben dus onverwacht een week vrij.
Ook op de Ladies European Tour zijn er problemen. De European Nations Cup wordt wel gespeeld, maar de deelnemers moeten door het beperkte vliegverkeer allerlei toeren uithalen om het Zuid-Spaanse Alicante te bereiken.
Christel Boeljon en Marjet van der Graaff zijn vastbesloten hun titel te verdedigen en hier kan geen vulkaanuitbarsting iets aan veranderen. Het duo is afgelopen weekend – net als vele andere speelsters – per auto naar Zuid-Europa vertrokken.

Luiten dertiende in Wenen

Joost Luiten is na de eerste dag de beste Nederlander op het Oostenrijks Open in Wenen. De golfer noteerde op donderdag 67 slagen en staat daarmee op de gedeelde dertiende plaats. Ook Wil Besseling (-3) had een goede dag met een gedeelde 22ste plek. Benn Barham (Eng) gaat aan de leiding met -8. Scott Drummond (Sco) en Brett Rumford volgen met -7.

De andere Nederlanders Maarten Lafeber (-1), Inder van Weerelt (+1) en Taco Remkes (+3) waren minder succesvol. De Europese tour in Oostenrijk duurt tot met zondag.

  • Pagina 1 van 2
  • 1
  • 2
  • >

Social Media

Buienradar