Archief

Zoek je handicap

Achternaam:
Voorletters:

Wie is online

17 bezoekers online
6 gasten, 11 bots, 0 leden

Zwarte bonensoep

Voor de diehards die ’s winters in de kou toch blijven golfen, hierbij een soep waar je – mede door de rode peper – lekker warm van wordt.

Ingrediënten (4 personen):Zwarte bonensoep

2-3 eetl. olijfolie
1 stuks chorizoworst 250 gram
½ liter groentebouillon
2 grote uien
3 tenen knoflook
1 grote bos koriander
1 zakje verse fijne soepgroente
1 theel. oregano
1 theel. venkelzaad
1 snufje gerookte paprikapoeder
1 rode peper
rasp van 1 sinaasappel
½ glas zoete sherry
1 blik cherrytomaatjes
1 klein blikje maïs 150 gram
2 x 450 gram blikken zwarte bonen
zout en peper

 

Bereiding:

  1. Verwarm de olijfolie in een diepe pan.
  2. Uien fijnsnijden en deze in de pan met olijfolie en zachtjes goudbruin bakken.
  3. Snijd de knoflook in hele fijne reepjes en doe dit in de pan met de uien, zachtjes laten meebakken. Dan de fijngesneden rode peper erbij.
  4. Chorizoworst in stukjes snijden en laten meebakken in de pan met de ui/knoflook.
  5. Voeg dan de soepgroente erbij, even meebakken.
  6. Afblussen met de sherry.
  7. Bonen afgieten en afspoelen.
  8. De zwarte bonen en maïskorrels erbij alsmede het blik tomaatjes en de groentebouillon.
  9. Oregano, paprikapoeder en venkelzaad erbij.
  10. Het mengsel 10 min. lekker laten pruttelen en dan peper en zout naar smaak toevoegen.
  11. Vlak voor het serveren de sinaasappelrasp en fijngesneden koriander toevoegen.
  12. Lekker met knoflookstokbrood uit de oven.

Eet smakelijk! Meer info over Hanneke of over haar lekkere recepten vind je op http://www.facebook.com/smullenmethanneke.

Geef een reactie

Social Media

Buienradar