Archief

Zoek je handicap

Achternaam:
Voorletters:

Wie is online

10 bezoekers online
1 gasten, 9 bots, 0 leden

Quinoa salade

Quinoa-salade

Quinoa (spreek uit: kien-wah) is een ‘pseudograan’ en is ontzettend goed voor je. Heeft een torenhoog eiwitgehalte is vezelrijk en bevat indrukwekkend veel ijzer, calcium en vitamine B. Quinoa heeft alles mee om het nieuwe, hippe supergraan te worden. Deze salade is bijzonder lekker als een vegetarische maaltijd en kan ook als salade gegeten bij een de barbecue. Voor de vleeseters kan je 3 Sucuk worstjes door de salade doen. Sucuk (spreek uit als soe-djoek) is een droge en gekruide worst, bekend uit de Turkse keuken. Deze worst kan ook vervangen worden door salami of chorizo worst.

Ingrediënten:

Voor 6 personen

275 gram quinoa
½ komkommer
1 aubergine
1 courgette
1 rode paprika
1 rode peper
10 stuks zongedroogde tomaten
½ bosje verse munt
1 bosje koriander
1 bosje basilicum
1 eetl. gehakte verse bieslook
1 eetl. gehakte verse peterselie
1 handvol zwarte olijven
½ limoen
½ tl gerookte paprikapoeder
4 eetl. olijfolie
Peper en zout

 

Bereiding

  1. Allereerst de aubergine en courgette in ronde plakken van ongeveer 1 cm snijden en grillen in een grillpan.
  2. De rode paprika en rode peper grillen in de oven tot ze zwart geblakerd zijn.
  3. Paprika en peper uit de oven halen en in een schaal doen en deze afdekken met plastic
  4. huishoudfolie. Laten afkoelen en dan de velletjes en zaadlijsten verwijderen en in stukjes snijden.
  5. Quinoa goed afspoelen en koken volgens de instructies op de verpakking. Laten afkoelen.
  6. Afgekoelde gegrilde groenten en zongedroogde tomaten snijden. Komkommer in blokjes snijden.
  7. Sucuk in dunne plakken snijden.
  8. Alle verse kruiden fijnsnijden.
  9. Quinoa aanmaken met sap van ½ limoen en olijfolie.
  10. Groentes, (eventueel de worst), olijven en kruiden bij de quinoa doen.
  11. Op smaak brengen met peper en zout.
EET SMAKELIJK!

http://www.facebook.com/smullenmethanneke

Geef een reactie

Social Media

Buienradar