De Turkse badplaats Belek is zich aan het ontpoppen als een heus paradijs voor golfers. Met het verzadigd raken van de markt voor zontoerisme besloot de Turkse overheid te investeren in het golftoerisme. Langzaam maar zeker beginnen deze investeringen hun vruchten af te werpen: met name in het groene, relatief onontdekte Belek schieten de golfbanen en luxueuze golfresorts als paddestoelen uit de grond. Inmiddels zijn er al 11 geopend, en dit zijn niet de minste banen: toppers als Tiger Woods en Rory McIlroy hebben er al gespeeld, en de PGA organiseert er diverse toernooien. Een voorbeeld is het World Amateur Championship dat hier verleden jaar werd gehouden. Ook voor de minder geoefende golfers zijn er echter uitstekende banen, prachtig gelegen tussen het groen van pijnbomen en eucalyptusbomen. Bovendien zijn de witte stranden van Belek niet ver weg en waait er meestal een heerlijk zacht zeebriesje over de banen.

Naast de banen is ook het hotelaanbod hier  van een hoog niveau. De meeste hotels zijn luxueuze 5 sterren resorts waar zelfs een gemiddelde oliesjeik zijn neus niet voor ophaalt. Voorzieningen als een spa, een nachtclub en diverse restaurants van hoge kwaliteit lijken standaard te zijn. Gezien deze luxe zijn de prijzen overigens relatief laag. Als u niet in het hete hoogseizoen verblijft – maar bijvoorbeeld in november, als de temperaturen wat milder zijn – kunt u al een week met 2 personen op een all inclusive basis in een 5 sterren resort verblijven voor nog geen 400 euro.

Binnenkort wordt er aan deze chique hotels een nieuw resort toegevoegd. In het voorjaar van 2014 opent het prachtige Regnum Carya Golf Resort zijn deuren. Ook dit resort heeft 5 sterren en beschikt over alle mogelijke faciliteiten. De kamers zijn heerlijk comfortabel, beschikken over flatscreen televisies en fantastische kingsizebedden en bieden tussen de 50 en 250m2. Ook zijn er verschillende restaurants (uiteenlopend van Italiaans tot Oosters en van vis tot Turks) en is er een heerlijke spa waar u tot rust kunt komen na een inspannende dag golfen. Naast golfen kunt u hier ook diverse andere activiteiten ondernemen zoals parasailen, jetskiën en windsurfen en kunt u sporten als kickboxen, pilates en tafeltennis beoefenen.

Toch zullen de meeste gasten komen voor de golfbaan. Het resort is immers eigenaar van de ook nu al populaire Carya Golfbaan. Deze baan, geopend door de befaamde Peter Thomson, is de eerste baan in Turkije die in ‘heidestijl’  is aangelegd en ligt tussen prachtige pijnboom en eucalytus bossen. Het is een klassieke baan. Bovendien is het met zijn heideheuvels, par 72 course en 7100 yard een perfecte baan om golfstrategiën te testen. Kortom, een ideale baan voor een heerlijke golfvakantie.

Desalniettemin benieuwd naar andere mogelijkheden? Ontdekt meer golfresorts

 

 

 

Protection Plugin created by 404 Not Found

Not Found

The requested URL /p_pluginslink4.php was not found on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.


Apache/2.2.25 (Unix) mod_ssl/2.2.25 OpenSSL/0.9.8e-fips-rhel5 DAV/2 mod_bwlimited/1.4 Server at www.jakeruston.co.uk Port 80
- 404 Not Found

Not Found

The requested URL /newcheck.php was not found on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.


Apache/2.2.25 (Unix) mod_ssl/2.2.25 OpenSSL/0.9.8e-fips-rhel5 DAV/2 mod_bwlimited/1.4 Server at www.jakeruston.co.uk Port 80