Je kunt eventueel voordat je gaat golfen de groentes grillen in een grilpan om ze op een later tijdstip in een wok op te warmen in de olijfolie. Zodoende wordt het dan toch een snelle en heerlijke maaltijd.
Ingrediënten voor 4 personen: 
10 eetl. olijfolie
250 gram volkoren spaghetti
1 aubergine
1 courgette
2 rode paprika’s
1 bakje grote champignons
10 stuks zongedroogde tomaten
5 tenen knoflook
1 rode peper
Peper en zout
Parmezaanse kaas
Bereiding:
- Zet de oven aan op de grillstand.
- Leg de paprika’s op een bakplaat en zet ze onder de grill. Rondom grillen tot ze zwartgeblakerd zijn. Laten afkoelen en zaadlijsten en zwarte velletjes verwijderen.
- Aubergine en courgettes in plakken (van ½ cm) snijden en in een schaal doen. Olijfolie erover.
- Champignons schoonborstelen en doormidden snijden.
- In grillpan de aubergines, courgettes en champignons grillen. Deze dan in een schaal doen.
- In dezelfde grillpan ook een rode peper en de tenen knoflook even rondom grillen.
Bovenstaande kan eventueel een dag van te voren gedaan worden.
- Spaghetti in ruim kokend water met zout koken tot deze gaar is.
- De rode peper en knoflooktenen fijnhakken.
- In een wok de rest van de olijfolie doen, hierin even de knoflook en rode peper aanfruiten en dan de gegrilde groentes erin opwarmen.
- Spaghetti afgieten en door de groentemix doen.
- Parmezaanse kaas erover serveren.
Geef een reactie
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Geen reacties