Archief

D’ Amelander Duinen: 20 jaar vakantie gevoel

Golfen op Ameland is net vakantie. De negen holesbaan op het eiland viert zijn vierde lustrum: 20 jaar vakantiegevoel op Ameland.

Golfers Magazine voer naar Ameland en kwam tot de conclusie dat een ronde golf echt niet altijd  over achttien holes hoeft te gaan, en een golfbaan hoeft dan ook logischerwijze niet per se uit achttien holes te bestaan. Golfen op Ameland, op de golfbaan die dit jaar toe is aan zijn vierde lustrum, voelde als vakantie.
Het begint natuurlijk al met die boottocht. Waar je bij de oversteek naar Texel nauwelijks genoeg tijd hebt om een kop koffie naar binnen te gieten, duurt de vaartocht van Friesland naar het vierde Waddeneiland zo’n drie kwartier. Precies genoeg om volkomen te onthaasten en als een ander mens van de boot af te rijden. Het is niet voor niets dat best wat overkanters lid zijn van de 9-holesbaan. Wie hier eenmaal gespeeld heeft, kan de verleiding terug te komen maar moeilijk weerstaan.

Lees hier verder op de website van Golf.nl

Social Media
Buienradar