Archief

Deloitte Ladies Open

  • Pagina 1 van 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • >

Datum Deloitte Ladies Open 2014 bekend

Het Deloitte Ladies Open 2014 vindt van 23 tot en met 25 mei plaats op The International in Amsterdam. Daarmee behoudt het toernooi de laatste week van mei op de kalender van de Ladies European Tour.

The International is voor het tweede opeenvolgende jaar de speellocatie. De nieuwe baan nabij Amsterdam beleefde met het Deloitte Ladies Open 2013 haar internationale vuurdoop en werd door speelsters unaniem bestempeld als een aanwinst voor de European Tour. 

Het Deloitte Ladies Open is een toernooi van TIG Sports en wordt ondersteund door de partners Deloitte, ABN AMRO en KLM. Het driedaagse toernooi maakt deel uit van de Ladies European Tour, het hoogste professionele niveau voor dames in Europa. Het Deloitte Ladies Open is het grootste golfevenement voor vrouwen in de Benelux en wordt in 2014 voor de 19de keer gehouden. Titelverdedigster is de Engelse Holly Clyburn.

Lees hier hier bericht op de website van de Deloitte Ladies Open.

Boeljon: ‘Net niet top’

Het werd dus niet de week van Christel Boeljon. Na twee goede dagen volgde er een moeilijke slotdag. Door verschillende omstandigheden. Zelf wilde ze er liever niet teveel nadruk op leggen, maar na afloop van de teleurstellend verlopen slotdag kon Christel Boeljon niet om de vele vragen heen die gingen over het publiek.

In groten getale waren ze aanwezig om de Nederlandse troef in de laatste flight naar de overwinning te juichen. Maar in hun enthousiasme om maar zoveel mogelijk van Boeljon te zien, om maar zo dicht mogelijk bij haar te komen, werd de Beverwijkse wel degelijk uit haar spel gehaald. Keer op keer moest ze wegstappen omdat er nog bewogen werd terwijl ze klaar was om te slaan, en meer dan eens klikte een camera tijdens haar swing. De eveneens massaal aanwezige marshalls roeiden tegen de stroom in.

‘Ik wil het zeker niet als voornaamste reden aanwijzen, maar ik kan niet ontkennen dat ik er zeker last van had’, zei Boeljon na afloop van haar 77 (+4) op de laatste dag. Met een score level par eindigde Boeljon net buiten de top-10 (T12) en ze realiseerde zich dat er een mooie kans verloren was gegaan.

‘Mijn spel was deze week goed genoeg, anders speel je niet in de laatste groep natuurlijk, alleen vandaag was het net niet top. De baan speelde net als andere dagen lastig, alleen had ik er vandaag wat meer moeite mee. Het was knokken, en dat ging lang goed, maar niet lang genoeg’, zei ze met een wrange glimlach.

Lees hier verder op de website van Golf.nl

BN-ers golfen voor goed doel

 BN-ers als Winston Gerschtanowitz en Frits Sissing spelen donderdag 16 mei golf voor het goede doel tijdens de Charity Challenge van het Deloitte Ladies Open. Dit evenement vindt plaats op golfclub The International. De opbrengst van de Charity Challenge komt volledig ten goede van stichting Diabetes Onderzoek Nederland (DON).

De Charity Challenge maakt al enige jaren deel uit van het KLM Open. Vanwege het succes van deze golfdag wordt de Charity Challenge dit jaar voor het eerst ook georganiseerd in de aanloop naar het Deloitte Ladies Open. Een groot aantal bekende Nederlanders uit de wereld van de sport, showbizz en televisie heeft deelname aan de Charity Challenge van het Deloitte Ladies Open toegezegd.

In de aanloop naar en tijdens het Deloitte Ladies Open wordt geprobeerd een zo hoog mogelijk bedrag in te zamelen voor stichting DON. De opbrengst zal gebruikt worden voor fundamenteel onderzoek naar diabetes.

Lees hier verder op de website van Dichtbij.nl

Cheyenne Woods naar Deloitte Ladies Open

De titelverdediger van het Deloitte Ladies Open en Europa’s nummer 1 van afgelopen jaar, Carlota Ciganda, doet dit jaar weer mee. Een andere opvallende naam in het internationale deelnemersveld is Cheyenne Woods, een nicht van Tiger. Het Deloitte Ladies Open wordt gespeeld van 24 tot en met 26 mei op The International bij Amsterdam.

Als amateur won de 22-jarige Cheyenne Woods meer dan dertig toernooien. Het nichtje van Tiger Woods maakte vorig jaar haar debuut als profspeelster op de Ladies European Tour. Ze is 48ste op de Money List. Cheyenne is de dochter van Earl Dennison Woods Jr en dat de oudere halfbroer van Tiger. Earl Woods Sr, de vader van Tiger, was haar opa. Carlota Ciganda komt haar titel verdedigen. De 22-jarige Spaanse was vorig jaar zowel Rookie of the Year als Player of the Year op de Ladies European Tour.

In het Deloitte Ladies Open van 2012 op GC Broekpolder boekte ze haar eerste toernooioverwinning. Als amateur werd ze twee keer Europees kampioen en in 2007 won ze het prestigieuze British Amateur Ladies.

Lees hier verder op de website van GolfWeekly.

Gratis tips van pro’s tijdens Deloitte Ladies Open

Tijdens het Deloitte Ladies Open van 24 tot en met 26 mei op The International kunnen bezoekers golfinstructie krijgen van PGA-professionals. En er zijn meer activiteiten rondom het toernooi dat onderdeel is van de Ladies European Tour.

Bezoekers kunnen profiteren van de aanwezigheid van De Golf Academie. Op alle drie de toernooidagen zijn PGA Holland-professionals van De Golf Academie aanwezig om bezoekers gratis te helpen met hun swing, chiptechniek en pitches.

Op een grote green kan de puttingstroke geoefend worden. Voor een kleine bijdrage aan stichting DON kunnen bezoekers van De Golf Academie meedoen aan een Putting Contest. Stichting DON financiert fundamenteel onderzoek naar genezing van diabetes. Elk uur wordt onder de bezoekers die hier een hole-in-one maken een putter van Nike Golf verloot.

In ‘The Village’ bieden merken allerlei producten aan op het gebied van golfequipment en lifestyle. Hier kan ook gegeten en gedronken worden.

Lees hier verder op de website van GolfWeekly.

Nederlandse golftoernooien schenken exclusief Mouton Cadet

Mouton Cadet breidt zijn betrokkenheid bij de golfsport verder uit door Official Supplier te worden van het Deloitte Ladies Open en het KLM Open. Mouton Cadet is sinds vorig jaar Official Supplier van de European Tour.

Het familiebedrijf Baron Philippe de Rothschild SA produceert Mouton Cadet al sinds 1930. Mouton Cadet is sindsdien de wereldwijde referentie voor Bordeaux Appellation d’Origine Contrôlée wijnen. Mouton Cadet was vanaf het begin een succes in Frankrijk en werd in de jaren tachtig de best verkochte Bordeaux ter wereld. Dat succes duurt voort tot op de dag van vandaag. Mouton Cadet kent een jaarlijkse verkoop van 12 miljoen flessen, waarvan tachtig procent wordt geëxporteerd naar 150 landen wereldwijd.

Mouton Cadet is nauw verbonden aan vooraanstaande evenementen in de wereld van sport, mode en film. Zo is het merk sinds 1992 Official Supplier van het Cannes International Film Festival en sinds juni 2012 Official Supplier van de Europese Tour. Ook wordt Mouton Cadet geschonken bij het BMW PGA Championship, het Irish Open, het Scottish Open, het Senior Open Championship en het DP World Tour Championship in Dubai.
De komende drie jaar zal ’s werelds meest vooraanstaande Bordeaux AOC-wijn op het Deloitte Ladies Open en het KLM Open de exclusief beschikbare wijn zijn.

Lees hier verder op de website van de KLM Open of op de website van het Deloitte Ladies Open.

Datum bekend van Deloitte Ladies Open 2013

Het Deloitte Ladies Open wordt in 2013 gespeeld van 24 tot en met 26 mei. Het toernooi wordt voor de eerste keer gehouden op The International, de nieuwe, prestigieuze baan van Amsterdam.

Liz Weima, toernooidirectrice: “De datum en de locatie van het Deloitte Ladies Open in 2013 stellen ons in de gelegenheid om het toernooi verder te laten groeien. The International is een fantastische baan en de speelsters kijken ernaar uit om de week daar en in Amsterdam door te brengen. We zijn de laatste jaren, mede dankzij onze ambassadrice Christel Boeljon, verwend met een grote publieke belangstelling en gaan daar volgend jaar, mede door de nieuwe locatie, nog een schepje bovenop doen. Met deze entourage behoren we tot de toptoernooien in Europa.”

Het terrein van The International is één van de best bewaarde geheimen van Amsterdam. De ligging tussen Schiphol, de A9 en de A10 zorgt voor een uitstekende bereikbaarheid. Topgolfer Ian Woosnam (Ryder Cup Captain en US Masters-winnaar) heeft in samenwerking met Mastergolf de baan van The International ontworpen. Het design maakt optimaal gebruik van het geaccidenteerde terrein. Hoogteverschillen tot 14 meter, waterpartijen, unieke perspectieven en prachtige zichtlijnen geven de baan een on-Nederlands karakter. Het resultaat is een championship golf course van internationale allure.

Lees hier verder op de website van het Deloitte Ladies Open.

Deloitte Ladies Open haalt 30.000 euro op voor Make A Wish Nederland

Het Deloitte Ladies Open heeft  een indrukwekkende 30.000 euro opgehaald voor het goede doel Make A Wish Nederland. Dit zijn maar liefst vijftien kinderwensen.

De eerste donatie voor het goede doel werd behaald op grote hoogte, Op 165 meter hoogte, op het dak van de Maastoren ging er, tijdens een Putting Challenge tussen team Dewi Schreefel en zangeres Do plus team Christel Boeljon en Isa Hoes, één allerliefste wens in vervulling.

Op allerlei manieren hebben ook bezoekers aan het Ladies Open een bijdrage kunnen leveren aan het goede doel en daar is volop gebruik van gemaakt. Zo waren er speciale Make-A-Wish golfballen te koop, stonden op verschillende locaties in het promodorp speciale Make-A-Wish donatie boxen, vond de speciale Make-A-Wish Clubsandwich gretig aftrek in het clubhuis, was er een ‘Putting Contest’ in het Sports Plaza waar bezoekers voor een kleine bijdrage drie keer konden putten en werd er massaal gedoneerd aan Make-A-Wish bij het bestellen van een toegangskaartje.

Ook ambassadrice Christel Boeljon doneert aan het goede doel. Zij stelt 1% van haar behaalde prijzengeld over dit jaar ter beschikking om kinderen met een levensbedreigende ziekte die ultieme droom te verwezenlijken.

Ga hier naar de website van het Deloitte Ladies Open voor meer informatie.

Carlota Ciganda wint Deloitte Ladies Open, Schreefel vierde

De Spaanse Carlota Ciganda heeft zondag op Broekpolder het Deloitte Ladies Open gewonnen. De twee Nederlandse favorieten eindigden hoog. Dewi-Claire Schreefel werd gedeeld vierde en Christel Boeljon gedeeld twaalfde.

De 22-jarige Carlota Ciganda uit Pamplona ging na 36 holes aan de leiding en speelde een vrijwel foutloze derde ronde.
Ze maakte vier birdies en één bogey op de baan van Golfclub Broekpolder bij Rotterdam. ‘Ik ben heel blij dat ik gewonnen heb want ik weet hoe moeilijk het is om te winnen’, zei Ciganda.

Met een slotronde in 69 slagen (-3) en een totaal van negen onder par eindigde Ciganda twee slagen voor de Finse Ursula Wikstrom. Lee-Anne Pace uit Zuid-Afrika werd derde. Ciganda verdiende 37.500 euro met haar zege. Op de Order of Merit (de jaarranglijst) is ze gestegen naar de tweede plaats.

Lees hier verder op de website van Deloitte Ladies Open.

Deze week: Alle ogen gericht op Broekpolder

Het Deloitte Ladies Open wordt deze week, net als de voorgaande twee jaren, gespeeld op de polderbaan van Golfclub Broekpolder bij Vlaardingen. Dit jaar zijn alle ogen vanzelfsprekend gericht op de onbetwiste leider in het klassement van de Ladies European Tour en tweevoudig winnares dit jaar, Christel Boeljon.

De Beverwijkse gaat proberen om de tweede Nederlandse vrouw te worden die in eigen land wint. In 1994 was huidig toernooidirecteur Liz Weima de laatste die dit op het Rijk van Nijmegen voor elkaar kreeg. Vorig jaar was de Engelse Melissa Reid de beste.

Maar Boeljon zal de beker niet in de schoot geworpen krijgen zondag. Een sterk deelnemersveld staat klaar om haar de voet dwars te zetten. Toppers als Helen Alfredsson, Trish Johnson, Lee Anne Pace, Becky Brewerton en Gwladys Nocera doen allemaal mee.

Het toernooi op de in topconditie verkerende polderbaan begint aanstaande vrijdag.

Meer informatie: www.deloitteladiesopen.nl.
Totale prijzenpot: 250 duizend euro.
Winnaar: 37.500 euro.

Lees verder.

  • Pagina 1 van 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • >

Social Media

Buienradar