Archief

Twitter

Boeljon weer op Ladies Open: Christel Boeljon speelt ook dit jaar het Ladies Open Golf. De organisatie m... bit.ly/1fqgo2d #golf

Polls

Nog goede (golf) voornemens voor 2014?

Bekijk de resultaten

Loading ... Loading ...

Agenda

Loading...

Zoek je handicap

Achternaam:
Voorletters:

Wie is online

2 bezoekers online
2 gasten, 0 leden
Powered by Visitor Maps

Jeugd

Derksen in de helikopter met Zappsport

Op zaterdag 5 april vliegen topgolfer Robert-Jan Derksen en het populaire tv-programma Zappsport per helikopter langs de vier golfbanen van Het Rijk Golfbanen om daar golfende kinderen te helpen met hun golfuitdaging. Bezoekers zijn van harte welkom.

Hans Blaauw, Algemeen Directeur van Het Rijk Golfbanen: ‘Op Het Rijk zijn wij ervan overtuigd dat golf de ideale sport is om met kinderen of in gezinsverband te beoefenen. Omdat wij hier graag zoveel mogelijk mensen van overtuigen, ontwikkelden wij een opvallende promotiestunt voor onze jaarlijkse Open Dag. Op zaterdag 5 april arriveren topgolfer Robert-Jan Derksen en het populaire tvprogramma Zappsport per helikopter op onze vier banen om golfende kinderen te helpen met hun golfuitdaging. De uitzending die Zappsport hiervan maakt is zaterdag 19 april om 08.45 uur te zien bij Zapp op Nederland 3. Als dat geen promotie van de golfsport is!’

Lees verder bij Golf Weekly.

Golfster Dewi Weber wint Sportstimuleringsprijs

Wethouder Sport, Dig Istha, heeft donderdag de sportstimuleringsprijs 2013 uitgereikt aan de 17-jarige golfster Dewi Weber. Ze werd geroemd om haar professionele sportinstelling en zelfredzaamheid.

Dewi Weber golft voor de Noord Nederlandse Golf- en Countryclub in Glimmen. Zij heeft als junior Nederlandse Kampioenschappen gewonnen waaraan ook senioren en profspelers deelnemen. Ze combineert topsport met een opleiding aan het Praedinius Gymnasium en zit in het eindexamenjaar. De veertienjarige Judoka Aniek Norder en taekwondoka Shannon Schaap van vijtien jaar waren ook genomineerd voor de prijs.

Lees hier verder op de website van OOG Radio en TV.

20-jarig golftalent springt van 800 naar 17 in één jaar

De 20-jarige Jordan Spieth is in één jaar van de 800ste naar de 17de plaats gesprongen op de wereldranglijst golf. Nicolas Colsaerts behoudt zijn 68e plaats. De Brusselaar begint volgende week aan zijn nieuw seizoen. Hij staat dan aan de start van de Humana Challenge in het Amerikaanse Palm Springs.

Na het eerste tornooi van het nieuwe seizoen, het Tournament of Champions, heeft de Amerikaan Zach Johnson zijn positie met twee plaatsen kunnen verbeteren. De 37-jarige klimt van de negende naar de zevende plaats.

Lees hier verder op de website van Sport.be

Stichting creëert een “kweekvijver” vol golftalent.

Vanaf 1 januari 2014 start de Stichting Golf Talent Nederland. Golf Talent Nederland gaat zich bezig houden met talentherkenning en talentontwikkeling van jeugdgolfers. De stichting is een initiatief van Peter Hemmen, die naast fervent en gepassioneerd golfer veel ervaring heeft opgedaan met jeugdgolf als NGF Jeugdcoach en sinds kort ook als gecertificeerd NGF Talentcoach .
Het doel van de stichting is het bieden van een trainings- en coachingsprogramma voor de jeugd topgolfer naast het reguliere programma bij de eigen club. Ervaring heeft geleerd dat er veel jonge talenten op de golfclubs rondlopen maar dat het lastig blijft voor de clubs om ze te begeleiden naar de top. Door professionalisering en bundeling van talent kan dit gerealiseerd worden, zodanig dat de jeugdgolfer ook aangesloten blijft bij de eigen golfclub. In de ontwikkelingsfase van Golf Talent Nederland is er goed gekeken naar de behoeften van spelers, clubs  en van golfpro’s. Daarnaast is er overleg geweest met de NGF om er voor te zorgen dat golftalent optimaal kan worden voorbereid op een carrière als toekomstige topsporter.
Lees hier verder op de website van Golfnet.nl

Stichting Golf Talent Nederland opgericht

Peter Hemmen, een jeugdcoach en gecertificeerd NGF Talentcoach, heeft in een persbericht bekendgemaakt dat hij de Stichting Golf Talent Nederland heeft opgericht. Het doel van de stichting is het bieden van een trainings- en coachingsprogramma voor jeugdtopgolfers naast het reguliere programma bij de eigen club.

Ervaring heeft volgens Hemmen geleerd dat er veel jonge talenten op de golfclubs rondlopen maar dat het lastig blijft voor de clubs om ze te begeleiden naar de top: ‘Door professionalisering en bundeling van talent kan dit gerealiseerd worden, zodanig dat de jeugdgolfer ook aangesloten blijft bij de eigen golfclub.’ In de ontwikkelingsfase van Golf Talent Nederland is volgens Hemmen goed gekeken naar de behoeften van spelers, clubs en van golfpro’s. Hemmen: ‘Daarnaast is er overleg geweest met de NGF om er voor te zorgen dat golftalent optimaal kan worden voorbereid op een carrière als toekomstige topsporter.’

Lees hier verder op de website van GolfWeekly.

Zwolse brugklassers proefkonijn bij onderzoek digitale golfles

Honderd brugklassers van het Thomas a Kempis College doen mee aan een onderzoek van het lectoraat ‘Bewegen, School en Sport’ van hogeschool Windesheim.

De afgelopen maanden volgden ze op verschillende manieren golfles. Doel is om vast te stellen of het digitaal spelen van golf helpt bij het daadwerkelijk onder de knie krijgen van de sport. De brugklassers werden in vier groepen verdeeld: één groep kreeg traditionele golfles, op de baan. Een tweede in de gymzaal en een derde kreeg digitale golfles via de Xbox in het ‘game center’ van hogeschool Windesheim. Een vierde groep kreeg geen les en functioneerde dus als controlegroep.

Lees verder bij De Stentor.

Michelle Wie ambassadeur van Jeugd Olympische Spelen

De Amerikaanse golfster Michelle Wie is door het Internationaal Olympisch Comité (IOC) benoemd tot ambassadeur van de Jeugd Olympische Spelen (JOS) die in 2014 in de Chinese stad Nanjing voor de tweede keer wordt gehouden. Wie, die met 10-jaar de jongste speelster was die zich voor een toernooi van de USGA wist te kwalificeren, Zal haar kennis overdragen aan de eerste generatie JOS-golfers.

De 24-jarige Michelle Wie heeft twee keer gewonnen op de Amerikaanse LPGA Tour en is zeer geëerd met haar benoeming. “Ik hoop de jongste generatie golfers te inspireren om plezier te hebben in het golf, een doel te hebben en hun dromen waar te maken.”

“Het is een belangrijke taak om jongeren te motiveren om de sport op te pakken en actief te zijn buiten de deur. Ik was zelf altijd aan het sporten en zat zelden thuis.”

Lees verder bij Fore!.

Finale NGF Ouder Kind toernooi 2013

Op 6 oktober werd de finale van het NGF Ouder Kind toernooi 2013 gespeeld op golfbaan de Haenen in Teteringen. Ondersteund door Deloitte en van Lanschot en georganiseerd door Golfpartner werd een mooi bedrag opgehaald voor het goede doel JINC, dat kinderen in achterstandssituaties helpt hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. In totaal gingen 38 koppels (winnaars van het lokale Ouder Kind toernooi op de eigen club) de baan in.

Voor meer informatie over het toernooi: www.golfpartner.nl.

Brabantse Golf ontvangt jonge golfers

Golf is dit jaar de sporttak in de kijker in Vlaanderen. De sport heeft het voorbije jaar aan aandacht gewonnen. Het is dan ook een druk seizoen geweest op de Brabantse Golf in Melsbroek en dat was dit weekend niet anders. Zaterdag vond er de finale van het Kampioenschap van Vlaanderen Kids plaats. Het jonge volkje liet onder een stralende zon zien dat de opvolging van Colsaerts verzekerd is.

Lees hier het bericht op de website van Nieuwsblad.be

Kick-off “Ik golf voor Kika” op Golfbaan Naarderbos

Afgelopen donderdag is op Golfbaan Naarderbos de officiële kick-off gehouden van de ‘ik golf voor Kika’ actie.
“Ik golf voor Kika” is een initiatief van Sporters in actie. Golfliefhebbers kunnen zich gratis inschrijven via de website www.ikgolfvoorkika.nl en daar een sponsorpagina maken. Via deze sponsorpagina kan er geld worden geworven door middel van sponsors. De actie loopt tot 27 juni 2014 en wordt afgesloten met “Het Grootste Golftoernooi ter wereld”. Hiermee hoopt “Ik golf voor Kika” genoeg geld in te zamelen voor de financiën die nodig zijn voor onderzoek naar bestrijding van kinderkanker.
Voor de kick-off waren verschillende Bekende Nederlanders, de directeur van Kika Frits Hirschstein en een aantal journalisten uitgenodigd. Golfbaan Naarderbos had voor deze speciale gelegenheid de baan belangeloos ter beschikking gesteld. Aanwezige BN’ers tijdens de kick-off waren: Pamela Teves, Karel van de Graaf, Ferry Maat, Elizabeth Mooy, Lisette Hordijk en Berdien Stenberg.

Bij de start van de actie hebben zich al 100 mensen aangemeld, natuurlijk is dit nog maar het begin. Ook u kunt nog ambassadeur worden van “Ik golf voor Kika”. Dit kan door een actiepagina aan te maken op www.ikgolfvoorkika.nl. Geld inzamelen kan op verschillende manieren. U kunt zich laten sponsoren voor een vast bedrag per jaar of per gespeelde ronde. Als u zelf niet golft kunt u ook iemand anders sponseren.
Ga hier naar de website van ikgolfvoorkika voor meer informatie. 

Golftitels voor Van Weerelt en Weber (17)

De pas 17-jarige Dewi Weber heeft zaterdag het Nationaal Open golf bij de vrouwen op haar naam geschreven. Ze had na vier ronden op de Rosendaelsche Golfclub bij Arnhem vier slagen voorsprong op Myrte Eikenaar, de nummer 2. Britt Steeghs eindigde als derde op zes slagen van Weber.

Oudgediende Inder van Weerelt was de sterkste bij de mannen. De 33-jarige oud-speler van de Europese Tour eindigde met een birdie en troefde daarmee zijn laatste concurrent af, Ralph Miller. Die maakte een bogey op de 18e hole en moest daardoor de titel laten aan Van Weerelt. Michael Kraaij en Rowin Caron deelden de derde plaats op vijf slagen van de winnaar.

Prins winnaar Faldo Series na zinderend slot

Severiano Prins (Haarlemmermersche) is na een zinderend slot overall winnaar geworden van de Faldo Series. Hij verdient hiermee een ticket naar The Greenbrier (West-Virginia, USA), waar dit jaar de Grand Final van de Faldo Series zal worden gespeeld. In de categorie onder de 18 was het ongekend spannend op Landgoed Bleijenbeek. Prins had op hole 18 een voorsprong van 2 slagen op Vince van Veen (De Goyer). Net toen iedereen dacht dat de wedstrijd gelopen was sloeg Prins zijn bal onder het oog van honderden toeschouwers in het water en maakte een bogey. Van Veen wist met een knappe birdie een play off af te dwingen waarin Prins er met een par met de winst vandoor ging na een bogey van Van Veen. Prins won met een totaalscore van -13 het overall klassement en de titel in de categorie onder de 18.

Bootsma magisch onder de 21 met een rondje 64 (-9)
Alsof het nog niet genoeg was, was het ook ongekend spannend in de categorie onder 21. Ook hier werd op hole 18 een play off afgedwongen. Deze keer door Berry Jole die Philip Bootsma (Houtrak) op de laatse hole inhaalde. Bootsma begon de dag als 5e op 4 slagen achter leider Jole. Iedereen dacht dat de strijd zou gaan tussen Berry Jole, Lars van der Voort en Johannes Diederichs (DUI). Bootsma had hier zijn eigen mening over. Hij achterhaalde Jole met birdie/eagle op 17 en 18 en een magisch rondje 64 (-9). Dit gaf hem 2 slagen voorsprong op Jole die nog 3 holes moest spelen. Jole wist wat hem te doen stond en sloot af met een birdie op 17 en een schitterende birdie op 18. Dat winnen en verliezen in golf dicht bij elkaar kan liggen, bewees Jole met een put voor birdie op de eerste play off hole: zijn put limpte de hole. Bootsma sloot in stijl af met birdie en verzilverde ook een ticket naar The Greenbeer. Hij verbeterde het 1 dag oude baanrecord van Prins met 2 slagen.

Lees hier verder op de website van Faldo Series Nederland.

Jeugd Golfclub Almkerk kampioen

De jeugdgolfers van Golfclub Almkreek zijn onlangs eerste geworden in de landelijke golfcompetitie van de Nederlandse Golf Federatie.

Coen Bood, Jim Woudenberg, Mike Bloemink en Marck van Heijningen bleven hun tegenstanders uiteindelijk drie punten voor.

Almkreek versloeg de teams Rozenstein (Wassenaar), Merwelanden (Dordrecht), de Batouwe (Tiel) en Landgoed Bergvliet (Oosterhout)

Girlz Golf: ‘dit is toch zo’n goed concept!’

Om meer meisjes aan te moedigen te beginnen of door te gaan met golfen, is de NGF gestart met een serie Girlz Golfdagen.

Meisjes en golf – al jarenlang leert de praktijk dat het voor clubs een uitdaging is om meisjes aan het golfen te krijgen en te houden. Het aantal golfende meisjes bleef de afgelopen jaren achter ten opzichte van de jongens. Met het programma Girlz Golf wil de NGF meer meisjes interesseren voor de golfsport. Doel is om meisjes te laten zien hoe leuk golf is, en om meisjes die al golfen aan te moedigen door te gaan.

Op Golfclub Almeerderhout werd daarom op 15 juni de eerste Girlz Golfdag van het jaar gehouden. Een groot succes: ruim zeventig meisjes van diverse speelsterktes kwamen op de meisjesgolfdag af. De deelnemers kwamen grotendeels uit de regio: uitnodigingen werden via de NGF en de jeugdcommissie van Almeerderhout verspreid onder scholen en sportverenigingen in de omgeving, maar ook via de regionale kranten  en Facebook kreeg het evenement bekendheid.

Lees hier verder op de website van Golf.nl

Families golfen voor het goede doel in Dordrecht

Op 9 mei wordt een voorronde gespeeld van het landelijke NGF Ouder & Kind Golftoernooi op Golfclub De Merwelanden. Vanaf eind maart spelen op ruim 100 golfclubs in Nederland (groot)ouders en (klein)kinderen samen voor JINC.
Het landelijke NGF Ouder & Kind Golftoernooi wordt dit jaar voor de vertiende keer gehouden. Tot begin oktober vinden door het hele land de voorrondes plaats. De landelijke finale, waaraan de beste koppels uit hele land zullen deelnemen, wordt op zondag 6 oktober gespeeld op de golfbaan van Golfclub De Haenen.
Het goede doel is dit jaar JINC, een organisatie die Nederlandse jongeren uit achterstandswijken een goede start op de arbeidsmarkt wil geven. Met de opbrengst van de inschrijfgelden gaat JINC TaalTrip uitbreiden, een bijzonder project waarbij kinderen moeilijke woorden in de context leren.
Zo leren de leerlingen in de supermarkt de betekenis van woorden als ‘winst’ en ‘product’ en bij de bank zien ze ‘herkenbaar’ en ‘concurrent’. TaalTrip won in 2012 de Nationale Alfabetiseringsprijs.

Lees hier verder op de website van de Week Krant.

Social media

Golfreizen.nu Zinderend Zomervoordeel

Buienradar

RSS Feeds

 • Luiten op bezoek bij Domburgsche

  Ter ere van het 100-jarig bestaan van de Domburgsche golfclub speelde Joost Luiten een demonstratieronde op de Zeeuwse baan....

 • Boeljon boegbeeld Deloitte Ladies Open

  ‘Ik hoop het Deloitte Ladies Open een keer te winnen en als het even kan natuurlijk dit jaar’, zegt de succesvolle Christel Boeljon....

 • Ruiz Fonhof: 'Dit is een mooie kans'

  Hoewel hij op Q School geen kaart haalde, staat Xavier Ruiz Fonhof dit seizoen minstens zeven keer aan de start op de Challenge Tour....

 • Hersenschimmen

  In januari besloot ik na drie jaar full-time als golfprofessional te hebben geleefd, om golf op een lager pitje te zetten....

 • Van Veen tweede in Florida

  De jonge speler van De Goyer acteerde sterk op het Innisbrook Resort bij Tampa Bay. Op de slotdag steeg hij met een 67 flink....

 • Osther beste Nederlander in Marokko

  In het tot 36 holes ingekrompen Open Dar es Salam was Fernand Osther de beste landgenoot, al maakte ook hij weinig indruk....

 • Deze Week in Golf

  Volvo China Open voor Huizing en Derksen + Vijf landgenoten op Challenge Tour + Schreefel en Boeljon in Swinging Skirts + R5 competitie...

 • Derksen bij Zappsport

  Begin april maakte Robert-Jan Derksen een rondvlucht over Nederland, afgelopen weekend was het resultaat te zien op Zappsport....

 • Wereldranglijst

  Kuchar en Spieth kijken omhoog ... Luiten stijgt een plaats ... Christel Boeljon doet goede zaken op Hawaï ... Wie richting top-10...

 • Bijrol Nederlanders op Pro Golf Tour

  Geen van de zes Nederlanders wist in de eerste ronde van het Open Dar Es Salam indruk te maken....