Archief
Zoek je handicap
Achternaam:
Voorletters:
Wie is online
22 bezoekers online
5 gasten, 17 bots, 0 leden

Golf is al bijna een volkssport

Golf was meer dan een eeuw een elitaire bezigheid, geassocieerd met bekakte accenten en ruitjesbroeken. En net nu de sport bezig was met een opmars onder een groter publiek slaat de crisis toe. De grote Twentse golfclubs zien hun ledental teruglopen. Reden om de laatste financiële drempels weg te halen.

Golf geen elitesport meer? „Nou, als je lid wilt worden van één van de grotere Twentsegolfclubs kost dat tot nu toe nog altijd één tot twee netto maandsalarissen. Dat is niet voor iedereen weggelegd”, weet Floris van der Zijp.

De pr-man van de Twentsche Golfclub in Ambt Delden kan daar natuurlijk direct tegenover stellen dat golf dan misschien wel veel geld kost, maar beslist niet duur is: „Voor dat geld krijg je bij ons wel een sportterrein van 54 hectare, dat is honderd voetbalvelden.

Lees hier verder op de website vanTubantia.

Social Media
Buienradar