Archief

Volkse taferelen bij edele sport

De Ryder Cup is voor de derde achtereenvolgende maal gewonnen door Europa. De Amerikanen met Tiger Woods moesten lijdzaam toezien hoe duizenden Ieren zingend en drinkend de triomf van het Europese golfteam meebeleefden. Uitingen van vreugde die doorgaans alleen voorkomen bij historische voetbaltriomfen bepaalden gistermiddag in het Ierse Straffan het gezicht van het sluitstuk van het toernooi om de Ryder Cup. Europa?s beste golfspelers vierden hun zege op het team van de Verenigde Staten ten overstaan van duizenden Ieren en honderden Amerikanen door op het balkon van het clubhuis van The K Club pints met Guinness in één teug leeg te drinken, magnums champagne over elkaar heen te spuiten, en golfschoenen, truitjes en petten in het publiek te gooien… lees hier verder, op NRC.nl

Social Media
Buienradar