Archief

Negen holes moet op de golfbanen de nieuwe norm worden

Om 18 holes te golven is een geoefende golfer al gauw 4 uur bezig, en een beginnende speler een uur langer. Voor veel beginnende golfers is dat te lang. Daarom moet het spelen van 9 holes de norm worden. Dat stelt Guido van Woerkom, voorzitter ANWB Golf, in een reactie op het besluit van de Nederlandse Golf Federatie (NGF), de Nederlandse Vereniging van Golfaccommodaties (NVG) en de Professional Golfers Associatie Holland om het Nationaal Golfpaspoort en het 9-Stappenplan te integreren.

Een goede zaak, want een verschil in aanpak is niet goed voor de ontwikkeling van de golfsport, aldus Van Woerkom, maar niet voldoende om de beginnende golfer voor de golfsport te winnen. Die is voor een volledig rondje van 18 holes teveel tijd kwijt. Wil de golfsport weer terugkeren naar een fase van groei, dan is het beter uit te gaan van wat beginnende, gemiddelde en bankzittende golfers willen.

Lees hier verder op de website van de Groenruimte.nl

Social Media
Buienradar