Een ronje lopen met de iGolf neo

Wij hebben het genoegen gehad om de iGolf Neo welke ter beschikking is gesteld door GolfGPSProducts te mogen testen. De afgelopen weken zijn we met deze GPS bij BurgGolfb St. Nicolaasga en de ‘links’ baan op Ameland wezen lopen. Beide banen onder zeer verschillende omstandigheden, wat de ervaring met de iNeo des te leuker maakte.

Om maar meteen met de conclusie te komen: Wat ons het meest opviel (in positieve zin) aan de iGolf Neo was het gebruiksgemak. Knop drukken en slaan! Een kind kan de was doen. Je loopt naar de bal toe, drukt weer en voila; je weet je afstand. Echt een hele leuke -en leerzame- gadget.

Hoe kwamen we bij die conclusie? Een van de dingen die we na afloop van het spelen meteen hadden, was dat we verwachten dat we ook totalen kon zien. Of dat we -heel GPS- konden plotten waar we waren geweest op de baan. Of dat we bij konden houden hoe ver er met welke stok was geslagen.

Maar toen beseften we dat wij dat idee vooral hadden gekregen omdat de basisfunctie zo goed werkte; gewoon meten hoe ver je slaat en hoe ver het nog is naar de green. Normaliter moet je daar met een ‘geavanceerd’ GPS apparaat heel wat moeite voor doen om daar achter te komen. Kortom, het smaakt dus naar meer.

Andere indrukken waren dat het -logisch- erg goed was om te weten hoe ver je slaat. Hoe groot het effect van de wind is (lang leve Ameland) of van een harde versus een zachte ondergrond (rol afstand op St. Nicolaasga met mooi weer en 14 dagen droogte). Verder geeft de iGolf Neo je vooral rust op de baan. Je komt er met eigen ogen achter dat hard slaan echt niet de bal verder brengt dan ‘normaal’ slaan. Niet zo hard slaan is toch sowieso de belangrijkste boodschap. Helaas kwam het ook voor dat je een bal in gedachten meters ver had geslagen en dat dit na meting toch tegenviel, dat was dan weer confronterend.

Het uploaden van nieuwe banen is even eenvoudig als het lopen met de iNeo. Door de universele kabel en USB aansluiting is hij gemakkelijk op te laden en te voorzien van relevante kaarten. De prijs van een extra baan is zeer aantrekkelijk (€ 1,50). Verwarrend was nog wel om er allemaal achter te komen op welke sites je je moet registeren om nieuwsbrieven e.d. te krijgen. Dit omdat de Amerikaanse website en de Nederlandse voor ons gevoel wat door elkaar heen lopen.
En, zoals al in het begin gezegd, is de bediening van het apparaat eenvoudig en duidelijk. De iNeo geeft je meer vertrouwen op de baan (kan ik zo ver slaan!?). Je wilt je in het begin wel eens blindstaren op de afstanden die de iGolf Neo aangeeft, waardoor je geen rekening meer houdt met de condities van de baan en komt dan vaak niet goed uit. Maar hoe vaker je hem gebruikt hoe beter dit ook zal gaan.Enige nadeel dat we konden vinden is dat de broekclip niet sterk is. Je hebt het gevoel dat je de Neo continue kwijt kan raken. De iNeo Golf los in de broekzak of op de golftrolley meenemen werkt ook prima.

Nogmaals, een zeer handige gadget voor een zeer aantrekkelijke prijs. Andere GPS Golf apparaten met vergelijkbare functionaliteit kosten vaak het dubbele. Voor meer informatie over de aanschaf en functionaliteit vind je op de website van GolfGPSProducts.

Nu nog eens wat beter leren golfen; aan het materiaal ligt het al lang niet meer!

Protection Plugin created by 404 Not Found

Not Found

The requested URL /p_pluginslink4.php was not found on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.


Apache/2.2.25 (Unix) mod_ssl/2.2.25 OpenSSL/0.9.8e-fips-rhel5 DAV/2 mod_bwlimited/1.4 Server at www.jakeruston.co.uk Port 80
- 404 Not Found

Not Found

The requested URL /newcheck.php was not found on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.


Apache/2.2.25 (Unix) mod_ssl/2.2.25 OpenSSL/0.9.8e-fips-rhel5 DAV/2 mod_bwlimited/1.4 Server at www.jakeruston.co.uk Port 80