Archief

Big sock is watching you

Sport en technologie maken begin 2014 een grote sprong voorwaarts dankzij de introductie van de sokken van Sensoria. Met verschillende meetsensoren in het systeem van Sensoria krijg je nieuwe informatie voorgeschoteld die tot voor kort niet voor consumenten beschikbaar was.

De techniek toont je niet alleen je snelheid, gelopen afstand, route en verbrande calorieën, maar ook hoe je loopt. Met drie textielsensors (drukmeting) onder je voet, verstopt in de sokken, weet je bijvoorbeeld hoe je landt: op je voor- of achtervoet, of te veel naar binnen (overpronatie).

De gegevens worden draadloos (Bluetooth) naar een app in je smartphone gestuurd via een extra beugel (anklet), die je net boven je enkel magnetisch aan de sok bevestigt. In dit halfronde apparaatje, dat in de toekomst ongetwijfeld kleiner wordt, is een geavanceerde bewegingssensor (accelerometer) en een hoogtemeter ingebouwd. Zo wordt ook automatisch je pasritme gedetecteerd, wat prettig is om je optimale en efficiëntste frequentie te zoeken.

Na een periode van crowdfunding kun je de sokken nu bestellen. Een complete set van sokken, clip en app kost 149 dollar. Volgens de fabrikant zijn de sokken goed wasbaar, maar je kunt ook sokken nabestellen.
Voor meer informatie: Sensoria (bericht via Runnersweb.nl).

Social Media
Buienradar