Archief

Datum KLM Open 2014 bekend

In 2014 wordt het KLM Open, net als dit jaar, gespeeld in het tweede weekend van september. Het toernooi begint op donderdag 11 september en duurt tot en met zondag 14 september 2014 en wordt gehouden op de Kennemer Golf & Country Club in Zandvoort.

De Kennemer Golf & Country Club is in 2014 voor de 22ste keer gastheer van het KLM Open. Veel grote namen, waaronder Seve Ballesteros, José Maria Olazabal en Darren Clarke, wisten op deze door Harry S. Colt ontworpen baan de beker van het KLM Open in de wacht te slepen. Dit jaar werd de lijst met spelers die op de Kennemer de overwinning op hun naam hebben geschreven uitgebreid met KLM Open-ambassadeur Joost Luiten. Joost Luiten schreef historie door tijdens een zinderende finale voor eigen publiek te winnen van Miguel Angel Jiménez.

Het KLM Open is onderdeel van de European Tour. Het toernooi wordt ondersteund door de partners KLM, Deloitte en ABN AMRO en wordt georganiseerd door TIG Sports. Titelverdediger is KLM Open-ambassadeur Joost Luiten. Het KLM Open is een van de best bezochte meerdaagse sportevenementen van Nederland en is reeds twee keer uitgeroepen tot het meest duurzame golftoernooi van Europa. Het toernooi wordt in 2014 voor de 95ste keer gehouden. Daarmee is het een van de oudste toernooien van de European Tour. Het totale prijzengeld voor 2014 bedraagt € 1,8 miljoen.

 Voor meer informatie:www.klmopen.nl

Social Media
Buienradar