Archief

‘Golfbaan ideale plek om te pitchen’

Op de markt van informele investeringen is er in Nederland nog een schat aan kapitaal verkrijgbaar. Dat is de boodschap van Bob Hodde. Hij wist zonder bank en zonder eigen vermogen een golfbaan van 6 miljoen euro aan te schaffen.

Hodde is sinds 2012 met acht investeerders de eigenaar van golfbaan Naarderbos. Ze hebben de baan voor 6 miljoen euro gekocht van ingenieursbureau Grontmij, dat een jaar daarvoor het onroerend goed had overgenomen van een exploitant die failliet was gegaan. Dat vertelde Hodde bij een presentatie tijdens de Week van de Ondernemer.

“Ik wilde de baan erg graag kopen, omdat ik hem tussen 2003 en 2008 al eens gehuurd en geëxploiteerd had. Ik denk dat het naast een golfbaan ook kan uitgroeien tot een prachtige evenementenlocatie en businessclub. Maar zonder eigen vermogen was ik wel aangewezen op extern kapitaal.”

Om groeikapitaal voor het project aan te boren, sprak Hodde al zijn netwerkcapaciteiten aan. Hij liet zich onder meer onderdompelen in de wereld van lokale businessclubs. “Als je een informele investeerder wilt vinden, heeft een contactadvertentie plaatsen weinig zin. Je moet ze opzoeken en ze face-to-face ontmoeten, anders laat je geen blijvende indruk bij ze achter. Wat voor indruk je ook achterlaat, je zult zien dat er nog veel vermogende ondernemers zijn met de bereidheid om te investeren.”

Lees hier verder op de website van NuZakelijk.

 

Social Media
Buienradar