Archief

Handicart lanceert GPS-systeem om baan te sparen

Stichting Handicart introduceert op 1 maart 2014 een GPS-systeem, waarmee Handicarts alleen kunnen rijden op delen van de golfbaan waar dat is toegestaan.

Alle clubs met Handicarts kunnen profiteren van het nieuwe systeem, dat eenvoudig is te installeren op Handicarts. Maar het systeem kan op alle buggy’s geïnstalleerd worden. Na een onderzoek op golfbanen en overleg met verschillende leveranciers heeft Stichting Handicart gekozen voor het GPS-systeem ‘DSG TAG’.  In tijden dat de baan kwetsbaar is kan de baaneigenaar bepalen waar buggy’s mogen rijden en waar niet. Het hele jaar door kan de baaneigenaar bepalen hoeveel afstand Handicarts moeten houden van greens of tees.

Komt een Handicart in de buurt van een ‘verboden’ gebied, dan klinkt er een waarschuwingssignaal. Wil de bestuurder toch verder rijden, dan lukt dat niet want dan stopt de Handicart.

Lees hier verder op de website van GolfWeekly.

Social Media
Buienradar