Archief

Floris de Vries

  • Pagina 1 van 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • >

Pro Golf Tour: Drie Nederlanders bij beste 10

Het is nog geen Olympisch schaatspodium, maar Kind (foto), Saxton en De Vries eindigden alle drie bij de beste tien.

De tweede wedstrijd van het drieluik in Marokko leverde drie landgenoten een top-10 notering op. Robin Kind, Floris de Vries en Reinier Saxton eindigden het Open Samanah allemaal op de gedeelde achtste plaats met een toernooitotaal van vijf onder par.

Winnaar Eduard Espana bleef met -11 ruim buiten bereik, maar Kind, De Vries en Saxton schoven met rondes in respectievelijk 67, 68 en 69 slagen wel de top-10 in.

Challenge Tour speler Robin Kind tekende voor de beste score van de drie Nederlanders. De speler van Golf Team Holland maakte maar één bogey en zette daar maar liefst zes birdies tegenover. De Vries tekende voor hetzelfde aantal birdies, alleen moest de Apeldoorner een birdie extra slikken, terwijl Saxton met vier birdies en een bogey de rij sloot.

Lees verder op Golf.nl.

Floris de Vries vrijwel zeker naar volgende fase Q-School

Het moet raar lopen wil Floris de Vries zich niet plaatsen voor de volgende fase van de European Tour Q-School. De man uit Apeldoorn staat, met nog achttien holes te gaan, in het Noord-Franse Hardelot op een zevende plaats na een ronde 69 (-2), waarmee zijn totaal is opgelopen naar -5. Drie birdies en een bogey verzekerde De Vries een plaats bij de beste 24 spelers die door gaan naar de volgende fase. Reinier Saxton overleefde ternauwernood de cut na een ronde 71 (par) maar +5 staat de Santpoorter op een gedeelde 53e plaats en zal hij vrijdag zwaar aan de bak moeten wil hij zich ook plaatsen.

Via Fore!

Besseling tweede in België

Wil Besseling is als tweede geëindigd bij de Telenet Trophy in België, een toernooi van de Challenge Tour. Hij moest in een play-off op de eerste hole zijn meerdere erkennen in de Australiër Daniel Gaunt.

Beide spelers waren na vier ronden op een score van 273 uitgekomen. In de barrage liet Besseling een par noteren, tegen een birdie voor Gaunt.

Tim Sluiter (21e) en Floris de Vries (48e) waren op Royal Waterloo eveneens van de partij.

Q School:Nederlanders in positie

Alle Nederlanders op Las Colinas staan hoog op het leaderboard. Sluiter en Remkes delen de koppositie, Huizing volgt op één slag.

De omstandigheden waren gelukkig niet zo slecht meer als tijdens de eerste dag van de Second Stage op Las Colinas nabij Allicante. De openingsronde kwam de regen vrijwel de gehele dag naar beneden, iets wat het veld op de tweede dag goeddeels bespaard bleef.

‘Het weer was een stuk beter vandaag’, reageerde Daan Huizing als eerste van de Nederlanders na afloop van zijn tweede ronde. ‘Er stond een redelijk windje, maar er was geen regen’, telde hij zijn zegeningen.

Lees verder.

De Vries mag golfen in Dubai

Floris de Vries maakt donderdag zijn opwachting in de Dubai Desert Classic. De Nederlander speelt op de Emirates golfclub zijn eerste van vier toernooien om zijn speelkaart voor de Europese Tour veilig te stellen. Ook Joost Luiten en Robert-Jan Derksen spelen in Dubai. Derksen won dit toernooi in 2003.

De Vries verdiende vorig jaar te weinig geld om zijn kaart te behouden, maar de Europese Tour gaf hem een medische dispensatie voor vier toernooien. De Apeldoornse golfer kreeg die extra kansen, omdat hij vorig jaar 15 weken uit de roulatie was door blessures.

YMOR nieuwe sponsor Floris de Vries

Veel goed nieuws voor Floris de Vries. YMOR steunt de speler van Golf Team Holland de komende drie jaar en hij mag spelen in Dubai.

Zondagmiddag kreeg de speler van Golf Team Holland de bevestiging dat hij inderdaad op de deelnemerslijst staat voor de wedstrijd van de Europese Tour. En dat in een toch al goede week voor de Nederlander.

De Utrechtse onderneming YMOR, gespecialiseerd in het helpen van ondernemingen bij het beheersbaar houden van complexe ICT-systemen, heeft een overeenkomst van drie jaar gesloten met Golf Team Holland speler Floris de Vries.

‘Ik heb Floris de Vries leren kennen tijdens een golfdag van Van Lanschot Bankiers en heb hem kort daarna nogmaals ontmoet op een dag van Golf Team Holland. Bij die gelegenheden realiseerde ik me dat hij uitstekend bij onze onderneming past’, legt Richard Budding, directeur van YMOR, uit.

Lees verder.

Golfer De Vries krijgt nog vier kansen

Er is nog een kleine kans dat Floris de Vries zijn kaart voor 2012 kan behouden. De Europese Tour geeft hem een medical exemption

Na de teleurstelling van het mislopen van de kaart op Qualifying School, gloort er toch nog wat hoop voor Floris de Vries om zich bij de zeven landgenoten op de Europese Tour te voegen.

Het afgelopen seizoen kampte Floris de Vries meerdere keren met blessures waardoor hij in totaal vijftien weken niet in staat was deel te nemen aan wedstrijden van de Europese Tour.

Mede om die reden verdiende de speler van Golf Team Holland niet voldoende geld om zijn speelrecht te behouden.

Lees hier verder op de website van NuSport.

Vijf van de zes Nederlanders door in Q School

Vijf van de zes Nederlanders in de finale van de Qualifying School zijn nog in de race voor een van de dertig Tourkaarten voor de European Tour in 2012. Alleen voor Floris de Vries viel op PGA Catalunya het doek.

Maarten Lafeber en Tim Sluiter staan er na vier ronden op het PGA Catalunya Resort in Girona het best voor. De eerste had dinsdag 70 slagen nodig voor de 18 holes en bezet met een totaal van 275 (-9) de 20e plaats.

Wie in de top-30 eindigt verovert een kaart voor de European Tour. Deze Tourkaart geeft recht op een plek in Categorie 11b van de European Tour’s Exemption Categories. Dit komt neer op het spelen van ongeveer achttien toernooien op het hoogste niveau.

Lees verder

Goede start Sluiter, Lafeber, Saxton en de Vries

Op dag een van de Qualifying School kwam Sluiter tot een 63 (-7), Lafeber tot een 69 (-3). Saxton en De Vries zijn twee onder par.

Sluiter, die 176ste werd op de Order of Merit van de Europese Tour, maakte na de turn een eagle op tien en birdies op vijftien, zestien en achttien.

‘Heel tevreden’, was zijn eerste reactie. ‘Ik trek de lijn van de laatste weken goed door. En dat geeft natuurlijk veel vertrouwen. Ik sloeg mijn ijzers vandaag goed en ik heb ook goed geputt.’

Lees verder en zie ook de live scoring.

Tim Sluiter leidt in Q-school in Spanje

Met 69, 65 en 66 slagen heeft Tim Sluiter de leiding genomen in een van de kwalificatietoernooien voor de Europese Tour. Sluiter staat met 13-onder bovenaan het klassement. Ook Wil Besseling doet het goed op dezelfde baan als waar Sluiter speelt. Met 68, 71 en 67 slagen kwam Besseling op de gedeelde 6e plaats terecht. Jurrian van der Vaart die op +6 staat voor het toernooi, is eigenlijk al uitgeschakeld.

In Spanje worden de kwalificatieronden op verschillende banen gespeeld. Zo wisten Taco Remkes, Inder van Weerelt en Richard Kind na drie dagen spelen op de 8e, 42e en 66e plaats te komen.

Lees verder.

  • Pagina 1 van 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • >

Social Media

Buienradar