Archief

European Senior Tour

Derksen houdt top vijf in zicht in Antalya

Robert-Jan Derksen heeft nog alle kans om in de top 5 te eindigen van op het Turkish Airlines Open in Antalya. De geboren Nijmegenaar voltooide vrijdag eerst zijn eerste rondgang in 67 slagen, vijf onder par. Daarna had hij twee slagen meer nodig voor zijn tweede omloop. Door die resultaten bekleedt Derksen na twee ronden de gedeelde 9e plek in het klassement met vier slagen achterstand op de koplopers.

Derksen kan met een hoge klassering in Antalya nog oprukken in het klassement van de Europese Tour. Daarin staat hij nu 79e, maar kan hij nog de top 60 bereiken. Lukt dat, dan plaatst hij zich voor het eindejaarstoernooi in Dubai. “Ik kwam hier met een heel vrij gevoel naartoe en sta er nog steeds wel zo in”, reageerde Derksen op golf.nl. “Ik moet heel hoog eindigen wil ik me plaatsen, maar waarom niet?“

Joost Luiten herstelde zich vrijdag van een matige eerste dag op donderdag. De Bleiswijker stond na 13 holes op +1, maar wist zijn eerste ronde nog op par te voltooien.

Lees verder op Telegraaf.nl.

Chinees (12) debuteert op Europese golfcircuit

Ye Wocheng schrijft deze week een stukje golfschiedenis. De Chinees (12) neemt deel aan het Open van zijn land, in Tianjin, en wordt zo de jongste speler in de geschiedenis van het Europese circuit (EPGA).

Ye zal morgen, wanneer het toernooi begint, precies 12 jaar en 242 dagen zijn. Daarmee doet hij beter dan zijn landgenoot Guan Tianlang, die vorig jaar op hetzelfde toernooi debuteerde en 13 jaar en 177 dagen oud was.In een verklaring laat het Chinese golftalentje weten de komende dagen vooral plezier te willen maken. ‘Met het resultaat zal ik niet te veel bezig zijn.’

Woosnam, Torrance en Mason op de Haagsche

Ian Woosnam, Sam Torrance en Carl Mason doen mee aan het Van Lanschot Senior Open, dat van 22 tot 24 juni wordt gespeeld op de Koninklijke Haagsche.

Ian Harold Woosnam is met zijn 1 meter 63 misschien wel de kleinste golfer op de European Senior Tour, maar allesbehalve de minste. Woosnam, ‘Woosie’ voor intimi, speelt zijn vijfde seizoen op de Senior Tour en won in zijn debuutjaar de Order of Merit.

Samuel Robert Torrance won in 2009 zijn derde European Senior Tour Order of Merit. De nu 58-jarige Schot was eerder in 2005 en 2006 Europa’s beste op de ‘50+Tour’.

Carl Mason maakt voor het tweede jaar op rij zijn opwachting in het Van Lanschot Senior Open. De 58-jarige Mason is een fenomeen, omdat hij pas op de Senior Tour uitgroeide tot een wereldtopper.

Lees verder.

Social Media

Buienradar