Archief

Nederlandse Golf Federatie 100 jaar jong

Honderd jaar na de oprichting is de NGF een belangrijke speler in de Nederlandse sportwereld, met 276 golfclubs en 390.000 golfers.

Op 11 februari 1914 tekenden vier golfclubs, te weten de Doornsche Golfclub (nu UGC De Pan), de Haagsche Golfclub, de Hilversumsche Golfclub en de Kennemer Golfclub, een verdrag waardoor ze onder de naam ‘Het Nederlandsche Golfcomité’ een federatie stichtten, die de belangen van het golfspel in Nederland bevorderde en boven de verenigingen stond. Nu honderd jaar verder is deze federatie, onder de naam de Nederlandse Golf Federatie, een ‘jonge’organisatie die tussen de verenigingen staat, met focus op de toekomst.

Honderd jaar na de oprichting is de NGF een belangrijke speler in de Nederlandse sportwereld, met 276 golfclubs en 390.000 golfers. Het Nederlandsche Golfcomité werd in het leven geroepen om zaken als nationale kampioenschappen, landelijke competities en een handicapsysteem te regelen. “Taken die we nog steeds vervullen”, aldus Ronald Pfeiffer. “Maar er is veel veranderd in die honderd jaar. De NGF is een organisatie die te midden van haar Leden, de verenigingen, staat. We verstrekken veel informatie en zien verenigingsondersteuning als onze belangrijkste taak.”

Lees hier verder op de website van  Golf.nl

 

Social Media
Buienradar