Archief

Zoek je handicap

Achternaam:
Voorletters:

Wie is online

5 bezoekers online
0 gasten, 5 bots, 0 leden

Pizza van Turks brood en gegrilde groenten

Laat je niet afschrikken door de vele ingrediënten, maak de pizza nou maar gewoon…. het is de lekkerste pizza die je ooit zelf kunt bereiden. Je kunt alles van te voren klaarmaken en als
je thuis komt van het golfen schuif je de pizza in de oven.

Ingrediënten (4 personen):

1 klein Turks brood
1 aubergine
1 courgette
2 rode paprika’s
2 uien
250 gram kastanjechampignons
1 bol mozzarella kaas
1 stuk Parmezaanse kaas
100 gram plakken salami (of een lekkere rauwe ham, of een blikje tonijn)
10 zwarte olijven
2 tl kappertjes
1 blikje tomaten
2 eetl ketchup
1 eetl oregano
1 rode peper, fijngesneden zonder zaadjes
2 tenen knoflook
3 ansjovis (uit blik), fijngesneden
Olijfolie
Peper en zout naar smaak
Bosje basilicum

Bereiding:

  1. Van te voren kan je de gegrilde groenten vast bereiden: paprika’s grillen in de oven tot deze zwart geblakerd is. Laten afkoelen en het velletje verwijderen.
  2. Aubergine en courgette in plakken snijden en grillen in een grillpan.
  3. Ui in ringen snijden en deze even aanbakken in een pan met olijfolie.
  4. Kastanjechampignons schoonmaken en in kwarten snijden. Deze ook even aanbakken in een pan met een beetje olijfolie.
  5. Oven voorverwarmen op 225 °C.
  6. Snijd het brood helemaal doormidden en leg de 2 platte kanten op een bakplaat voorzien van bakpapier.
  7. Maak van de uitgelekte tomaten (uit blik), de tomatenketchup, de fijngesneden ansjovis, de rode peper, oregano en 1 eetl olijfolie de saus voor de pizzabodem. Besmeer hiermee de broodhelften.
  8. Verdeel hierop de gegrilde groenten, uiringen en champignons.
  9. Hierover de salamiplakken verdelen en daartussen plakjes mozzarella.
  10. Wat olijfjes en kappertje erover strooien.
  11. De Parmezaanse kaas erover raspen. En eventueel op smaak brengen met een beetje zout en peper.
  12. Ongeveer 15 minuten bakken in de hete oven.
  13. Voor het serveren de basilicumblaadjes en evt. wat olijfolie over de pizza verdelen.

Eet smakelijk! Meer info over Hanneke of over haar lekkere recepten vind je op http://www.facebook.com/smullenmethanneke.

Geef een reactie

Social Media

Buienradar