Archief
Zoek je handicap
Achternaam:
Voorletters:
Wie is online
15 bezoekers online
1 gasten, 14 bots, 0 leden

Derksen eindigt bij de beste 10, Lynn wint

Met een slotronde in 66 slagen pakte Robert-Jan Derksen zijn 4e top-10 van het jaar. Het was alweer de vierde top-16 op dezelfde baan.

‘Deze baan – zoals de Engelsen dat zo mooi zeggen – ‘suits my eye’. Een goede Nederlandse vertaling is daar niet voor geloof ik, maar je snapt wel wat ik bedoel. Ik speel hier eigenlijk altijd goed en van vertrouwen komt vertrouwen’, aldus Derksen na afloop van de Portugal Masters waar hij dankzij een goede slotronde als achtste eindigde.

‘Toen ik hier de eerste keer speelde was het nog een beetje een baan met veel rough, toen snapte ik wel waarom hij me lag. Niet superlang, je moest recht zijn. De laatste jaren is er echter nauwelijks rough en is het veel meer een baan voor longhitters geworden en toch voel ik me er thuis. Ook op de greens waar ik de lijnen gewoon heel goed zie. Inderdaad, als je ergens vaker goed speelt, dan ga je met meer vertrouwen de baan in, waardoor je beter speelt. Zo gaat dat dus.’

Lees hier verder op de website van Golf.nl

Social Media
Buienradar