Archief

“Misschien brengt het shirt van Joost Luiten wel geluk”

“Joost is een groot voorbeeld voor me”, straalt de 10-jarige Tom van Nuijsenburg pal voordat hij een putt maakt. “Het is toch heel speciaal om te oefenen op de plek waar Joost vroeger ook heeft gestaan.” De jeugdleden van De Hooge Bergsche in Bergschenhoek zijn buitengewoon trots op Joost Luiten, die bij deze golfclub zijn carrière begon en zich afgelopen weekend kroonde tot winnaar van het KLM Open.
Lotte Hoekstra (14) lacht als ze terugdenkt aan de winnende putt van Luiten in Zandvoort. “Ik had echt kippenvel. Het was ook zó spannend! Heel gaaf dat hij zo’n belangrijke zege in eigen land boekt. En dan te bedenken dat hij het hier allemaal heeft geleerd…” Zelf heeft Lotte al twee keer met Luiten gespeeld, tijdens de jaarlijkse Joost Luiten Talent Trophy op golfbaan de Rottebergen. Luiten geeft op deze dag onder meer tips aan jeugdleden. “Ook ik heb al best wat van hem opgestoken”, vertelt Lotte. “Zo heeft hij me bijvoorbeeld al een stuk beter leren chippen.”

Lees hier verder op de website van Metronieuws.nl

Social Media
Buienradar