Archief

Dier

‘Monster-alligator’ op golfbaan in Florida

Enkele golfers op de derde hole van Buffalo Creek Golf Course in Palmetto, Florida, kregen de schrik van hun leven: een ongelofelijk grote alligator stak voor hun neus de fairway over richting het water.
‘Ik heb nog nooit zo’n grote alligator gezien in mijn leven’, zegt Charlie Helms terwijl hij met zijn mobieltje het ‘monster’ van meer dan vier meter vastlegde.

Bekijk hier het filmpje op de website van Golf.nl

Enorme alligator bezoekt golfbaan

Bij de Myakka Pines Golf club in Florida zijn ze wel gewend dat er af en toe wilde dieren over de green lopen. Maar de alligator die afgelopen week de golfers verraste met een bezoek was een wel heel fors exemplaar.

De ongenode gast sjokte doodgemoedereerd over de golfbaan, om zich even verderop weer in het water te laten zakken. Voor het management van de club was het bezoek geen reden om een gepland toernooi af te gelasten. ,,Als we bij elke alligator alles zouden stilleggen zouden we nooit aan golfen toekomen”, zegt manager Mickie Zada. In de wateren rondom de golfclub leven wel meer alligators.

Lees hier en bekijk het filmpje  op de website van de Telegraaf.

Krokodil verscheurt golfer

De Schot Dougie Thomson dacht op vakantie in Mexico een ontspannen potje golf te spelen op de Iberostar Cancun Golf Club, maar hij eindigde bijna in de maag van een 3,5 meter lange krokodil. Tsja, krokodillen duiken nou eenmaal op de gekste plekken op. In de achtertuin, in de huiskamer en zelfs in een bubbelbad.

De 58-jarige Dougie heeft zijn leven te danken aan zijn vrienden. Die sloegen het reptiel met golfclubs van hem af.

“Mijn bal lag in een bunker. Ik had niet eens gezien dat er water in de buurt lag. Vlak nadat ik de bal op de green had geslagen hoorde ik geluid achter me. Voordat ik het wist hapte de krokodil toe”, vertelt de vader van twee kinderen, die eenmaal in het ziekenhuis 200 hechtingen in zijn been kreeg.

Lees hier verder op de website van WTF.

Dieren golf spelletjes

Op deze dierendag hierbij een link naar een aantal golfspelletjes met dieren. Dierenvrienden let op: Het gaat hierbij om dieren die golf spelen, niet dat er met dieren gespeeld wordt.

Volgens mij zijn er bij het maken van deze spelletjes geen dieren mishandeld of misbruikt.

Ga hier naar de website met maar liefst twee spelletjes!

Baanpermissie voor honden op Heelsum

Golfclub Heelsum laat in een persbericht weten dat honden welkom zijn op de baan bij Arnhem.

De club zegt de ‘oorsprong van golf’ hoog in het vaandel te hebben staan en verwelkomde begin dit jaar de eerste viervoeters, tot vreugde van enkele leden. Het leidde ook meteen tot nieuwe leden.

Op zaterdag 13 juli vond het evenement ‘Golf met de viervoeters op Golfbaan Heelsum’ plaats. Sinds een paar maanden bestaat op Golfclub Heelsum voor leden de mogelijkheid om (nadat de hond ‘baanpermissie’ gekregen heeft) samen met hun aangelijnde hond te golfen.

13 Juli was de eerste keer dat de leden die niet op vakantie zijn tesamen met hun viervoeters de baan in gingen. Theo en Yvonne Sloof met hun twee hondjes Birdie en Bogey voorop, zij zijn bestuurslid en voorzitter van de exploitatiestichting van Golfbaan Heelsum. Jos en Nicolette Ouwerling, Hans en Jacqueline v/d Hengel, Patrick Zelechovsky en Rene Boerhoop volgden in hun voetsporen.

Lees hier verder op de website van GolfWeekly.

Vogelnest komt uit in golftas

Schotse golfer Jim Nisbet kwam er achter dat je niet alleen birdies op de golfbaan kunt scoren maar dat ze ook in een golftas kunnen zitten toen hij een nestje roodborstjes in zijn tas vond. In het nestje lagen 5 kleine eieren. Nadat meneer Nisbet de tas een aantal weken met rust liet waren vijf gezonde roodborst kuikentjes het resultaat.

“De laatste jaren nestelde er een roodborstje in de garage, maar dit jaar viel tot mijn verassing de keus op mijn reserve golftas. Toen ik het nest vond met het roodborstje aan het broeden heb ik geprobeerd het nest niet te verstoren, maar heb wel het risico genomen om wat foto’s te nemen.”

Lees verder (Engels).

 

Alcapa’s en kameel gevangen op golfbaan Scherpenbergh

De vier ontsnapte alcapa’s op golfcentrum De Scherpenbergh in Lieren zijn inmiddels weer gevangen. Ook een kameel die plotseling de golfbaan opging is aan het einde van de woensdagmorgen weer aan de ketting gelegd.

De dieren dienen als decoratie tijdens het Safari-golftoernooi van volleybalvereniging Dynamo. De dieren (alcapa’s, kamelen en ezels) werden dinsdagavond al vervoerd naar Lieren. Woensdag staat De Scherpenbergh de hele dag in het teken van de Safar-clinic. De opbrengst van het golftoernooi gaat naar de Apeldoornse vluchtelingenorganisatie ZOA .

Lees hier het bericht op de website van de Stentor.

Bird watching

Alle bij de NGF aangesloten clubs worden jaarlijks uitgenodigd deel te nemen aan de Bird Watching Day.

Er wordt geacht op dezelfde dag 24 uur vogelsoorten te tellen op zicht en/of geluid. Geïnteresseerden kunnen al op geluid beginnen te tellen net voor zonsopgang.

De veertiende editie van deze jaarlijkse vogelteldag heeft plaatsgevonden op 20 april 2013. De volgende editie van dit jaarlijkse evenement zal plaatsvinden op 19 april 2014. Een uitnodiging hiervoor zal in maart 2014 worden verstuurd. Een poster en ansichtkaarten, om u in de gelegenheid te stellen het initiatief op een opvallende manier onder de aandacht te brengen bij uw leden, wordt bij de uitnodiging gevoegd.

Op veel clubs wordt de telling ook wel in tweeën gedeeld: ’s ochtends vroeg een wandeling vanaf 5.00 uur tot een gezellig ontbijt, en dan later op de dag nog een ronde voor mogelijk wat aanvullingen op de lijst.

Lees hier verder op de website van de NGF.

Deze vos steelt en speelt met golfballen

In het bovenstaande filmpje van YouTube zie je een vos en een golfbal. Meer valt er ook niet over te zeggen.

Schapen beter op de golfbaan dan het duin

Schapen kun je misschien beter op golfbanen inzetten dan in natuurgebieden. Beheerders laten steeds meer grote grazers in natuurgebieden lopen, maar er zijn tegengeluiden. Golfbanen zijn wel positief.

Een kudde van 250 schapen liep op 2e Pinksterdag, 20 mei 2013, naar de golfbaan in Aalden. De schapen begrazen er het ongemaaide deel van de holes. Baancommissaris Ellen Kroes toonde zich heel tevreden met deze manier van greenkeeping. Ze verwacht een verbetering van de vegetatie en meer variatie in de beplanting; ‘want schapen dragen zaden mee in hun vacht en verspreiden zo diverse plantensoorten’.

Schapenbegrazing zou zo ook helpen om een grotere biodiversiteit in natuurgebieden te realiseren. Volgens onderzoek leidt het echter juist vaak tot verarming. Dit staat in een artikel dat de Greenkeeper, vakblad voor golfbaanbeheer, heeft overgenomen van het KNNV-blad Natura nr. 4 uit 2012. Aanleiding is dat steeds meer golfbanen met schapenbegrazing experimenteren. De conclusie van het artikel staat in de kop: ‘Stop schapenbegrazing, breng het duin tot leven’.

Lees hier verder op de website van Groenkennisnet.nl

 

Social Media

Buienradar