Archief
Zoek je handicap
Achternaam:
Voorletters:
Wie is online
12 bezoekers online
0 gasten, 12 bots, 0 leden

Afstandsmeters mogen in 2014 in NGF Competitie

Op zaterdag is op de ALV van de NGF bekendgemaakt dat afstandsmeters na 2013 toegestaan zullen zijn in alle NGF-wedstrijden. Dat betekent dat afstandsmeters ook toegestaan zullen zijn in de NGF Competitie. De NGF volgde tot nu toe het beleid van de R&A en stond afstandsmeters niet toe voor nationale en NGF-wedstrijden, inclusief de competitie. Clubs konden er tot nu toe voor kiezen – “hoewel niet aanbevolen door de NGF” – om het gebruik van afstandsmeters toe te staan, en een klein aantal clubs doet dat al.

Het NGF-beleid is nu dus veranderd. Toestaan van afstandsmeters kan al enige jaren middels een plaatselijke regel. Dit is de in het regelboekje aanbevolen local rule:

‘(Beschrijf de geoorloofde toepassing, bijv. Bij deze wedstrijd of voor alle ronden op deze baan etc.) mag een speler afstanden bepalen met een apparaat dat uitsluitend afstanden kan meten. Indien een speler tijdens een vastgestelde ronde een apparaat gebruikt dat ontworpen is om ook andere gegevens te bepalen die zijn spel zouden kunnen beïnvloeden (bijv. helling, windsnelheid, temperatuur) overtreedt hij Regel 14-3, waarvoor diskwalificatie de straf is, ongeacht of die extra functie werkelijk is gebruikt.’

Lees hier verder op de website van GolfWeekly.

Social Media
Buienradar