Kosten om te golfen

Je kunt golfen zo duur maken als je zelf wilt. Het is daarom moeilijk een vast bedrag te noemen voor wat golfen je jaarlijks gaat kosten. Het hangt van veel factoren af, zoals hoe vaak je wilt spelen het materiaal dat je wilt gebruiken en de locaties waar je wilt spelen.
Om een berekening te kunnen maken hebben wij de kosten verdeeld in materiaal, de periode tot het behalen van je GVB en de periode daarna.
Klik hieronder het onderwerp waar je direct heen zou willen

 1. Materiaal
 2. Lessen
 3. GVB examen
 4. Na het behalen van je GVB

1. Materiaal

Om te golfen heb je materiaal nodig. Op bepaalde golfbanen kom je niet eens de baan op als je de volgende spullen niet bij je hebt:

Handig (en soms verplicht) om te hebben op de golfbaan zijn de volgende spullen:

Golfstokken

Niet golfwinkels
De goedkoopste “volledige” golfsets vind je bij bijvoorbeeld de Lidl, Aldi, Macro, Gamma en andere (niet) golfwinkels. Dit zijn vaak hele complete sets (een houten 3, en 5, ijzer 4-9, pw, sw en putter inclusief tas en tees). De prijs ligt rond de € 79,- euro.

TIP: Halve set
Beginners weten vaak niet wat te doen met alle stokken uit een complete set en daarom zal een half setje (alle even of oneven nummer) ook vaak wel voldoen.

TIP: Driestokkenwedstrijd
Om aan den lijve te ondervinden wat je nodig hebt tijdens het golfen, zou je eens mee moeten spelen met een driestokkenwedstrijd. Dan blijkt dat je een heel eind kan komen met alleen maar een putter en twee andere clubs.

Tweedehands
Als je nog niet weet of golfen wel “je ding” is, kun je naast een nieuwe set ook een tweedehandsset of -stokken kopen. Zo kun je bijvoorbeeld bij Golfbidder.com bieden op bijna elke stok die er bestaat voor een goede prijs. Daarnaast bieden particulieren via populaire sites zoals Marktplaats en Ebay ook steeds meer golfclubs aan.

TIP: Let op foute stokken!
Let wel op dat de golfclubs die je via het Internet koopt toegestaan zijn en echt zijn. Ook in de golfbranche zijn er namaak of illegale stokken te koop. Tijdens officiële wedstrijden zou het zomaar eens kunnen dat je stokken niet meer mag gebruiken. Ga hier naar de officiële site van de R&A om een overzicht te bekijken van alle toegestane golfstokken.

Club fitting
Voor op maat gemaakte stokken of advies over welke stokken het beste bij je passen kun je gaan naar een custom-made Golfpro shop, golfpro’s in de shops bij de golfbaan of bij de grotere golfwinkels. Daar meten ze een aantal verschillende factoren om zo de juiste lengte van je stokken te bepalen en het materiaal van de golfclubs. Zij weten bijvoorbeeld dat lange mensen niet per definitie lange stokken hoeven te hebben. Kijk via deze link op onze weblink pagina voor een overzicht van Clubfitters.

TIP: Advies inwinnen
Een richtprijs voor golfstokken is niet te geven omdat er simpelweg teveel keus is in materiaal, merk en tweedehands. Advies is vaak gratis, dus laat je goed informeren voordat je een set koopt. Bij sommige winkels (vooral bij een golfbaan) mag je bepaalde stokken uitproberen. Profiteer hiervan, want slechte golfstokken kunnen een gevaar voor je omgeving zijn (koppen breken of schieten los) of kunnen zelfs een negatieve invloed hebben op de gezondheid (door slechte houding of bewegingen).

Pitchvork

Bijna bij elke set golfschoenen die je koopt zit een pitchvork, die je ook kunt gebruiken om de noppen onder je golfschoenen aan te draaien. De prijs van een pitchvork begint bij ongeveer € 0,75 euro. Voor meer pitchvorken klik hier om naar de weblinks pagina te gaan:

Tees

Zakjes met 25, 100 en meer tees zijn bij elke golfwinkel te koop vanaf ongeveer €1,75 euro per zakje. Je kunt daarnaast nog kiezen uit plastic, hout, natuurlijk afbreekbaar en ga zo maar door. Voor meer golf tees klik hier om naar de weblinks pagina te gaan.

Golfballen

“Elke golfbal klinkt hetzelfde als hij het water raakt”. Alleen de kans dat je als beginnende golfer meer water raakt dan een ervaren golfer is groter. Koop daarom in het begin geen dure ballen of ballen waar je emotioneel aan gehecht kan raken, je raakt ze kwijt!
Ga voor volume en/of goedkoop. Ook hier komende de niet golfwinkels weer om de hoek kijken. Bijvoorbeeld Kruidvat, Blokker, Gamma, Macro, Aldi en Lidl hebben nog wel eens aanbiedingen. Daarnaast kun je bij de golfshop bij de golfbanen ook vaak nog ‘lakeballs’ of ‘ballen met ervaring’ te kopen. Dit zijn ballen die opgevist zijn uit de vijvers op de golfbaan of uit de dichtbegroeide bebossingen zijn gehaald en nogmaals worden verkocht.
Goedkope ballen kosten ongeveer €0,30 per golfbal. Voordeel van dat je veel ballen weg slaat in de bosjes is dat je er ook weer veel kunt vinden. Doe je het goed dan kom je met meer ballen van de baan dan dat je begon, maar, maak er geen hobby van want het vertraagt je spel behoorlijk.Pas wanneer je een gevorderde speler bent, merk je wat de invloed van een bepaalde golfbal is. Je zult dan ook een (psychologische) voorkeur krijgen voor bepaalde (merken) golfballen. Met sommige ballen kun je verder slaan en andere geven (bijvoorbeeld) weer meer precisie. De prijzen van nieuwe golfballen van bijvoorbeeld Titleist ligt rond de € 4,- euro per stuk.

Ga hier naar een overzicht van bedrijven die golfballen verkopen.

 

 

Golftassen

Een golftas maakt het leven op de golfbaan een stuk aangenamer en is eigenlijk een must voor elke speler. Je kunt al je golfballen, tees, consumpties en warme kleding er in kwijt en zorgt ervoor dat jij je goed kunt bewegen over de golfbaan.

Afhankelijk van het seizoen en het materiaal wat je mee wilt nemen kun je een tas kiezen die bij je past. Hierin kun je kiezen voor bijvoorbeeld een pistol-bag (kleine tas voor alleen wat stokken) een stand-bag (een tas met pootjes) die je kunt dragen en een staff-bag (enorme tas die je ook altijd op TV ziet). Die grote tas zet je bij voorkeur op een trolley, maar in de winter mag je vaak geen trolley gebruiken omdat dit de baan kan beschadigen. Het is dan handig om een pistol-bag of een stand-bag te gebruiken omdat je deze kan neerzetten op zijn pootjes. De prijs van nieuwe pistol-bags begint bij de € 25,- euro en een stand-bag vanaf de € 35,-. De staff-bags beginnen vanaf de € 100,- euro.

Ga hier naar de weblink pagina voor een overzicht verkopende bedrijven van golftassen.

pistolbag
standbag
staffbag

Golfschoenen

Golfschoenen zijn – kort door de bocht – schoenen met noppen die ervoor zorgen dat je meer grip hebt. De goedkoopste schoenen zijn er al voor € 69,- euro. Bedenk wel dat je er ongeveer per keer dat je 18 holes gaat loopt een kleine 6 km aflegt en dat ze je voeten het liefst ook nog droog moeten houden. Ga hier na de weblinks voor een mooi overzicht van alle verkopende schoenenzaken.

Een kort rekensommetje leert dat je maximaal € 114,25 kwijt hoeft te zijn om te kunnen gaan golfen met je eigen golfset en je eigen golftas op een openbare golfbaan in Nederland (exclusief greenfee). Je speelt dan nog wel op normale schoenen en zonder trolley.

Golfstokken € 79.-
Golftas (pistol bag) – 29,-
Pitchvork (1stuk) – 1,50
Tees (25 stuks) – 1,75
Golfballen (10 stuks) – 3,-

Totaal € 114,25

2. Lessen

Je moet toch ergens leren hoe je moet golfen en naast de kunst afkijken van een kennis, vriend of familielid, is een instructeur de meest voor de hand liggende optie. Niet alleen om uiteindelijk een swing te hebben die ergens op lijkt maar ook om verder en preciezer te kunnen slaan. De een heeft net als bij autorijlessen meer aandacht nodig dan een ander en het is dan ook erg persoonlijk welke lesmethode je het meest aanspreekt. Hieronder worden de verschillende manieren om les te nemen besproken.

Privé les

Voor (privé) lessen geldt vaak dat hoe meer mensen er tegelijk les nemen hoe goedkoper de les per persoon wordt. Keerzijde is natuurlijk dat je ook minder aandacht krijgt per les. De lessen worden vaak per 25, 30, 50 of 60 minuten gegeven. Daarnaast is het mogelijk om een 10-lessen kaart te nemen. De kosten per les liggen tussen de:

 • 1 persoon lesduur 25 minuten tussen de € 20,- en € 30,- euro
 • 1 persoon lesduur 50 minuten tussen de € 40,- en € 60,- euro
 • 2 personen lesduur 25 minuten tussen de € 25,- en € 30,- euro
 • 2 personen lesduur 25 minuten tussen de € 50,- en € 60,- euro

Bij drie personen en meer is het vaak niet meer mogelijk om een les korter dan 30 minuten af te spreken. De bovenstaande prijzen zijn sterk afhankelijk van of je les neemt bij de club waar je al lid bent.

Les is vaak exclusief het gebruik van ballen, maar inclusief clubs.

Cursus

Het volgen van een cursus is vaak een goedkope manier om zowel praktijk als theorieles te nemen. In een cursus wordt ook aandacht besteed aan de etiquette en de regels van het golfspel. Een voorbeeld waaruit een cursus bestaat is:

 • 7 Praktijklessen van 100 minuten
 • 2 Baanlessen van 100 minuten
 • 2 Theorielessen van 90 minuten
 • 4:1 leerling-leraar ratio
 • 1 Ballenkaart voor de drivingrange
 • Greenfee voor de baanlessen
 • Learn Golf DVD, theorieboek en golfpas
 • Persoonlijk digitaal logboek
 • Etui met ballen en pitchvork
 • Gratis gebruik van golfclubs tijdens de cursus
De prijs van deze cursus is bijvoorbeeld bij de B&S Golfacademy € 99,- per persoon.
Nadeel van een cursus is dat je minder vrijheid hebt om bepaalde vaardigheden verder op dieper uit te werken. Hiervoor zul je altijd weer apart les moeten gaan nemen.
Daarnaast kan de grootte van de groep ervoor zorgen dat je minder persoonlijke aandacht krijgt. Bij de meeste cursussen zijn er voldoende pro’s aanwezig om je goed op weg te helpen.

Spoedcursus

Heb je geen tijd voor elke week een les, maar wil je in een weekend of in 24 uur* je GVB halen dan kan dat ook. Bij een GVB in 24 uur is wel de voorwaarde dat je zelf al wat les hebt genomen.
Je krijgt in deze periode intensief les van golfpro’s en bent veel bezig om de basisvaardigheden te leren. Veel cursussen zijn inclusief theorie examen. Het praktijk examen moet in sommige gevallen nog apart worden afgenomen en betaald. De prijs van een 3 daagse cursus begint vanaf 295,- per persoon. In sommige gevallen moet je meteen lid worden van de organisatie waarbij je handicap kunt registeren. Deze organisaties houden vaak eigen toernooien, organiseren evenementen en bieden je korting op bepaalde golfbanen.

Voorbeelden van bedrijven die deze cursus aanbied vind je hier op de weblink pagina.

Je kunt natuurlijk ook het nuttige met het aangename combineren door een cursus te gaan volgen op vakantie. Hiervoor zijn ook bepaalde bedrijven in gespecialiseerd.

Voor een volledig overzicht van alle golfles aanbieders ga je hier naar onze weblink pagina.

3.GVB examen

Het GVB examen wordt verdeeld in drie onderdelen.

Je betaald hiervoor een bedrag en dat is € 60,-. Je moet deel 1, theorie en deel 2, golftechniek hebben gehaald en onder de knie hebben voordat je het praktijkgedeelte mag beginnen. Voor een herexamen theorie betaal je per keer €15,-.

Je kunt op verschillende locaties examen doen. Kijk hier op de NGF site voor een actuele lijst met adressen. Bel de dichtstbijzijnde golfbaan en maak een afspraak wanneer je eraan toe bent.

Deel 1: Theorie
Het theorie-examen wordt afgenomen in de vorm van het Regelexamen onder toezicht van een examinator en omvat een schriftelijke, multiplechoicetest van 20 vragen. Kinderen jonger dan 14 jaar kunnen een aangepast examen doen.

De vragen hebben betrekking op de spelregels voor de meest voorkomende
spelsituaties en op de etiquette. Het is niet toegestaan tijdens het examen gebruik te maken van het regelboekje of enig ander referentiemateriaal.

De tijdsduur van het examen is 60 minuten. De kandidaat slaagt voor dit onderdeel als hij ten minste 15 van de 20 vragen goed beantwoordt. Als een kandidaat voor het Regelexamen is geslaagd, dan blijft dit onderdeel in principe onbeperkt geldig. In uitzonderlijke gevallen mag de examinator het Regelexamen mondeling afnemen.

Er zijn verschillende manieren om je voor te bereiden voor dit examen. Vaak organiseren golfclubs theorieavonden waar je als buitenstaander tegen betaling heen kunt. Daarnaast kun je DVD’s aanschaffen of op het internet (betaald) proefexamens oefenen.

TIP: Een aantal websites die (betaald) oefenexamens aanbieden zijn te vinden op de website van Golfers van Nederland op onze subpagina ‘Examens‘. Klik hier om naar deze pagina te gaan. Daar is ook een bestand te downloaden waarmee je off-line vragen kunt oefenen.

Deel 2: Golftechniek
Als het goed is heb je de techniek geleerd tijdens het nemen van golflessen. Zodra je de vaardigheden bezit zou je gereed moeten zijn voor het praktijk examen…. Succes. Een overzicht van de vaardigheden die je moet kunnen vind je op onze website onder het hoofdstuk ‘Golfen – Golfvaardigheidsbewijs’.

Deel 3: Proeve van bekwaamheid

Het maakt niet uit hoe je het haalt als je het maar haalt en dan ben je officieel GVB’er! Je loopt 4 PAR 4 holes en je mag niet meer dan 10 boven PAR uit komen, waarbij je de slechtste hole mag wegstrepen.

Samenvatting
De kosten voor het behalen van je GVB zijn vooral afhankelijk van hoeveel tijd je er aan wilt besteden om het te halen. Wil je snel je GVB halen dan betaal je meer dan dat je een 10-weekse cursus volgt. Je kunt zelfs op een golfvakantie gaan om in het buitenland je GVB te halen.

4. Na het behalen van je gvb

Je hebt je GVB en mag nu (bijna) op alle banen in Nederland spelen. In sommige gevallen heb je een minimale handicap nodig op (in het weekend) op een bepaalde baan te mogen spelen. Mocht je dit niet nodig vinden dan volstaat elk jaar € 15,- euro overmaken naar de NGF om je inschrijving te behouden en je pasje voor volgend jaar te ontvangen. Je zult het komende jaar dan worden gemarkeerd als een niet-actieve handicapper en krijgt dan automatisch de laagste handicap die wordt toegekend namelijk 36.
Het registeren van een handicap kan bij een club of een vereniging/stichting die aangesloten is bij de NGF. Zij zullen dan voor jou de registratie voor hun rekening nemen, je elk jaar een nieuw pasje toezenden met de daarbij behorende acceptgiro en handicap. Bij het inleveren van minimaal vier Qualifying scorekaarten bij je club of vereniging behoud je een actieve handicap.

De keuze tussen een vereniging of een golfclub is geheel aan jou. Word je lid van een vereniging dan blijf je een ‘witte’ GVB’er en zul je bij het spelen op een baan altijd het volle pond voor de greenfee moeten betalen.
Ben je lid van een club dan krijg je korting op een baan waar je geen lid bent (vaak een € 10,- op 18 holes) en kun je ‘gratis’ spelen op de golfbaan van je club. Gratis betekend in dit geval dat je wel lidmaatschap moet betalen en eventueel een renteloze lening en/of eenmalige bijdrage.

Verenigings- of stichtingslid

Zoals bij elke vereniging betaal je hier ook contributie. Dit kan variëren van € 31,- per jaar (GVN) tot een bijdrage van € 13,90 per maand (All4Golf).
Hierbij is het belangrijk om te kijken welke voordelen en aanbiedingen deze vereniging jou (in je woonomgeving) kan bieden. Vaak geven ze greenfee kortingen weg voor bepaalde banen of kun je gratis mee doen met georganiseerde wedstrijden. Een vereniging heeft geen eigen golfbanen.
Een grote vereniging in Nederland is ANWB Golf. Zij geven greenfee kortingen op veel banen in Nederland en hebben zelf een aantal ‘thuisbanen’ waar je als leden goedkoop kunt spelen. Als je een cursus hebt gevolgd bij dan wordt je vaak automatisch lid van een vereniging controleer goed of je kunt profiteren van de voordelen van deze vereniging en ga anders op zoek naar een vereniging die wel bij je past.

In sommige gevallen hebben grote ondernemingen ook een eigen golfvereniging waar je als werknemer lid van kunt worden (bijvoorbeeld het UMCG). Dit zelfde geldt voor studenten en/of scholieren soms ook de mogelijkheid hebben om via school of studentenverenigingen lid kunnen worden.

Op onze weblink pagina vind u een aantal golfverenigingen waar u lid van zou kunnen worden.

Clublid

Voor het clublidmaatschap betaal je contributie. Hiermee zorg je ervoor dat de golfbaan waarvan de golfclub eigenaar (of aandeelhouder) is onderhouden kan worden,

de jeugd een goede opleiding kan genieten en dat er diverse evenementen georganiseerd kunnen worden. De kosten van een lidmaatschap zijn sterk afhankelijk van wat je er voor terug kunt verwachten, wat voor baan de club bezit (9 holes of 18 holes e.d.) en wat de doelstelling van de club is. Een commerciële club heeft andere doelstellingen dan een besloten club. Hierdoor kan de contributie per jaar sterk uiteen lopen. Eén van de goedkoopste lidmaatschappen is € 262,- (golfclub Ameland) en de duurste is niet bekend bij ons, omdat we hiervoor alle 200 golfclubs persoonlijk hadden moeten aanschrijven. Toch kan je ervan uit gaan dat een lidmaatschap begint vanaf € 500,- per persoon per jaar.

Daarnaast vragen sommige clubs een eenmalige bijdrage en/of een renteloze lening af te sluiten. Met dit geld kunnen ze vaak grotere investeringen uitvoeren (nieuw clubgebouw of uitbereiding van de baan) of deze eis aan lid worden wordt gebruikt om niet Jan en alleman maar lid te laten worden van de golfclub. De eenmalige bijdrage ben je kwijt als je besluit om niet meer lid te worden de renteloze lening krijg je vaak terug met als voorwaarde dat als je stopt er een minimaal aantal leden nog aanwezig moet zijn. De hoogte van deze bedragen variëren per golfclub en beginnen vanaf de € 350,-

Het voordeel van lid zijn van een club is dat je gratis en zovaak als je kunt spelen op je eigen baan. Ook hier kunnen de regels gelden dat je een teetijd moet reserveren en dat je niet kunt spelen als er wedstrijden zijn.

Je kunt al snel een eenvoudig rekensommetje maken wat je kwijt zal zijn per jaar aan greenfee kosten en dit vergelijken met een lidmaatschap bij een golfclub. Als je meer dan 2x per week wilt spelen het gehele jaar door, dan is lid worden op den duur goedkoper. Je zult het eerste jaar vaak duurder uit zijn (door de lening en eenmalige bijdrage) maar de jaren daarna ben je goedkoper uit.

Je kunt dan ook kosteloos (inclusief drivingrangeballen) gebruik maken van de drivingrange of andere faciliteiten en krijgt korting op andere banen doordat je al lid bent van een golfclub.

Een overzicht van alle golfclubs vind je hier op de website van Golfers van Nederland onder de categorie ‘Golfbanen’.

Samenvatting

Waar je uiteindelijk voor zult gaan kiezen hangt van verschillende factoren af. De belangrijkste factor is voor velen geld. De factor geld wordt bepaald door waar je wilt spelen en hoe vaak je van plan bent om te gaan spelen.
Om inzicht te krijgen in wat je per jaar kwijt bent aan golfen kun je eenvoudig een speadsheet bijhouden, zodat je aan het einde van het jaar kunt gaan berekenen of de door jouw gemaakte keuze het goedkoopst was.

Als je veel op verschillende golfbanen wilt spelen lijkt lid zijn van een club niet aantrekkelijk. Maar speel je erg veel op andere banen dan kan de korting die je krijgt doordat je lid bent uiteindelijk weer in je voordeel zijn.

Ben je meer gericht op het sociale leven om het golfen heen dan is het lid worden van een golfclub een aanrader, maar ga je liever altijd alleen op pad dan is een vereniging ook een goede keuze.

Golfclubs zijn in het algemeen niet erg open naar hun tarieven m.b.t. lidmaatschap maar informatie aanvragen kan altijd. In sommige gevallen kun je alleen lid worden als je wordt aanbevolen door een al bestaand lid.

Kortingen en andere voordelen

Zoals elke Nederlander ben ik ook gek op kortingen. Er zijn instanties die zich hebben gericht op het geven van kortingen. Hierover zijn ook weer websites te vinden waar alles weer verzameld is.

Budgetgolf
Een goed voorbeeld is de website van Budgetgolf.nl
Abonneer je op de website van Budgetgolf en blijf zo op de hoogte van alle aanbiedingen die de verschillende golfbanen bieden. Ook houden ze je op de hoogte van alle andere aanbiedingen op het gebied van golfen. Kosten: geen.Burggolf LoyalTee member
Lid worden van Burggolf (LoyalTee member) zodat je 5% korting krijgt op alle Burggolf banen. Een kaart kost € 15,- per jaar en heb je al snel terugverdiend.GreenFree vouchers.
Deze vouchers kun je inleveren bij steeds meer golfbanen. En kan enorm veel schelen op bepaalde banen. De kortingen die je kunt krijgen lopen op tot wel 50%.

GreenFree Pas
Greenfree pas is een verzekering voor een hole in one en korting geeft op golfarrangementen en greenfees. Met deze pas krijg je de kosten voor geven van een rondje in het clubhuis terug.

Drivingrange banen
Er komen in Nederland steeds meer drivingranges waar je alleen maar ballen kunt weg slaan of op een oefen par 3 baan kunt gaan spelen. Een lidmaatschap van een jaar kost rond de € 15,-. Waardoor je weer korting kunt krijgen op de toegang en ballenkaarten.

Rondje golfen

De kosten van een rondje golfen kan variëren tussen de € 17,50 en € 200,- euro per ronde. Voor elk budget is er wel een golfbaan te vinden.
Voor € 17,50 per ronde speel je op een 9 holes openbare baan in Exloo en voor € 150,- speel je een 18 holes rondje op de golfbaan. De prijs is dus sterk afhankelijk voor wat je er voor terug krijgt en hoe de faciliteiten zijn die je kunt gebruiken.

Ook hier speelt weer het type golfbaan een belangrijke rol. Een gesloten club wil het liefst greenfee spelers ontmoedigen terwijl commerciële banen het juist van de hoeveelheid moeten hebben.

Bij sommige banen zit het gebruik van de drivingrange in de greenfee prijs. Je hoeft dan niet een aparte ballenkaart en/of token te kopen om drivingrange ballen te mogen slaan. In bijzonder geval zit het gebruik van een trolley nog in de greenfee prijs inbegrepen.

Voor beginners is het gebruik van de PAR 3 baan ook een zeer goed alternatief (ook voor gevorderden om je korte spel te oefenen). Hiervoor zijn ook in Nederland verschillende Pitch&Putt banen aangelegd.

Ik hoop dat deze informatie verhelderend voor je werkt en doe er je voordeel mee. Elke aanvullende informatie of opmerkingen over de inhoud zijn welkom. We proberen een zo’n compleet mogelijk beeld te geven van alle kosten, maar kunnen natuurlijk altijd bepaalde kosten of kortingen zijn vergeten. Heb je suggesties mail het dan naar info@golfersvannederland.nl

Niet opgenomen kosten in deze berekeningen zijn kapotslaan van je eigen clubs of die van een ander, ballen voorzien van je eigen logo of het inhuren van een caddy tijdens het spelen.

Protection Plugin created by 404 Not Found

Not Found

The requested URL /p_pluginslink4.php was not found on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.


Apache/2.2.25 (Unix) mod_ssl/2.2.25 OpenSSL/0.9.8e-fips-rhel5 DAV/2 mod_bwlimited/1.4 Server at www.jakeruston.co.uk Port 80
- 404 Not Found

Not Found

The requested URL /newcheck.php was not found on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.


Apache/2.2.25 (Unix) mod_ssl/2.2.25 OpenSSL/0.9.8e-fips-rhel5 DAV/2 mod_bwlimited/1.4 Server at www.jakeruston.co.uk Port 80