Archief

Regelwijzigingen: iets minder invloed van tv-beeld

Regelwijzigingen: iets minder invloed van tv-beeld

Tiger Woods kreeg dit jaar twee strafslagen omdat zijn bal volgens de referees een fractie bewoog. Per 1 januari 2014 gelden er andere regels in een dergelijke situatie.

De regelinstanties R&A en USGA hebben dinsdag 87 regelwijzigingen aangekondigd voor de periode 2014 tot en met 2015.

Een van de opvallendste veranderingen betreft Decision 18/4, die gaat over het gebruik van haarscherpe videobeelden of slow-motion video om te bepalen of een bal is bewogen. Na 2013 geldt dat beweging van de bal met het naakte oog te zien moet zijn geweest:

‘The ball will not be deemed to have moved if that movement was not reasonably discernible to the naked eye at the time. The Decision ensures that a player is not penalized under Rule 18-2 in circumstances where the fact that the ball had changed location could not reasonably have been seen without the use of enhanced technology.’

Lees verder.

Social Media
Buienradar