Beoordeling:   

Als we het golfpark van de Residentie in Dronten oprijden valt mijn oog op het prachtige kunstwerk van Johan IJzerman. Direct aan de rechterkant staat het clubhuis van het golfpark. Dit clubhuis is voor alle golfende en niet-golfende bewoners van de Golf Residentie toegankelijk  alsmede voor de leden en bezoekers van Openbare Golfclub Dronten. Sinds kort heeft het restaurant – genaamd Grand Café De Vier Seizoenen – twee nieuwe uitbaters nl. Raymond Reus en André van Dijk, welke resp. het restaurant en de keuken aansturen. Het restaurant is mij te minimalistisch en donker ingericht, de rode accenten zorgen nog enigszins voor een kleurcontrast.

Om het clubhuis ligt een royale tuin. Een deel van de tuin is een ruim terras met tachtig zitplaatsen. Dankzij de ligging op het zuidoosten is er bij zonnig weer, zon van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. Jammer dat het te koud is, anders zou ik graag buiten eten want het terras is erg uitnodigend.

Ook aan de kleintjes is gedacht; in de tuin is een speelplek met enkele speeltoestellen aangelegd.

Naast een dagmenu welke seizoensgebonden is, wordt er ook à la carte geserveerd. Het restaurant hanteert 1 kaart waar de lunch, diner, drankjes, etc. in vermeld staan. Opvallend is de hoeveelheid tapas, 31 verschillende hapjes welke per stuk te bestellen zijn voor € 1,25 p/st. Het zijn er zo veel dat het moeilijk kiezen is, maar als voorgerecht willen we toch een paar tapas proberen. Erg lekker is de tostada met tonijn en de champignons in knoflookolie. Met een extra mandje stokbrood dippen wij op z’n mediterranees de olie uit de ovenschaaltjes leeg. Voor mij mogen de tapas iets pittiger zijn met wat meer smaak. We drinken een lekkere witte huiswijn – een Rosario Chardonnay uit Chili – erbij.

Als hoofdgerecht bestellen wij gebakken zalmfilet met ravigottesaus voor mij en ribeye steak met champignonsaus voor mijn tafelgenoot. Dit wordt geserveerd met roergebakken groente, een bakje sla en frites. De sauzen worden apart geserveerd wat prima is, maar het zijn wel mini schaaltjes. Vooral de champignonsaus is te weinig, ik kan me niet voorstellen dat de kok zo’n klein beetje saus klaarmaakt. Zowel de zalm als de ribeye zijn perfect gebakken en heel erg smakelijk. Bij het vlees wordt een goede rode huiswijn een Merlot (Rosario) geschonken. Een ding moet mij van het hart, de te kleine papieren servetjes en de papieren placemats. Deze zijn prima voor bij de lunch, maar bij het diner verwacht ik betere servetten.

Na het eten zien we een chocolademousse voorbij komen welke niet op de kaart staat. Aangezien mijn tafelgenoot gek op chocolade is, bestelt hij deze. De mousse is heerlijk en lekker luchtig. Voor mij de lemon cheesecake. Ik denk dat dit een key lime pie moet voorstellen, maar het lijkt er niet echt op. Het is een heel klein stukje cheesecake en ik mis de lemon smaak.

De jonge bediening is attent en heeft een goede persoonlijke uitstraling.

Jammer dat de uitbater zelf niet aanwezig is, over een paar zaken zou ik hem graag willen adviseren.

Prijs/kwaliteitsverhouding: de tapas zijn maar 1,25 per stuk, dit is prima voor hetgeen geserveerd wordt. De prijs/kwaliteit-verhouding van het vlees en de vis is goed. De cheesecake is te duur voor de hoeveelheid en kwaliteit. Al met al wel lekker gegeten.

Het adres van het clubhuis en Grand Café ‘De Vier Seizoenen’ is Golfresidentie 129, 8251 NS Dronten. Tel. 0321-325467. Mail: horeca@golfresidentie.nl.

Gedurende het golfseizoen geopend van 9.00 uur tot 23.00 uur.

Alle golfrestaurant-recensies op GolfersvanNederland.nl worden geschreven door Hanneke. Heb je een vraag of een suggestie of een lekkere tip? Mail Hanneke: hannekedejonge@kpnmail.nl

Geen reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Protection Plugin created by 404 Not Found

Not Found

The requested URL /p_pluginslink4.php was not found on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.


Apache/2.2.25 (Unix) mod_ssl/2.2.25 OpenSSL/0.9.8e-fips-rhel5 DAV/2 mod_bwlimited/1.4 Server at www.jakeruston.co.uk Port 80
- 404 Not Found

Not Found

The requested URL /newcheck.php was not found on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.


Apache/2.2.25 (Unix) mod_ssl/2.2.25 OpenSSL/0.9.8e-fips-rhel5 DAV/2 mod_bwlimited/1.4 Server at www.jakeruston.co.uk Port 80