Archief

NGF, NVG EN PGA Holland gaan nog intensiever samenwerken (kerst gedachte)

De Nederlandse Golf Federatie (NGF), de Nederlandse Vereniging van Golfaccommodaties (NVG) en de Professional Golfers Associatie Holland (PGA Holland) gaan de samenwerking verder optimaliseren om golf nog meer te promoten in Nederland. Een van de meest in het oog springende stap is de integratie van het door de NGF gepropageerde 9-stappenplan en het door de NVG als concurrerend platform geïntroduceerde Nationaal Golfpaspoort.

Met ingang van 1 maart 2014 zullen de twee baanpermissiesystemen in elkaar opgaan en onder de naam 9-stappenplan verder gaan. De NVG introduceerde het Golfpaspoort om de drempel voor beginnende golfers aantrekkelijker te maken. Het maakte mogelijk dat pas beginnende golfers meteen de baan in mochten om zo plezier voor de sport te ontwikkelen, dit zeer tegen de wensen van de NGF die een goede opleiding en kennis van de regels noodzakelijk achten. Het leidde een paar jaar geleden tot een breuk in de samenwerking tussen de NGF en de NVG. Het Nationaal Golfpaspoort werd door de meerderheid van de golfbanen in Nederland niet omarmt en leek op een flop uit te draaien.

Lees hier verder op de website van Golfnet.nl

Social Media
Buienradar