Archief

Korfslak brengt golfbaan Noordwijk in gevaar

De aanwezigheid van de zeldzame nauwe korfslak kan de uitbreiding van de Golfclub in Noordwijk in gevaar brengen. De stichting Duinbehoud brengt het beestje in stelling om de natuurvergunning voor de herinrichting aan te vechten.

De rechtszaak dient maandag bij de Raad van State. De Noordwijkse Golfclub wil een aantal holes verleggen en de baan verbreden. Daarvoor moeten 120 dennenbomen worden gekapt en een stuk duin afgegraven.

Het zand dat vrijkomt, wordt gebruikt om de afslagplaats van een hole te verbreden. De stichting Duinbehoud vindt dat de provincie nooit toestemming voor de werkzaamheden had mogen geven. De grijze duinen in het natuurgebied zouden erdoor worden aangetast. Volgens de stichting zijn de gevolgen niet onderzocht.

Lees hier het bericht op de website van Omroepwest

Social Media
Buienradar