Archief

Humberto’s verhaal | Pioniers

Vandaag sta ik stil bij twee pioniers in de golfsport. Een pionier is iemand die als een van de eersten een bepaald gebied betreedt, zodat hij daar zijn weg moet vinden zonder gebruik te kunnen maken van de ervaring van anderen, lees ik op internet na het woord te hebben opgezocht via google.

Maar goed, ik heb het over de The King en Eldrick. Wie? Arnold Palmer en Tiger Woods, Tiger is een bijnaam, zijn doopnaam is Eldrick! Palmer is een van de grootste golfers aller tijden. Dat heeft hij met Tiger gemeen. Vanaf eind jaren vijftig tot begin jaren zeventig won Palmer vrijwel alle grote toernooien. Zo won hij The Masters, gespeeld op Augusta, in die periode vier keer. In totaal won Palmer 62 toernooien. Hij werd in 1974 opgenomen in de World Golf Hall of fame.

Lees hier verder op de website van BNR.nl

Social Media
Buienradar