Archief
Zoek je handicap
Achternaam:
Voorletters:
Wie is online
15 bezoekers online
2 gasten, 13 bots, 0 leden

Langzaam spel probleem op Britse banen

Sky Sports News stuurde golfclubs aan de andere kant van de Noordzee een vragenlijstje en dit waren de reacties. Zijn alle golfproblemen universeel? Waarschijnlijk niet, maar net als in zoveel andere landen in Europa hebben ook de Britten te maken met een golfmarkt die hapert.

Sky Sports News stelde de Britse clubs enkele vragen en kreeg 254 reacties. Zeventig procent van de respondenten zegt dat het ledental de laatste vijf is gedaald. Uitgesplitst betekent dit dat 75 procent van de Britse clubs minder vrouwen als clubleden heeft. Ook de jeugd wordt minder vaak lid: zestig procent zegt dat men de laatste vijf jaar jongere golfers is kwijtgeraakt.

Opvallend is dat een ruime meerderheid (64 procent) stelt dat successen van Britse topspelers géén invloed hebben op hun ‘business’. Dat geldt overigens ook voor de grote toernooien, waarbij The Masters opvallend genoeg beter als aanjager scoort dan het Brits Open.

Lees hier verder op de website Golf.nl

Social Media
Buienradar