Archief

Arnie en Jack: Rivalen werden legendes


De legendarische golf rivalen Arnold Palmer en Jack Nicklaus waaren tegenpolen. Zowel als persoon en de manier waarop hun spel ze rijk en beroemd heeft gemaakt.

Palmer, de zoon van een arme greenkeeper was mooi, charismatisch en open, bewonderd bij mannen en vrouwen. Hij won 62 keer op de PGA toer en won 7 majors met een snelle, korte swing waarbij het bijna leek of hij uit zijn schoenen zou schieten.

Vroeg in zijn carriere was Nicklaus als zoon van een welvarende pharmacist arrogant en verzorgd. Zijn messcherpe focus tijdens het spel deed hem afstandelijk overkomen. Maar zijn rechte, krachtige swing werd het schoolvoorbeeld voor beginnende golfers en hielp hem aan 73 overwinningen op de toer.

Lees verder in de engelse boekbespreking van: ARNIE AND JACK: PALMER, NICKLAUS, AND GOLF’S GREATEST RIVALRY

Social Media
Buienradar