Archief

Tom Nijssen player developer bij de NGF

Voormalig toptennisser Tom Nijssen volgt Bram Lomans op als player developer die toptalenten van de Nederlandse Golf Federatie gaat begeleiden De nu 49-jarige Nijssen won als tennisser met Manon Bollegraf twee Grand Slam Mixed Doubles. In 1989 waren zij de besten op Roland Garros en in 1991 herhaalden de twee dit succes in het US Open op Flushing Meadows.

Tom Nijssen speelde van 1983 tot en met 1998 op de ATP Tour en hij bereikte op de wereldranglijst – in 1989 – de 87ste plaats. In de ranking voor dubbels stond de in Maastricht geboren speler in de top-10. Ook vertegenwoordigde Tom Nijssen ons land zeven jaar in de Davis Cup.

Na zijn actieve carrière werd Nijssen coach van onder anderen Dennis van Scheppingen, Fred Hemmes en Peter Wessels. Ook was hij een aantal jaar verantwoordelijk voor de begeleiding van het Nederlandse Fed Cup-team.

Lees hier verder op de website van GolfWeekly.nl

Social Media
Buienradar