Archief
Zoek je handicap
Achternaam:
Voorletters:

Michelle Wie wint ‘eindelijk’ LPGA-toernooi

Michelle Wie heeft zondag eindelijk de eerste profzege in haar carrière geboekt, het LPGA-toernooi in het Mexicaanse Guadalajara.

Wie, pas twintig jaar oud, wordt gezien als een supertalent. Op haar tiende wist ze zich al te plaatsen voor een senioren amateurtoernooi, drie jaar later won ze het Amerikaanse amateurkampioenschap. Op vijftienjarige leeftijd nam ze voor het eerst deel aan een herentoernooi van de PGA en op haar zestiende werd Wie de jongste profspeelster in de geschiedenis.

Een eerste zege in het profcircuit bleef echter lang uit. Wie strandde al zes keer op de tweede plaats. Dit weekend was het eindelijk zover. Met twee slagen voorsprong op haar landgenote Paula Cremer kon Wie het toernooi van Guadalajara op haar naam schrijven.

Social Media
Buienradar