Archief

Ook LPGA voert puntensysteem in

Net als haar grote broer de PGA met FedEx Cup punten doet, voert ook de LPGA een puntensysteem in: de Race to the CME Globe.

De Race to the CME Globe begint op 20 januari in de openingswedstrijd van de LPGA Tour op de Bahamas en loopt tot de Lorena Ochoa Invitational, die eindigt op 16 november. In elk officieel LPGA evenement dat daar tussenin zit kunnen speelsters punten verdienen, die aan het eind van het seizoen bij elkaar worden opgeteld.

In de laatste week van het seizoen wordt in het CME Tour Group Championship dan om twee grote prijzen gespeeld: De winnares van het toernooi verdient $ 500.000,- en de speelster die gedurende het seizoen de meeste punten heeft vergaard, wordt gekroond tot de Race to the CME Globe Champion en neemt maar liefst $1.000.000,- mee naar huis, de grootste prijs in damesgolf.

Lees hier verder op de website van Golf.nl

Social Media
Buienradar