Archief

Staatsbosbeheer Texel: Sir Robert Peel verkocht aan golfbaan, grond geruild voor logische grenzen

Staatsbosbeheer heeft boerderij Sir Robbert Peel aan de Postweg verkocht aan Exploitatie Maatschappij De Krim (EMK) voor de verdere exploitatie van de Golfbaan de Texelse.

Nadat eerder de gronden (ca. 24 ha) zijn geruild is nu ook het vastgoed verkocht aan EMK. Door de jarenlange samenwerking is Staatsbosbeheer nauw betrokken geweest bij de uitbreiding van de golfbaan en EMK bij de komende natuurontwikkeling in het gebied rond De Hanenplas. De ontwikkeling van de plannen is zo op elkaar afgestemd dat beide plannen er beter van worden en de landschappelijke inpassing optimaal is. Hier mee is een vriendelijke overgang tussen de golfbaan en het toekomstige natuurgebied mogelijk. Nu is het tijd om de grenzen tussen golfbaan en natuurgebied ook formeel te regelen door waar nodig het eigendom van grond over te dragen. Hierbij worden ook de gebouwen en erf van de voormalige boerderij Sir Robert Peel door Staatsbosbeheer aan EMK verkocht.

Lees hier verder op de website van Noordtopics.nl

Social Media
Buienradar