Archief

Golfer Joost Luiten maakt zeldzame albatross in Durban

Golfer Joost Luiten (28) heeft een albatross gemaakt. Op de tiende hole van de Durban Country Club, waar Luiten deze week het toernooi Volvo Golf Champions speelt, kreeg hij de bal op de 512 meter lange tiende hole, een par-5, in twee slagen in de hole.

Een albatross, of een dubbele eagle, is uiterst zeldzaam in golf. In 2013 was er op de Europese Tour, waarvan Luiten deel uitmaakt, slechts één albatross te bewonderen, van de Schot Chris Doak in het Madeira Islands Open. Een albatross kan behalve een 2 op een par-5 ook een 1 op een par-4 zijn.

Voor de niet-golfers: Par staat voor ‘professional average result’. Bij een par-5 heeft een gemiddelde professional vijf slagen nodig om de bal in de hole te krijgen, bij een par-4 vier.

Lees hier verder op de website van Elsevier.

 

Social Media
Buienradar