Archief
Zoek je handicap
Achternaam:
Voorletters:
Wie is online
14 bezoekers online
2 gasten, 12 bots, 0 leden

De eerste stappen van een beginnende golfer

Sinds het oprichten van IAmGolf  begin januari 2013 ben ik bezig met het bijhouden van mijn golfkwaliteiten en -kennis. Ik lees verschillende tijdschriften en boeken, over strokes bij het putten tot het swingen met een driver. Ik kijk met kleine oogjes tot in de late uurtjes op YouTube naar tutorials van golfprofessionals, of volg geboeid de belangrijkste toernooien en probeer te begrijpen wat de strategie is van  Tiger Woods, Rory McIlroy, of Luke Donald. Gewoon om te weten hoe zij de bal van tee tot green te krijgen. Als beginnende golfer ben je natuurlijk ontzettend leergierig en daarom op zoek naar alle tips en trucs. Met volle moed ga ik dan de volgende dag met James naar de golfbaan om te zien wat ik heb opgepikt of “denk” opgepikt te hebben.

We beginnen op de driving range, waar mijn hersenen al beginnen te kraken. “Wat nu als ik mijn grip verander. Wat gebeurt er dan? Of als ik mijn rechterarm dichter bij mijn lichaam plaats in mijn upswing, slice ik dan minder? Wat voel ik als ik de bal minder geforceerd en met meer controle probeer te slaan?”

Lees hier verder op de website van iAmGolf.nl en ga hier naar de Facebook pagina.

Social Media
Buienradar