Archief

Dewi-Claire Schreefel

  • Pagina 1 van 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • >

Boeljon start voortvarend

Christel Boeljon heeft dit weekeinde op de Bahama’s een voortvarende start van haar seizoen gemaakt. De Alkmaarse eindigde na vier ronden als zevende in toernooi van de Amerikaanse vrouwentour LPGA op Paradise Island. Dankzij een slotronde van 66 slagen, zeven onder par, belandde ze alsnog in de top 10 met een totaal van 277 slagen (15).

Boeljon had vier slagen meer nodig dan de Amerikaanse winnares Jessica Korda, die eveneens in de slotronde 66 slagen noteerde en de winstbonus van 195.000 dollar (142.000 euro) opstreek. .

Dewi-Claire Schreefel, de tweede Nederlandse vrouw op de Amerikaanse tour, eindigde als 58e in de Bahamas Classic.

Via Telegraaf.nl.

Joost Luiten golfer van het jaar

Joost Luiten is verkozen tot golfer van het jaar. De Bleiswijker, die het jaar afsloot als nummer 49 van de wereld, ontving de bijbehorende Golf Award donderdagavond in Noordwijk.

De prijs is een initiatief van een aantal betrokkenen in de Nederlandse golfwereld onder leiding van de Nederlandse Golf Federatie. Bij de vrouwen ging de onderscheiding naar Dewi-Claire Schreefel en Christel Boeljon.

Luiten, die het KLM Open won, speelde dit jaar een recordbedrag van 1,4 miljoen euro bij elkaar. Omdat bij de vrouwen het verschil tussen Schreefel en Boeljon miniem was, besloot de jury geen keuze te maken. Anne van Dam werd gekozen tot talent van het jaar. Phil Allen kreeg de prijs voor beste coach.

Via Volkskrant.nl.

Schreefel net buiten top 10 in Texas

Dewi-Claire Schreefel heeft zich kranig geweerd tussen de mondiale toppers in de North Texas LPGA Shootout. De Nederlandse speelster eindigde als 11e in het toernooi uit de Amerikaanse vrouwentour. Ze klom in de vierde ronde met 68 slagen (3 onder par) nog vier plaatsen omhoog.

Landgenote Christel Boeljon sloot het toernooi op de Las Colinas golfbaan in Irving ook goed af met een ronde van 69 slagen (-2). Die bracht haar naar de 28e plaats in de eindstand.
De Zuid-Koreaanse Park Inbee won het toernooi met een totaalscore van 271 (-13). Ze had 1 slag voorsprong op de Spaanse Carlota Ciganda.

Schreefel in top tien World Ladies Championship

Dewi Claire Schreefel is zaterdag de top tien binnengekomen van het World Ladies Championship in Haikou, in het zuiden van China. De Nederlandse golfster had voor de derde ronde 68 slagen (-4) nodig. Ze noteerde onder meer zeven birdies, een bogey en een dubbele bogey.

Met een totaal van 210 deelt Schreefel de negende plaats. De Zuid-Koreaanse Park Inbee leidt met 202. Ze begint zondag met twee slagen voorsprong op de Noorse Suzann Pettersen aan de laatste 18 holes. Haar landgenote Soo Jin Yang bezet de derde plaats met 206.

Golfsters vallen terug op World Ladies

De Nederlandse golfsters Dewi-Claire Schreefel en Marjet van der Graaff zijn in het World Ladies Championship in China teruggevallen naar de 15de plaats in de teamwedstrijd. Dat was te wijten aan de zwakke tweede ronde van Van der Graaff, die vrijdag op golfcomplex Mission Hills in Hainan 81 slagen noteerde, 9 boven par.

Schreefel deed het wel naar behoren met opnieuw een ronde van 71 slagen. In het individuele klassement steeg ze naar de 21e plaats met 142 slagen (-2), hoewel nog niet alle speelsters hun tweede ronde vrijdag kon afmaken. Mist zorgde voor lang oponthoud.

Lees verder.

Schreefel op eigen benen

Dewi-Claire Schreefel stapt uit Golf Team Holland en gaat op eigen houtje verder. De 27-jarige golfster uit Diepenveen heeft vier jaar deel uitgemaakt van het talententeam, maar voelt zich klaar voor de volgende stap.

‘De afgelopen jaren heb ik als speler en als persoon progressie geboekt, zoveel dat het nu tijd is mijn eigen weg te gaan’, licht Schreefel donderdag toe. Ze behaalde in 2012 op alle Majors de cut en werd aan het eind van het jaar tweede bij de Dubai Ladies Masters. Mede daardoor staat ze inmiddels 119e op de wereldranglijst.

Joost Luiten traint mee met Feyenoord

Al sinds zijn jeugd is Joost Luiten fan van de club uit Rotterdam. Hij was dan ook zeer vereerd toen hij zomaar mee mocht trainen.

Voor het golfgala maakt RTL-presentator Marcel Maijer ieder jaar korte filmpjes met de spelers die in de prijzen vallen.

Zo speelden Marieke Nivard en Christel Boeljon een spelletje boerengolf, namen Joost Luiten en Robert-Jan Derksen het in een quiz tegen elkaar op, moest professional van het jaar Tim Giles een dagje mee de baan in als greenkeeper en speelde Dewi-Claire Schreefel een spelletje kolf.

Luiten en Schreefel golfers van het jaar

Joost Luiten en Dewi-Claire Schreefel zijn donderdagavond in Noordwijk gehuldigd als de Nederlandse golfers van het jaar. Luiten dankt zijn Award, de derde op rij, aan een bijzonder goed seizoen. Dat leverde hem 687.000 euro aan prijzengeld op en de 44e plaats in de Race to Dubai. Daardoor hij mocht meedoen aan de finale van de Europese Tour. Op de wereldranglijst is de Bleiswijker 108e.

Schreefel bewees in 2012, zowel op de Europese als Amerikaanse Tour voor vrouwen, dat ze bij de wereldtop hoort. Daan Huizing werd uitgeroepen tot talent van het jaar.

Dewi-Claire Schreefel: in “the zone”

Een topjaar wil Dewi-Claire Schreefel 2012 niet noemen. Wel spreekt de 27-jarige golfster van een goed jaar met de geweldige ronde 63 in Dubai als hoogtepunt. ‘Ik was volledig in “the zone”, heel mooi om dat mee te maken.’
‘Gekkenhuis natuurlijk die ronde’, zegt Schreefel. ‘Op hole 18 vroeg ik me af hoeveel slagen ik eigenlijk onder par was voor de ronde. Ik wist het echt niet, was totaal niet met de score bezig geweest.
Schreefel sloeg haar derde slag op de par-5 slothole van de Majlis Course van de Emirates Golf Club op een paar centimeter van de hole voor de negende birdie van de dag en een ronde 63 (-9).

‘Ik had wel eens -7 gemaakt, maar -9 is toch een heel ander verhaal. Maak je -6 of -7 dan is het een heel goede ronde, met -9 ga je echt door een barrière. Ja, die barrière heb ik nu geslecht, maar dat wil niet zeggen dat ik het nu wel even vaker ga doen. Zo’n ronde waarin alles klopt, alles samenvalt, heb je helaas niet heel vaak maar ik weet nu wel hoe mooi het is.’

Lees verder.

Schreefel tweede in Dubai

Dewi Claire Schreefel is als tweede geëindigd bij de Dubai Ladies Masters. De Nederlandse profspeelster moest na vier ronden op de Emirates Golf Course alleen de Chinese topspeelster Feng Shanshan voor zich dulden. De Aziatische gebruikte de afgelopen dagen 267 slagen, Schreefel kwam zaterdag na haar 272e slag bij het clubhuis.

De Dubai Masters is het slottoernooi van de Europese vrouwentour LET. Het prijzengeld bedraagt 500.000 euro. Feng, de nummer 6 van de wereld, kwam tot rondes van 66, 65, 67 en 69. Met haar score van 21 onder par verbeterde ze het toernooirecord.

Schreefel nam dankzij haar tweede plaats ruim 50.000 euro meer naar huis.

Lees verder.

  • Pagina 1 van 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • >

Social Media

Buienradar