Archief

Ernie Els

Els wint na thriller

De voorsprong van Adam Scott leek zo ruim, maar de marge werd uiteindelijk ongedaan gemaakt door de Big Easy die zijn vierde major won.

Het was een slachting op de laatste dag van het 141ste Brits Open. In de aantrekkende wind was een score onder par uitzonderlijk en een score erboven bijna gewoon.

Ook de top-10 van het veld ontkwam niet aan het inleveren van slagen en vooral op de eerste negen zagen tal van spelers hun klassering in gevaar komen. Olesen maakte een dubbele bogey op de vierde. Els had voor de turn ook al twee slagen ingeleverd. McDowell idem dito. Snedeker leverde er vier in door twee opeenvolgende dubbele bogeys. En Tiger Woods zakte van -6 naar -3 door op hole zes een tripple bogey te maken. Zelfs koploper Scott ontkwam niet aan de malaise, maar de Australiër zag zijn voorsprong door het wegvallen van de uitdagers tot een paar holes voor het eind niet in gevaar komen en bereikte op -9 de turn.

Lees hier verder op de website van Golf.nl

Woods koploper Arnold Palmer

Tiger Woods gaat na drie ronden aan de leiding in het Arnold Palmer Invitational. De 36-jarige Amerikaan noteerde zaterdag (plaatelijke tijd) 71 slagen, één onder par, en bracht hiermee zijn totaalscore op 205 slagen (-11).

Woods, die het PGA-toernooi op de baan van Bay Hill in het Amerikaanse Orlando al zes keer won, heeft 1 slag voorsprong op de Noord-Ier Graeme McDowell, die de derde ronde eveneens aflegde in 71 slagen. De Zuid-Afrikaan Ernie Els en de Engelsman Ian Poulter delen plaats drie met 3 slagen meer dan Woods.

Els wint in Zuid-Afrika

Ernie Els heeft voor de vijfde keer in zijn carrière het Zuid-Afrikaans Open op zijn naam geschreven. Hij bleef zondag op de Durban Country Club in de vierde en laatste ronde landgenoot Retief Goosen precies één slag voor.


De derde plaats in de honderdste editie van het toernooi uit de Europese Tour was eveneens voor een Zuid-Afrikaan, Louis Oosthuizen. De Nederlander Floris de Vries eindigde op de gedeelde 42e plaats.

Lees verder

Veteraan Els wint Grand Slam of Golf

Ernie Els heeft in het zonnige Bermuda de Grand Slam of Golf gewonnen. De Zuid-Afrikaanse veteraan bleef de Amerikaan David Toms één slag voor bij het lucratieve toernooi van de PGA Tour. Els stond na de tweede en laatste dag op een totaal van 137, vijf onder par. Elk jaar ontmoeten de winnaars van de vier majors elkaar bij de Grand Slam of Golf. Kampioenen Louis Oosthuizen (Britse Open) en Phil Mickelson (Masters) haakten echter af. Toms en Els, die voor de tweede keer in zijn loopbaan de sterkste was bij het evenement, waren hun vervangers.

Lees hier verder op de website van Nu.nl

Ernie Els in World Golf Hall of Fame

De Zuid-Afrikaanse golfer Ernie Els is toegetreden tot de prestigieuze World Golf Hall of Fame in St. Augustine (Florida). De 40-jarige Els won in zijn carrière tot nu toe maar liefst 62 golftoernooien, waanronder drie Grand Slams.

Zijn eerste Grand Slam, de US Open, won hij in 1994, een belangrijk jaar voor hem en zijn land. ‘Het was het jaar van de verkiezing van president Nelson Mandela. Het was ook het sleutelmoment in mijn carrière, ik was een jonge profspeler en had het grootste toernooi te wereld gewonnen’, aldus Els.

Lees hier het bericht op Sportwereld.nl

Ernie wint bij Arnie

Ondanks drie gemiste greens op de laatste vier holes won Ernie Els de Arnold Palmer Invitational met twee slagen voorsprong.
Ernie Els begon het restant van de laatste ronde op Bay Hill met twee slagen minder dan zijn naaste achtervolger, Kevin Na. De slotdag van het met zes miljoen dollar gedoteerde toernooi van de US Tour werd om half drie plaatselijke tijd gestaakt vanwege regen en onweer.Ernie Els speelde de laatste vier holes niet geweldig, maar maakte drie uitstekende up-and-downs voor par om met een 71 op een winnend totaal van 277 (-11) uit te komen.

Els won Palmers toernooi al een keer. ‘Dat was in 1998, heel lang geleden’, zei hij na afloop. ‘Ik heb 22 uur kunnen nadenken over de laatste vier holes en het ging allemaal niet gemakkelijk. Maar als op een geweldige baan als deze kunt winnen, dan is het prima.’

Bibberende Els moet overwerken

Ernie Els moet vandaag proberen om het restant van de Arnold Palmer Invitational zonder kleerscheuren af te ronden. De Zuid-Afrikaan had zondag na veertien holes van de slotronde nog een voorsprong van twee slagen op achtervolger Kevin Na toen noodweer verder spelen onmogelijk maakte. Voor Els kwam de hoosbui niet helemaal ongelegen, want hij stond op het punt van bezwijken. Hij had na negen holes nog voorsprong van vijf slagen op de rest, maar een double bogey op dertien, gevolgd door een bogey op veertien verkleinden het gat aanzienlijk. Lees hier verder op de website van Sport1.

Ernie Els op weg naar nieuwe zege?

Ernie Els heeft na de derde ronde van de Arnold Palmer Invitational in Orlando alleen de leiding genomen. De Zuid-Afrikaan wist met een ronde van 69 slagen (-3) afstand te nemen van Davis Love III, Ben Curtis en D. J. Trahan, de gedeelde leiders na de tweede ronde. Curtis kwam met 70 slagen in het clubhuis en staat nu op 1 slag achterstand op Els.

Lees hier verder op de website van Golfnet.

Social Media

Buienradar