Archief
Zoek je handicap
Achternaam:
Voorletters:
Wie is online
20 bezoekers online
2 gasten, 18 bots, 0 leden

Aantal gespeelde rondes op golfbanen in 2013 met 8% gedaald

Nederland telt ongeveer 160 volwaardige golfbanen. Dat aantal groeit nog jaarlijks, terwijl ook bestaande banen worden uitgebreid van 9 naar 18 holes. De tijd die spelers op de golfbaan doorbrengen, neemt echter sinds 2088 structureel af. In 2013 daalde het aantal gespeelde rondes met 8%. Dat werd bekend gemaakt op het Nationale Golf Congres van de Nederlandse Vereniging van Golfaccommodaties.

De teruggang in speeltijd heeft deels te maken met het slechte weer begin 2013, maar ook met een structurele ontwikkeling. De baanbezetting loopt terug en ligt momenteel bijvoorbeeld 16% beneden het niveau van 2009. Dit is geen typisch Nederlands verschijnsel. Ook buitenlandse clubs signaleren dat de animo om een ronde te lopen, afneemt.

Lees hier verder op de website van GroeneRuimte.

Social Media
Buienradar