Archief

Zoek je handicap

Achternaam:
Voorletters:

Wie is online

10 bezoekers online
1 gasten, 9 bots, 0 leden

Friese Broodpudding

Bread and butter pudding Friese stijl
(Weake Bôle fan Fryske Sûkerbôle)

Na mijn weekendje op Landgoed Lauswolt – waar wij verbleven om een reportage te doen over het hotel en de golfbaan voor het nieuwe magazine 19 GOLF – zijn we nog even door het pittoreske dorpje Beetsterzwaag gegaan. Omdat mijn man van afkomst Fries is, kon hij het niet laten bij de locale bakker een echt Fries suikerbrood te kopen. Maar ja … na een paar dagen stond het suikerbrood nog op het aanrecht. Wat te doen. Ik weet dat hij gek is op bread and butter pudding, dus heb ik daar een Friese variant van gemaakt met het overgebleven suikerbrood.

Ingrediënten:

1 Fries suikerbrood
100 gram rozijnen
100 ml Beerenburg
150 ml volle melk
200 ml slagroom
2 stuks eieren
50 gram boter
1 vanillestokje
4 eetl witte basterdsuiker
2 eetl gestampte muisjes van De Ruijter

Bereiding

  1. Rozijnen geruime tijd laten weken in de Beerenburg.
  2. Oven voorverwarmen op 200 ̊C.
  3. Platte ovenschaal met boter invetten.
  4. Suikerbrood in plakken snijden, en deze plakken in driehoekjes snijden.
  5. Leg de plakken dakpansgewijs in de ovenschaal.
  6. Verdeel hiertussen de rozijnen met de drank.
  7. Klop de eieren los en roer de room en melk erdoorheen.
  8. Snijd het vanillestokje open en roer de zaadjes door het ei/roommengsel.
  9. Giet het mengsel over het brood.
  10. Meng de basterdsuiker met de gestampte muisjes en strooi dit over het brood.
  11. Snijd de boter in kleine stukjes en verdeel dit over de ovenschotel.
  12. Zet de ovenschaal 30 minuten in de oven op 200 ̊C.
  13. Dien de broodpudding warm op en serveer deze met een bolletje roomijs.
EET SMAKELIJK!
http://www.facebook.com/smullenmethanneke

Geef een reactie

Social Media

Buienradar