Archief

Zoek je handicap

Achternaam:
Voorletters:

Wie is online

12 bezoekers online
0 gasten, 12 bots, 0 leden

Programma Budgetgolf Tour bekend


Ook dit jaar doet de Budgetgolf Tour weer zes golfbanen in Nederland aan. De kosten voor deelname bedragen maximaal 52,50 euro per wedstrijd.

De tour start donderdag 31 maart met een wedstrijd op Golfbaan Het Rijk van Nijmegen. Daarna staan wedstrijden op Efteling Golfpark, Golfbaan Edda Huzid, Golfbaan Heelsum en Golfbaan Dorhout Mees op het programma. De tour wordt vrijdag 7 oktober afgesloten met het achtste Budgetgolf Open op Golfbaan Harderwold.

Alle zes wedstrijden staan op zichzelf (met eigen prijzen) en de beste drie resultaten tellen mee voor het eindklassement van de Budgetgolf Tour. De kosten voor deelname (inclusief koffie/thee met lekkernij, tik voor ballen drivingrange, 18 holes greenfee en bittergarnituur) bedragen maximaal 52,50 euro per wedstrijd.

Meer informatie over de tour en inschrijven is mogelijk via www.budgetgolf.nl.

 

Luiten met nieuwe look naar nieuwe doelen

2015 was niet het jaar van Joost Luiten. Nederlands beste golfer probeerde het op de Amerikaanse tour, maar aan de andere kant van de Atlantische oceaan verzoop hij: Luiten duikelde op de wereldranglijst van plaats 28 naar 85.

En dus moet het in 2016 anders. Niet alleen het spel, ook het uiterlijk. “Ik had zes weken geen tijd om te scheren”, lacht een bebaarde Luiten. “Nee, het is inderdaad een nieuwe look.”

Lees hier verder op de website van NOS.nl

NK Intuïtief Putten

Op zondagmiddag 27 september vindt de eerste editie plaats van het Nederlands Kampioenschap Intuïtief Putten. Deelnemers krijgen tijdens de wedstrijd slechts 10 seconden per putt. De winnaar van het toernooi, dat wordt georganiseerd door Iron Shirt of Golf, ontvangt naast de eeuwige roem 499 euro. Iedereen kan meedoen: de aanmelding is open tot en met 20 september en geschiedt via ironshirtofgolf.com/nk-iputten.

Lees hier verder op de website van ironshirtofgolf.com

 

Olympisch golfterrein zorgt voor rel

Binnen exact een jaar beginnen in Rio de Olympische Spelen. Met twee nieuwe sporten op het programma: rugby en golf. De aanleg van een golfterrein zorgt ondertussen voor de nodige protestacties.

Op 9 oktober 2009 werd in Kopenhagen beslist dat op het programma van de Olympische Spelen in Rio plaats was voor twee nieuwe sporten: rugby voor zeventallen en golf. Voor squash, karate en skeeleren, allemaal ook kandidaat voor een plaatsje op het olympische programma, was er geen ruimte. In totaal worden er in Rio in 28 disciplines medailles uitgereikt.

Lees hier verder op de website van Knack.be

Potje golf? Laat je hierin rijden

Rijkaards besparen kosten noch moeite om de show te stelen naast en op de golfbaan. Maar eenmaal op de green, stapt men uit in een foeilelijk en krakkemikkig, elektrische aangedreven geraamte waar de gemiddelde peuter z’n neus voor ophaalt. Dat kan beter, vindt Caddyshack.

Caddyshack Golf Cars is een in Californië gevestigd bedrijf dat handicarts bouwt die geïnspireerd zijn op begeerlijke automodellen. En hoe kan het anders dat deze overwegend zijn gebaseerd op de stoerste modellen van het oer-Amerikaanse merk Ford, of eigenlijk gezegd Shelby.

Golfmode voor kleine kinderen (en baby’s)

Born for Golf is een nieuw Nederlands golfmerk. Het is een modelijn voor kleine kinderen en baby’s.Na een jaar lang ontwerpen, schetsen en ontwikkelen is op 1 mei het nieuwe golfmerk Born Fore Golf geboren en online gegaan!

‘Born Fore Golf is het perfecte (kraam)cadeau aan kersverse ouders, opa’s en oma’s met een passie voor golf’, zegt Hanneke Vos die de mode-artkelen, prints en verpakking ontwerpt. ‘Met de producten wil ik die passie voor golf doorgeven aan een nieuwe generatie! En daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen …’

De eerste producten zijn T-shirts met golfgerelateerde prints. De shirts worden feestelijk en geheel in golfstijl verpakt.

Lees hier verder op de website van Golf.nl en ga hier naar de website van Bornforgolf.nl

 

Restanten Stelling Amsterdam op nieuwe golf course

Het is toch spannend als iedereen over je schouder meekijkt. Maar Adam Elzakalai sloeg zaterdag maar mooi, met windkracht 7 tegen, een bal naar de vernieuwde green van hole 3.
De sportwethouder opende ermee de Cruquius Course, de nieuwe 9 holes A-status baan van de Haarlemmermeersche Golfclub.

Vanaf het eerste afslagpunt is de baan 2.658 meter lang. Karakteristiek aan de baan zijn de restanten van de Stelling van Amsterdam tussen de afslagplaatsen. Voorzitter Robert van Riessen lichtte de afgelopen verbouwing toe.

Lees hier verder op de website van Dichtbij.nl

Rory McIlrory vervangt Tiger Woods op voorkant EA Sport Golf

Voor EA Sports, is Tiger Woods het verleden en  McIlroy het heden. Gisteren presenteerde EA Sport de nieuwe versie van hun computer golf spel.  Deze is veranderd van Tiger Woods PGA Tour naar Rory McIlroy PGA Tour.  Dit is voor sinds het spel uitkomt dat er ander persoon als hoofdpersoon wordt getoond. In 2013 kondigde EA Sport aan dat, in wederzijds overleg, hun samenwerking zou stoppen. Het resultaat is te zien in bovenstaande filmpje van YouTube.

Het duurt nog wel tot juli 2015 voordat het spel ook verkrijgbaar is.

Te vroeg geslagen: jaar geschorst!

Een Zweedse golfer is zwaar gestraft nadat hij een speler in een groep voor hem had geraakt.Volgens het Zweedse TT News Agency is een golfer voor een jaar geschorst door de Zweedse Golf Federatie. De reden? Hij had ‘te veel haast’ tijdens een scramble-wedstrijd.

De man in kwestie beging de overtreding afgelopen herfst toen een door hem geslagen bal de hand van een speler in de groep voor hem had geraakt. Het ‘slachtoffer’ moest naar verluidt zeven weken aan de kant blijven. De dader ging tegen de opgelegde schorsing in beroep omdat hij had gewacht met het slaan van de bal tot de green leeg was, maar de Zweedse Golf Federatie was niet te vermurwen.

Lees hier verder op de website van Golf.nl

Happy Gilmore en Bob Barker vechten verder..

Happy Gilmore is een komische film uit 1996 over een een ijshockey speler die er achter komt dat hij verder kan slaan dan iedereen op de golfbaan. Hij speelt op de PGA tour, maar het fysieke contact dat in de ijshockey hal normaal is levert op de golfbaan een paar sterke scenes op.

De meest hilarische scene is  waar in de hoofdpersoon, Happy Gilmore ruzie krijgt in een Pro-Am die hij samen met Bob Barker loopt (gespeeld door Bob Barker). Hier de link naar de scene op YouTube. Bob Barker zou je de Amerikaanse Fred Oster kunnen noemen, alhoewel het eerder andersom is. En.. voor het goede doel kreeg de scene onlangs een vervolg.

Social Media

Buienradar


 Powered by Max Banner Ads 

RSS Feeds

 • Van West 3de in Open Tazegzout

  Van West is in het Open Tazegzout gedeeld derde geworden. Het is zijn eerste top-3 plaats in een wedstrijd van de Duitse Pro Golf Tour....

 • Schwartzel aan kop, Huizing 42ste

  Daan Huizing haalde zaterdagochtend net de cut in het Tshwane Open en is daarna met een ronde 70 vijftien plekken gestegen, naar de gedeelde 42ste plaats. Charl Schwartzel heeft de leiding overgenomen....

 • Par op 18, Huizing haalt de cut

  Daan Huizing moest zaterdagochtend zijn 36ste hole spelen in het Tshwane Open en had een par nodig om de cut te halen. Dat is gelukt....

 • Ko aan kop, Schreefel en Van Dam naar huis

  Lydia Ko gaat aan de leiding na ronde twee van het ISPS Handa New Zealand Open. Dewi-Claire Schreefel en Anne van Dam hebben de cut gemist....

 • Banen & clubs: range overstroomd

  De banen & clubs blog: kort nieuws over banen en clubs verzameld op GOLF.NL. Het meest recente bericht staat bovenaan....

 • Cut binnen handbereik voor Huizing

  Huizing had in de tweede ronde van het Tshwane Open de laatste starttijd en zal op zaterdag als eerste de baan in moeten om zijn laatste hole van de tweede ronde te voltooien. Zijn opdracht is simpel: hij heeft een par nodig om de cut te overleven....

 • Liemeer zoekt financieel-administratief medewerker

  G&CC Liemeer is op zoek naar een financieel & administratief medewerker voor 20 - 24 uur per week....

 • Krietemeijer geselecteerd voor Bonallack Trophy

  Jeroen Krietemeijer is geselecteerd voor de Bonallack Trophy, een tweejaarlijks toernooi tussen de beste amateurs van Europa en Australazië....

 • Schreefel 44ste in Nieuw-Zeeland

  Dewi-Claire Schreefel noteerde een 73 (+1) in de eerste ronde van het New Zealand Open en staat gedeeld 44ste. Anne van Dam tekende voor een 80 (+8) en een plek in de achterhoede....

 • Huizing 17de na eerste ronde Tshwane Open

  Daan Huizing is het Tshwane Open begonnen met een ronde 69 (-1). Huizing maakte vier bogeys maar zette daar vijf birdies tegenover. ...

 • Interview Joost Luiten: goede start 2016

  Joost Luiten speelde ijzersterk in de Desert Swing met top-10 plaatsen in Abu Dhabi en Dubai en een 13de plaats in Qatar. Nog nooit kende de 30-jarige golfer zo’n goede start van het seizoen. Aan GOLF.NL vertelt Luiten waarom hij nu zo goed presteert. ...

 • Verschijningsdata GOLF.NL Weekly 2016

  ...

 • Contract Rijswijkse-De Ridder verlengd

  De Rijswijkse Golfclub en onderhoudsbedrijf De Ridder uit Soesterberg hebben een nieuw contract ondertekend....

 • De beste trick shots

  De mooiste trick shots van februari verzameld. Nieuwe filmpjes van trick shots in februari zullen hier verschijnen....