Beoordeling:   

  Goed/ Uitstekend

Op een koude dag door Flevoland naar de mooie polderbaan van Golfclub Zeewolde.

Deze keer gaat het niet om de golfbaan, maar om het restaurant van de golfclub.

Je komt in een hele grote clubruimte binnen welke toch knus ingericht is, dit komt door de diverse aparte zithoeken. Het restaurantgedeelte is mooi opgedekt met damasten tafellakens en dito servetten, het nodigt je uit om na een rondje golf gezellig te blijven dineren. Vanuit het restaurant heb je een geweldig uitzicht op de drie 9-holes lussen van de baan, t.w. Aak, Botter en Pluut en een kopie van deze oude platbodems heeft een prominente plek in het restaurant gekregen.

Theo (de uitbater) bedient ons zeer prettig.

De enigszins klassieke menukaart heeft een goede variatie in de voor-, hoofd-, nagerechten alsmede wijnen, voor ieder wat wils dus. Ook is er een uitgebreide kleine kaart met bittergarnituur, broodjes, pasta’s, maaltijdsalades, saté, biefstuk en vis. Zoals Theo het zo mooi zegt; “Je kunt hier van tosti tot tournedos bestellen”.

We beginnen met een kleurrijk opgemaakte heerlijke salade van lichtgerookte eendenborstfilet met een balsamicodressing (€8,25). Op de kaart stond dat het een rode portdressing zou zijn, ik proefde geen rode port maar duidelijk balsamico. Arno de chefkok komt zich hiervoor nog verontschuldigen, wat helemaal niet hoeft want deze dressing is heerlijk. Een smakelijke rijk gevulde vissoep (€6,00) type bouillabaisse gevuld met diverse soorten vis, garnalen en mosseltjes, is het andere voorgerecht. Dit wordt geserveerd met een mandje geroosterd brood (bruin en wit) met boter. Erbij drinken we een lekkere frisse witte huiswijn de Gras Montgras, een sauvignon blanc uit Chili (€3,30) en een kan ijswater.

Als hoofdgerecht een mooi rosé gebakken kalfslever met appel, ui en spek (€18,25), ik moet zeggen dat de kalfslever met het gecarameliseerde appeltje en de gebakken ui en spek een heerlijke combinatie is.  Het andere hoofdgerecht is drie perfect klaargemaakte slibtongetjes in roomboter gebakken (€19,75). Drie slibtongetjes is wel erg veel als je een driegangen menu neemt, maar als je hongerig van de golfbaan komt, dan gaan ze er zeker goed in. Bij de kalfslever een rode huiswijn Khipu (€3,30), een Chileense cabernet sauvignon … een echte allemansvriend.

Als garnituur bij de hoofdgerechten een schaaltje gemengde salade en een ruime portie frites, wat ook nog nabesteld kan worden.

De desserts bestaan uit een heerlijke crème brûlée (€5,50) met een uitstekend knapperig laagje gebrande suiker geserveerd met een bolletje vanille-ijs en slagroom. De crème brûlée is zo lekker dat ik daar wel meer van zou willen, maar dan zonder dat bolletje ijs en de slagroom. Mijn tafelgenote heeft een verrukkelijke sabayon (€7,75) met vers fruit, gedecoreerd met sorbetijs van bosvruchten. Dit is een riante portie.

Na het diner heeft mijn tafelgenote de onbedwingbare behoefte om te roken. Speciaal voor haar wordt een terrasheater aangezet, zodat zij niet in de kou buiten hoeft te roken. Dit grote terras heeft een  prachtig uitzicht op de baan en het lijkt mij daar heerlijk borrelen of dineren op een warme zomeravond, ik zie mezelf er al zitten met een flesje wijn genietend van de zonsondergang op de golfbaan.

 

De complimenten aan chef-kok Arno en aan Theo voor de hartverwarmende avond. Al met al een aanrader.

Golfclub Zeewolde  –  Golflaan 1  –  3896 LL Zeewolde

www.golfclub-zeewolde.nl  –  036-5222103

Openingstijden restaurant: dit gaat met de klok mee, d.w.z. de keuken sluit in principe pas na zonsondergang. ’s Winters heeft het restaurant een beperkte menukaart.

Ook al ben je niet lid op deze club kan je wel gewoon lunchen/dineren in het restaurant.

Protection Plugin created by 404 Not Found

Not Found

The requested URL /p_pluginslink4.php was not found on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.


Apache/2.2.25 (Unix) mod_ssl/2.2.25 OpenSSL/0.9.8e-fips-rhel5 DAV/2 mod_bwlimited/1.4 Server at www.jakeruston.co.uk Port 80
- 404 Not Found

Not Found

The requested URL /newcheck.php was not found on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.


Apache/2.2.25 (Unix) mod_ssl/2.2.25 OpenSSL/0.9.8e-fips-rhel5 DAV/2 mod_bwlimited/1.4 Server at www.jakeruston.co.uk Port 80