Archief

Golfbaan mag geen stortplaats worden

Stichting Buiten Gezond Vianen en stichting Groene Hart maken zich zorgen over de aanleg van golfbaan ‘De Kroonprins van Vianen’ ten noorden van de A27. De stichtingen hebben bezwaar gemaakt gegen de omgevingsvergunning en mochten donderdagavond hun bezwaren kenbaar maken bij de bezwarencommissie.

Er wordt door beide organisaties van uitgegaan dat er wel zo’n 460.000 kubieke meter grond nodig zal zijn voor de aanleg van het golfterrein. Dat komt op zo’n 23.000 transportbewegingen over smalle polderweggetjes. Volgens Ron Gast, voorzitter van stichting Groene Hart, is dat vier keer zoveel als oorspronkelijk de bedoeling was (namelijk 100.500 kuub) en waar ook de Raad van State bij het goedkeuren van het bestemmingsplan vanuit is gegaan.

Lees hier verder op de website van Kontakt.

Social Media
Buienradar