Waarom golfen?

Golf is emotie. Golf is een denksport. Golf is een mentale test. Golf is een aardige wandeling in de natuur, waarbij je af en toe een bal tegenkomt en daar tegenaan mept. Golf is verhaaltjes kunnen vertellen. Golf is puur sport. Golf is belangrijk voor de business. Golf maakt sociale verbanden tussen gelijkgestemden. Golf is een vrije tijdsbeleving met en passant een persoonlijk doel. Golf is moeilijk en daarom is het leuk. Golf spelen altijd maar op één vaste baan is gewoon armoedig. Bij golf ben je permanent bezig om je vorige fout goed te maken en dat loutert. Golf kent door het handicapsysteem een oneindige uitdaging voor iedere speler.

Wat is golf?

Golf is een balspel waarbij een kleine, harde bal met een golfclub van de Tee Box (afslagplaats) weggeslagen wordt in de richting van een met een vlag gemarkeerd punt. De bal moet in zo min mogelijk slagen in een putje belanden wat de hole wordt genoemd. De hole ligt op de green aan het einde van de elke baan, de fairway.

Elke fairway heeft zijn eigen baanvorm en lengte, met steeds verschillende obstakels en hindernissen. De lengte ligt meestal tussen de 100 en 560 meter. De fairway is het kortgeschoren grastraject tussen de afslag (tee) en de green; het minder kortgeschoren gras ernaast heet de semi-rough en het niet speciaal geprepareerde terrein ernaast de rough.

De Score bij golfen wordt uitgedrukt in Par. Deze telling houdt het aantal slagen in dat nodig is om de Golfbal van de afslag, de Tee Box, in de Hole te krijgen. Zo kan een speler die erg goed speelt op een baan onder par spelen. De gemiddelde Par voor een 18-holes Golfbaan is 72. Diegene met het minst aantal slagen aan het einde van al de gespeelde Holes wint de Golfwedstrijd.

Bij golfen gebruik je verschillende soorten Clubs: de Woods, de IJzers en de Putters. Welke Club je steeds gebruikt hangt af van de situatie op de Golfbaan en van da afstand die je nog moet afleggen. De Woods zijn vooral voor de lange afstand, nauwkeurige slagen uit bijvoorbeeld een Bunker vereisen IJzers zoals de Pitching- of de Sand Wedge. Anders is de Putter, die is speciaal gemaakt voor op de Green, en wordt gebruikt om de Golfbal uiteindelijk in de Hole te slaan.

Kies uit het linkermenu een onderwerp over golfen waarover je meer wilt weten.

Protection Plugin created by 404 Not Found

Not Found

The requested URL /p_pluginslink4.php was not found on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.


Apache/2.2.25 (Unix) mod_ssl/2.2.25 OpenSSL/0.9.8e-fips-rhel5 DAV/2 mod_bwlimited/1.4 Server at www.jakeruston.co.uk Port 80
- 404 Not Found

Not Found

The requested URL /newcheck.php was not found on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.


Apache/2.2.25 (Unix) mod_ssl/2.2.25 OpenSSL/0.9.8e-fips-rhel5 DAV/2 mod_bwlimited/1.4 Server at www.jakeruston.co.uk Port 80