Archief

Twitter

Golfer Lafeber boycot toernooi in Oekraïne: Golfer Maarten Lafeber heeft het challengertoernooi in Chark... bit.ly/1pJo1Gs #golf

Polls

Nog goede (golf) voornemens voor 2014?

Bekijk de resultaten

Loading ... Loading ...

Agenda

Loading...

Zoek je handicap

Achternaam:
Voorletters:

Wie is online

4 bezoekers online
4 gasten, 0 leden
Powered by Visitor Maps

Jeugd

Nieuw Wereldrecord voor Nederland golft voor KiKa

Ruim 2.000 golfers hebben zich afgelopen vrijdag 27 juni ingezet om geld op te halen voor kinderen met kanker. Onder het motto – Nederland golft voor KiKa – werd op 50 Golf- en Pitch&Putt banen in Nederland het 3e Grootste Golftoernooi ter Wereld gespeeld. Het officiële Guinness Worldrecord staat in de boeken als ‘Grootste ééndaagse golftoernooi ter Wereld’ en daarom werd op de verlichte golfbaan van Golfclub Amstelborgh al om 1 minuut over twaalf afgeslagen door KiKa directeur Frits Hirschstein.

Het weer zat 27 juni niet echt mee, vooral in de ochtend was regen en de soms harde wind een spelbreker. Op sommige banen moest het spelen zelfs worden stil gelegd in verband met het slechte weer. Desondanks was het Grootste Golftoernooi afgelopen vrijdag goed voor een opbrengst van ongeveer 80.000 euro en samen met de lopende “Ik golf voor KiKa” actie geeft dat een tussenstand van ruim 125.000 euro. Marc Agtersloot voorzitter van organisator Sporters in Actie; “Deze opbrengst gaat z.s.m. naar KiKa, maar we stoppen nog niet. Op diverse golfbanen worden er de komende tijd nog KiKa wedstrijden georganiseerd, en nog veel belangrijker, er zijn nogal wat individuele golfers en zelfs bedrijven die viawww.ikgolfvoorkika.nl een actiepagina hebben aangemaakt die zich doorlopend inzetten voor KiKa, dat stopt natuurlijk niet na dit toernooi. Met “Ik golf voor KiKa” proberen we structureel een bijdrage leveren voor onderzoek naar kinderkanker.

Ga hier naar de website  van ikgolfvoorkika.nl voor meer informatie.

Basisschoolkinderen leren golf via Kids4Golf

Ook dit jaar maken weer veel basisschoolkinderen kennis met de golfsport dankzij initiatieven van Kids4Golf in samenwerking met de Gemeente Amsterdam.

Golf was onderdeel van de jaarlijkse Olympische Dagen, die onder auspiciën van SportService Amsterdam Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling plaatsvonden op 19 en 20 juni op Sportpark Ookmeer.

Op deze twee sportdagen konden kinderen meedoen aan maar liefst twintig verschillende sporten, waaronder golf. Er waren beide dagen drie winnende scholen. Dankzij de ervaring die de non-profit stichting Kids4Golf met de golfsport heeft, werden veel basisschoolkinderen enthousiast gemaakt voor de golfsport.

Lees hier verder op de website van GolfWeekly.

16 tot en met 19 juli het PonCat Dutch Junior Open 2014

Van 16 tot en met 19 juli as. wordt de 30 editie van de Dutch Junior Open gespeeld op Golfclub Toxandria te Molenschot. Aan het internationale jeugdtoernooi waaraan sponsor PonCat al voor het derde achtereenvolgende jaar haar naam heeft verbonden, kunnen 120 getalenteerde jeugdspelers en -speelsters deelnemen.

Deelnemers moeten jonger dan 21 jaar zijn en een handicap hebben van ten minste 5 bij de meisjes en ten minste 3 bij de jongens. Inmiddels hebben zich ruim 130 spelers aangemeld uit zo’n 20 verschillende landen. Traditiegetrouw vaardigen de golffederaties van onder meer Engeland, Spanje, Italië, Frankrijk, Thailand en China jong toptalent af naar het prestigieuze amateurtoernooi. Ook dit jaar zal het toernooi een sterk deelnemersveld kennen. De helft van de spelers dat zich tot nu toe heeft ingeschreven, speelt scratch of beter.

Lees hier verder op de website van Golfnet.

Grootste Golftoernooi ter Wereld III – Nederland golft voor Kika –

PBIII225% van de kinderen waarbij kanker wordt geconstateerd overlijdt, KiKa streeft ernaar om in 2025 een genezingskans van 95% te behalen. Om dat te bereiken is onderzoek nodig en dat kost geld. Daarom organiseert Stichting Sporters in Actie op vrijdag 27 juni aanstaande voor de derde keer het Grootste Golftoernooi ter Wereld. Onder het motto – Nederland golft voor KiKa – golfen we op meer dan 50 Golf- en Pitch & Putt banen in Nederland om geld op te halen voor kinderen met kanker. Met als mooie bijkomstigheid hopelijk een nieuw Guinness WorldrecordTM

De aftrap van het Grootste Golftoernooi ter Wereld is donderdagavond op Golfclub Amstelborgh. Daar wordt o.a. een barbecue en een Pro-Am wedstrijd georganiseerd waarna Frits Hirschstein, directeur van KiKa, om 00.01 uur de officiële aftrap zal verrichten van het toernooi. Marc Agtersloot, voorzitter van Sporters in Actie; ‘het is fantastisch dat zoveel banen gehoor hebben gegeven aan onze oproep om mee te doen. Met ruim 50 deelnemende Golf- en Pitch & Putt banen is dit echt een uniek evenement in de Wereld.’

Op vrijwel alle golfbanen worden extra activiteiten georganiseerd zoals live-muziek, barbecue, clinics en loterijen ten bate van KiKa. Golfers van ieder niveau maar ook niet-golfers zijn van harte welkom op de deelnemende banen. Het hoofdevenement vindt plaats op Golfbaan Naarderbos waar de dag wordt afgesloten met een o.a. een veiling en spetterend KiKa feest. De activiteiten op Naarderbos zijn live te volgen via het event kanaal van UPC en internet – meer informatie: www.sportersinactie.nl

 

Kids4Golf: gratis golfen voor basisschoolkinderen

ZUID Basisschoolkinderen kunnen zaterdag 28 juni gratis kennis te maken met de golfsport. Na de les wordt een ronde gespeeld en kan er een prijs worden gewonnen.

Kids4Golf organiseert op 28 juni weer haar golfdag in het Amsterdamse Bos. Basisschoolkinderen van 8 tot 12 jaar krijgen, onder begeleiding van een ervaren pro, les van oudere kinderen die al een flinke ervaring hebben met deze sport.

Na de les mogen de kinderen op de speciaal aangelegde baan ervaren hoe leuk golf is. Meer dan sportieve schoenen hoeven ze niet mee te nemen want alle materialen worden ter beschikking gesteld. Ze leren swingen, chippen en putten met aangepast materiaal: speciale clubs, een zachtere bal, kortere afstanden en een grotere hole.

Lees hier verder op de website van Dichtbij.nl

Medeblogger BekkemaM jarig!

Zoals ik een aantal jaren geleden al aanhaalde: Een patroon bestaat uit een herhaling van eenvoudiger eenheden of ontstaat uit een herhaalde toepassing van dezelfde regels.

Vandaag is de herhaling van verjaardagen voor een iemand uitermate bijzonder, aangezien mijn medeblogger dit jaar net zolang bestaat als Golfclub Kleiburg.

Vandaar: Gefeliciteerd met je verjaardag BekkemaM! Nog vele blogbare jaren toegewenst namens de rest van Golfers van Nederland.

Derksen in de helikopter met Zappsport

Op zaterdag 5 april vliegen topgolfer Robert-Jan Derksen en het populaire tv-programma Zappsport per helikopter langs de vier golfbanen van Het Rijk Golfbanen om daar golfende kinderen te helpen met hun golfuitdaging. Bezoekers zijn van harte welkom.

Hans Blaauw, Algemeen Directeur van Het Rijk Golfbanen: ‘Op Het Rijk zijn wij ervan overtuigd dat golf de ideale sport is om met kinderen of in gezinsverband te beoefenen. Omdat wij hier graag zoveel mogelijk mensen van overtuigen, ontwikkelden wij een opvallende promotiestunt voor onze jaarlijkse Open Dag. Op zaterdag 5 april arriveren topgolfer Robert-Jan Derksen en het populaire tvprogramma Zappsport per helikopter op onze vier banen om golfende kinderen te helpen met hun golfuitdaging. De uitzending die Zappsport hiervan maakt is zaterdag 19 april om 08.45 uur te zien bij Zapp op Nederland 3. Als dat geen promotie van de golfsport is!’

Lees verder bij Golf Weekly.

Golfster Dewi Weber wint Sportstimuleringsprijs

Wethouder Sport, Dig Istha, heeft donderdag de sportstimuleringsprijs 2013 uitgereikt aan de 17-jarige golfster Dewi Weber. Ze werd geroemd om haar professionele sportinstelling en zelfredzaamheid.

Dewi Weber golft voor de Noord Nederlandse Golf- en Countryclub in Glimmen. Zij heeft als junior Nederlandse Kampioenschappen gewonnen waaraan ook senioren en profspelers deelnemen. Ze combineert topsport met een opleiding aan het Praedinius Gymnasium en zit in het eindexamenjaar. De veertienjarige Judoka Aniek Norder en taekwondoka Shannon Schaap van vijtien jaar waren ook genomineerd voor de prijs.

Lees hier verder op de website van OOG Radio en TV.

20-jarig golftalent springt van 800 naar 17 in één jaar

De 20-jarige Jordan Spieth is in één jaar van de 800ste naar de 17de plaats gesprongen op de wereldranglijst golf. Nicolas Colsaerts behoudt zijn 68e plaats. De Brusselaar begint volgende week aan zijn nieuw seizoen. Hij staat dan aan de start van de Humana Challenge in het Amerikaanse Palm Springs.

Na het eerste tornooi van het nieuwe seizoen, het Tournament of Champions, heeft de Amerikaan Zach Johnson zijn positie met twee plaatsen kunnen verbeteren. De 37-jarige klimt van de negende naar de zevende plaats.

Lees hier verder op de website van Sport.be

Stichting creëert een “kweekvijver” vol golftalent.

Vanaf 1 januari 2014 start de Stichting Golf Talent Nederland. Golf Talent Nederland gaat zich bezig houden met talentherkenning en talentontwikkeling van jeugdgolfers. De stichting is een initiatief van Peter Hemmen, die naast fervent en gepassioneerd golfer veel ervaring heeft opgedaan met jeugdgolf als NGF Jeugdcoach en sinds kort ook als gecertificeerd NGF Talentcoach .
Het doel van de stichting is het bieden van een trainings- en coachingsprogramma voor de jeugd topgolfer naast het reguliere programma bij de eigen club. Ervaring heeft geleerd dat er veel jonge talenten op de golfclubs rondlopen maar dat het lastig blijft voor de clubs om ze te begeleiden naar de top. Door professionalisering en bundeling van talent kan dit gerealiseerd worden, zodanig dat de jeugdgolfer ook aangesloten blijft bij de eigen golfclub. In de ontwikkelingsfase van Golf Talent Nederland is er goed gekeken naar de behoeften van spelers, clubs  en van golfpro’s. Daarnaast is er overleg geweest met de NGF om er voor te zorgen dat golftalent optimaal kan worden voorbereid op een carrière als toekomstige topsporter.
Lees hier verder op de website van Golfnet.nl

Stichting Golf Talent Nederland opgericht

Peter Hemmen, een jeugdcoach en gecertificeerd NGF Talentcoach, heeft in een persbericht bekendgemaakt dat hij de Stichting Golf Talent Nederland heeft opgericht. Het doel van de stichting is het bieden van een trainings- en coachingsprogramma voor jeugdtopgolfers naast het reguliere programma bij de eigen club.

Ervaring heeft volgens Hemmen geleerd dat er veel jonge talenten op de golfclubs rondlopen maar dat het lastig blijft voor de clubs om ze te begeleiden naar de top: ‘Door professionalisering en bundeling van talent kan dit gerealiseerd worden, zodanig dat de jeugdgolfer ook aangesloten blijft bij de eigen golfclub.’ In de ontwikkelingsfase van Golf Talent Nederland is volgens Hemmen goed gekeken naar de behoeften van spelers, clubs en van golfpro’s. Hemmen: ‘Daarnaast is er overleg geweest met de NGF om er voor te zorgen dat golftalent optimaal kan worden voorbereid op een carrière als toekomstige topsporter.’

Lees hier verder op de website van GolfWeekly.

Zwolse brugklassers proefkonijn bij onderzoek digitale golfles

Honderd brugklassers van het Thomas a Kempis College doen mee aan een onderzoek van het lectoraat ‘Bewegen, School en Sport’ van hogeschool Windesheim.

De afgelopen maanden volgden ze op verschillende manieren golfles. Doel is om vast te stellen of het digitaal spelen van golf helpt bij het daadwerkelijk onder de knie krijgen van de sport. De brugklassers werden in vier groepen verdeeld: één groep kreeg traditionele golfles, op de baan. Een tweede in de gymzaal en een derde kreeg digitale golfles via de Xbox in het ‘game center’ van hogeschool Windesheim. Een vierde groep kreeg geen les en functioneerde dus als controlegroep.

Lees verder bij De Stentor.

Michelle Wie ambassadeur van Jeugd Olympische Spelen

De Amerikaanse golfster Michelle Wie is door het Internationaal Olympisch Comité (IOC) benoemd tot ambassadeur van de Jeugd Olympische Spelen (JOS) die in 2014 in de Chinese stad Nanjing voor de tweede keer wordt gehouden. Wie, die met 10-jaar de jongste speelster was die zich voor een toernooi van de USGA wist te kwalificeren, Zal haar kennis overdragen aan de eerste generatie JOS-golfers.

De 24-jarige Michelle Wie heeft twee keer gewonnen op de Amerikaanse LPGA Tour en is zeer geëerd met haar benoeming. “Ik hoop de jongste generatie golfers te inspireren om plezier te hebben in het golf, een doel te hebben en hun dromen waar te maken.”

“Het is een belangrijke taak om jongeren te motiveren om de sport op te pakken en actief te zijn buiten de deur. Ik was zelf altijd aan het sporten en zat zelden thuis.”

Lees verder bij Fore!.

Finale NGF Ouder Kind toernooi 2013

Op 6 oktober werd de finale van het NGF Ouder Kind toernooi 2013 gespeeld op golfbaan de Haenen in Teteringen. Ondersteund door Deloitte en van Lanschot en georganiseerd door Golfpartner werd een mooi bedrag opgehaald voor het goede doel JINC, dat kinderen in achterstandssituaties helpt hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. In totaal gingen 38 koppels (winnaars van het lokale Ouder Kind toernooi op de eigen club) de baan in.

Voor meer informatie over het toernooi: www.golfpartner.nl.

Brabantse Golf ontvangt jonge golfers

Golf is dit jaar de sporttak in de kijker in Vlaanderen. De sport heeft het voorbije jaar aan aandacht gewonnen. Het is dan ook een druk seizoen geweest op de Brabantse Golf in Melsbroek en dat was dit weekend niet anders. Zaterdag vond er de finale van het Kampioenschap van Vlaanderen Kids plaats. Het jonge volkje liet onder een stralende zon zien dat de opvolging van Colsaerts verzekerd is.

Lees hier het bericht op de website van Nieuwsblad.be

Social media

Zinderend ZomervoordeelGolfreizen.nu

Buienradar

RSS Feeds

 • Prins als leider laatste ronde in

  Na 36 holes in de Nederlandse wedstrijd van de Faldo Series heeft de speler van de Haarlemmermeersche twee slagen voorsprong....

 • Moeizame start Oranje in EYM

  In het European Young Masters in het Duitse Hamburg kwam het Nederlands team moeizaam uit de startblokken op een roerige dag....

 • Kraaij begint goed in Duits Amateur

  Na de openingsronde van het Duits Amateur Kampioenschap staat Michael Kraaij op een voorlopig tweede plaats....

 • Prima begin Sluiter

  Tim Sluiter deed in de openingsronde van de Le Vaudreuil Golf Challenge prima zaken met een ronde 69 (-2)....

 • Nederlandse speelsters leveren in

  In het IEAK Dames verloren de vier naar Estland afgevaardigde speelsters op de tweede dag terrein....

 • Huizing rond in level par

  Daan Huizing is het Russisch Open begonnen met een plek in de middenmoot....

 • Lancaster en Sanders uitgeschakeld

  Bruce Lancaster en Ricky Sanders zijn na twee dagen klaar in de Carris Trophy. Beiden plaatsten zich niet bij de beste 60 spelers....

 • Van Dam en Puts onder par

  Na de eerste dag van het IEAK Dames in Estland bezetten Anne van Dam en Charlotte Puts de gedeeld 13de plaats op -1....

 • Osther sluit sterk af

  Op de laatste dag van het LOTOS Polish Open kwam Fernand Osther als enige Nederlander onder par....

 • Lafeber: 'Cancel het toernooi in Oekraïne'

  Maarten Lafeber roept de Challenge Tour op om het toernooi in Oekraïne van de kalender te halen. ‘Ik speel zeker niet.'...