Archief
Zoek je handicap
Achternaam:
Voorletters:
Wie is online
19 bezoekers online
0 gasten, 19 bots, 0 leden

Golfbaan beste plek voor huisvuil

Het moet een van de meest omstreden onderwerpen in de regio Haaglanden zijn. Waar laten we in de toekomst onze enorme, lawaaierige asfalt- en betonfabrieken?

De discussie over de toekomst van deze fabrieken wordt een paar geleden actueel als de gemeente Den Haag een plan bekend maakt voor de vernieuwing van het bedrijven- en industrieterrein de Binckhorst. Daar moeten onder meer 7000 woningen komen. Een op dat moment vrijwel onmogelijke opgave omdat rond de beton- en asfaltcentrales zogenaamde hindercirkels liggen, een zone waarom vanwege mogelijke geluidsoverlast geen huizen mogen komen.

De gemeente Den Haag geeft het bureau Royal Haskoning de opdracht de plekken in beeld te brengen. De conclusie is dat ‘de oksel’ van de snelwegen A4/A13 de meeste geschikte plaats is voor de aanleg van de nieuwe haven met z’n vuilkathedraal, beton- en asfaltfabrieken. Daarvoor moet – in ieder geval een deel – van de Rijswijkse Golfclub wijken. De bestuurders van Haaglanden moeten nu in september van dit jaar beslissen of ze dat oordeel volgen.

Als dat gebeurt, kan de eerste van zo’n 750 voertuigen per dag z’n bouwmaterialen daar in 2016 ophalen of z’n vuilniszakken afleveren.

Lees verder

Social Media
Buienradar