Archief

Guido van der Valk

  • Pagina 1 van 2
  • 1
  • 2
  • >

Winterview: Guido van der Valk

Op naar volgend jaar! Dat is wat ‘Aziaat’ Guido Van der Valk nadrukkelijker dan ooit zal denken na een weinig succesvol verlopen 2013.

Wie iets over Guido van der Valk te weten wilde komen dit jaar, moest erg zijn best doen. Op de grote circuits One Asia en de Asian Tour speelde hij niet en de lokale wedstrijden die hij speelde leverden ook weinig aandacht op. Maar het was niet anders, erkent de bijna 34-jarige Van der Valk.

‘Om voornamelijk op de Filipijnse Tour te spelen was natuurlijk geen bewuste of luxe keuze… het was vooral een gedwongen keuze. In 2012 heb ik zo ongeveer alles verloren wat ik had, dus ik had niet veel opties. Ik had op basis van een oude ranking nog wel op de Asian Development Tour kunnen spelen, maar die Tour is relatief duur, terwijl je speelt voor relatief weinig geld. Dan moet je keuzes maken en dus is het circuit waar ik nu op gespeeld heb een logische.’

Lees verder op Golf.nl.

Nederlandse golfer wint rechtzaak

Golfer Guido van der Valk is door een rechtbank in Singapore in het gelijk gesteld in een rechtszaak tegen de Aziatische Tour. Die had hem volgens de rechter niet mogen verbieden in actie te komen op de concurrerende OneAsia Tour, meldt het ANP.

Ook drie andere golfers werden in het gelijk gesteld. De Aziatische Tour moet de boetes die het eerder oplegde terugbetalen aan het viertal. Van der Valk kreeg in 2010 een boete van 5.000 dollar opgelegd.

De Nederlander woont al jaren op de Filipijnen en speelt voornamelijk in Azië. In 2010 ontstond het conflict met de Aziatische Tour, waarna een slepende gerechtelijke procedure van start ging.

Lees hier het bericht op de website van Sportprimeur.

Guido van der Valk in race voor The Open

De Nederlandse speler van de Asian Tour speelt volgende week een 36-holes kwalificatie in Thailand.

Guido van der Valk en maximaal 77 andere spelers doen op donderdag 1 en vrijdag 2 maart een poging om zich te plaatsen voor het Brits Open, dat in juli op Royal Lytham and St Annes wordt georganiseerd.

Van der Valk komt volgende week in actie op de baan van de Amata Springs Country Club bij de Thaise hoofdstad Bangkok. De beste vier spelers mogen een ticket naar de Engelse westkust boeken.

Meer informatie via de site van de R&A.

Van der Valk redt tourkaart Azië

Guido van der Valk heeft ook in 2012 speelrecht in toernooien van de Aziatische Tour. Hij redde vandaag zijn tourkaart door de zesde plaats in het Thais Open en verdiende ruim 31.000 dollar. De Nederlander, die op de Filipijnen woont, steeg naar de 59ste plaats in het geldklassement van de ‘Asian Tour’.
Van der Valk verpestte het nog bijna voor zichzelf in de vierde en laatste ronde door een triple bogey te maken op de 17de hole. Uiteindelijk bleek zijn ronde van 73 (+1) slagen precies genoeg om de zesde plaats vast te houden. ‘Wat een dag! Dacht dat mijn triple op de 17de een nieuwe teleurstelling zou zijn, maar het eindigde in een feestje’, twitterde de 30-jarige golfer.

 

Lees verder.

Van der Valk: geen visum, geen India Open

Een nieuwe tegenvaller voor Guido van der Valk. In India malen de ambtelijke molens kennelijk niet snel en hij moet thuis blijven.

Guido van der Valk is ondanks alle juridische problemen met de Asian Tour nog altijd druk bezig om zijn speelbewijs voor dit circuit te verlengen.

Hij is nu met iets meer dan dertigduizend dollar 67ste op de Order of Merit. Aan het einde van het seizoen behouden de beste zestig hun kaart en mogen ook in 2012 aan de start verschijnen.

Om dat doel te bereiken, moet Van der Valk in het restant van het seizoen 2011 nog zo’n twintigduizend dollar bij elkaar spelen. Vorig jaar lukte dat net niet – hij werd 64ste – en dus was een gang naar de Qualifying School noodzakelijk.

Lees verder.

Van der Valk 3.000 dollar verwijderd van kaart

Vrijdag werd al duidelijk dat Guido van der Valk zijn Tourkaart ging verliezen. Op zondag is duidelijk geworden dat hij een kleine 3.000 dollar tekort kwam. Hij is 64ste geworden op de Order of Merit.

Van der Valk miste vrijdag de cut in de Black Mountain Masters, het slottoernooi van het seizoen, en toen was zeker dat hij zijn Tourkaart zou verliezen. Die had hij herovererd in de Qualifying School en als Van der Valk op de Asian Tour wil blijven spelen, dan moet hij weer naar de Q School. Het kwalificatietoernooi wordt gespeeld van 12 tot 15 januari 2011 in Thailand.

Volgens De Stentor overweegt de 30-jarige Nederlander een overstap naar de OneAsia Tour, een concurrerende Tour in Azië. ‘Het leven in Azië bevalt mij nog altijd goed’, zegt hij in de krant.

Lees verder

Van der Valk vangt bot bij rechter

De Nederlandse golfer Guido van der Valk heeft zijn rechtszaak tegen de Asian Tour verloren.

Het Franse persbureau AFP meldde dat de rechtbank in Singapore de eis van de Nederlandse prof om te mogen spelen op toernooien van de rivaliserende tour van OneAsia, heeft afgewezen.

De Asian Tour legde Van der Valk en nog vier ander golfers een schorsing voor onbepaalde tijd op en hoge boetes, omdat zij zonder toestemming toernooien speelden op de concurrent in het Verre Oosten. De Nederlander, die op de Filippijnen woont, spande vervolgens een rechtszaak aan tegen de Asian Tour. „Ik moet toch toernooien kunnen spelen om geld te verdienen. Mijn bankrekening begint al aardig leeg te raken”, zei hij in september bij het KLM Open.

Vijftien Nederlandse golfers in KLM Open

Vijftien Nederlandse golfers slaan komende donderdag af in het KLM Open op de Hilversumsche. Tien van hen zijn professional, vijf amateur.

De deelname van Robert-Jan Derksen, Maarten Lafeber en Joost Luiten stond al vast. Zij zijn de drie Nederlanders met een speelkaart op de Europese Tour. De overige profs die een startbewijs hebben gekregen zijn Guido van der Valk, Jurrian van der Vaart, Robin Swane, Richard Eccles, Johan Eerdmans, Tim Sluiter en Sander van Dijn.

De amateurs Robin Kind, Fernand Osther en Daan Huizing zijn ook uitgenodigd. Dit trio vormt het Nederlands team bij het WK voor amateurs in oktober. Sven Maurits en Rowin Caron completeren het veld.

Guido Van der Valk geschorst

Guido van der Valk is voor onbepaalde tijd geschorst voor toernooien van de Aziatische Tour. De Nederlandse prof heeft gespeeld op de rivaliserende OneAsia Tour en de boete die daarvoor staat, niet betaald. Dat meldt het Franse persbureau AFP. Drie andere golfers zijn bestraft om dezelfde reden: de Schot Simon Yates en de Australiërs Terry Pilkadaris en Matthew Griffin.

De vier golfers hebben bij een rechtbank in Singapore bezwaar gemaakt tegen de rigoureuze maatregel van de Aziatische Tour, maar vingen vooralsnog bot.

Lees verder


GANT sponsor van der Graaff

Marjet van der Graaff en het lifestyle merk GANT gaan een samenwerking aan. De speelster van Golf Team Holland draagt de komende jaren kleding van het modieuze casual merk GANT. 
GANT en Nederlandse golfers zijn geen vreemden van elkaar. Op de Europese Tour draagt Maarten Lafeber de kleding en op de Aziatische Tour prijkt de naam op de kleding van Guido van der Valk.
  • Pagina 1 van 2
  • 1
  • 2
  • >

Social Media

Buienradar