Archief

Golfen blijkt meest gezonde sport

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat golfers een gezondere leefstijl hebben, vitaler zijn, een rijker sociaal netwerk hebben én gemiddeld 5 jaar langer leven dan mensen die niet golfen. Golfclub Hooge Graven is blij met de resultaten.

Voorzitter van golfclub Hooge Graven, Gerard Nunnikhoven, zegt over de resultaten van het Zweedse onderzoek onder 300.000 golfers. ‘Natuurlijk ben je altijd enthousiast over je eigen sport, maar als er dan wetenschappelijk wordt aangetoond dat het ook nog eens een heel gezonde sport is, dan geeft dat wel een kick’, zegt hij. De uitkomsten van het onderzoek verbazen hem overigens niet. ‘Dankzij de combinatie van lichamelijke beweging, concentratie en techniek is golf leuk voor iedereen tussen de 8 en 88 jaar. Bovendien is het ook nog eens de minst blessuregevoelige sport die er bestaat.’

Volgens clubgenoot Frits Lauterbach is het ook het sociale gebeuren waardoor het golfen zo geliefd is. ‘Je speelt tegen jezelf, maar altijd in gezelschap van anderen. Al wandelend over de baan heb je het soms alleen maar over koetjes en kalfjes, terwijl je een andere keer een heel diepgaand gesprek kunt hebben. Dat geeft golfen net dat beetje extra.’

Lees hier verder op de website van Hardenberg.nu

Social Media
Buienradar